Connect with us
Publicitate

CUGIR

Bărbat care a INCENDIAT și snopit în bătaie o femeie de 75 de ani și pe nepotul ei, ELIBERAT din AREST de Judecătoria Alba Iulia

Publicat

(ATENȚIE! IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL). Caz de o violență tulburătoare la Cugir. Un bărbat care a bătut cu bestialitate un tânăr și pe bunica acestuia, căreia  i-a și dat foc la părul din cap, în fața casei lor din Cugir, a fost pus în libertate de magistrații Judecătoriei Alba Iulia, după ce a fost arestat preventiv timp de 30 de zile.

Ambele victime ale agresorului au avut nevoie de multe zile de spitalizare, bătrâna de 75 de ani a fost lovită cu picioarele în piept, tânârul a avut nasul rupt și mandibula disclocată, dar cu toate acestea instanță a decis că agresorul poate fi cercetat în stare de libertate. Procurorii nu au contestat decizia, deși avocata bătăușului a cerut arest la domiciliu.

Povestea lui Cătălin, un tânăr de 27 de ani din Cugir  și a familiei sale, pare desprinsă din filmele dramatice. Mama sa a suferit  un accident rutier grav pe o stradă din Italia și a rămas cu probleme de sănătate, probleme care nu îi mai permit să muncească, familia fiind întreținută de către el şi bunica lui, de 75 de ani.

Plângeam și îl rugam să nu mai dea în el, că îl omoară

În timp ce se întorcea de la muncă din schimbul 2, în jurul orei 23.00, Cătălin a fost atacat de la spate, când a coborât din mașina pe care o parcase în fața casei. A fost prins de păr și târât aproximativ 30 de metri pe stradă, timp în care era lovit cu picioarele de către un bărbat necunoscut.

 

Bunica sa, care era în casă îngrijorată a primit un telefon de la o vecină, care i-a spus că „cineva îl omoară pe Cătălin în stradă”. Bătrâna a ieșit în pijamale și a încercat să îl oprească pe agresor, să nu îl mai lovească pe nepotul ei, plângând și strigând către cel care arunca o ploaie de pumni și picioare către tânăr să îl lase în pace, că îl omoară.

Bărbatul a lovit-o pe femeie cu pumnul și a trântit-o la pământ, după care a început să o lovească cu picioarele în piept. Apoi a scos o brichetă din buzunar și i-a dat foc părului din cap al femeii.

Cătălin s-a ridicat cu greu de la pământ și a strigat către bunica sa să fugă din calea agresorului, dar nici ea nu se putea ridica. Pentru a-și salva bunica, tânărul a mers spre cel care îi lovea și a devenit iar ținta loviturilor.

Între timp, Poliția a apărut și cu greu l-a imobilizat pe agresor. Cele două victime erau în stare de șoc, deoarece nu știau cine este agresorul. Singurul lucru pe care acesta l-a spus înainte să înceapă să îl lovească pe Cătălin a fost: „ Ce mai face mătușa ta?”.

Cătălin a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Alba deoarece nu mai putea respira pe nas și avea fractură de mandibulă, bunica fiind internată la spitalul din Cugir.

Agresorul a fost dus la secția de Poliție și identificat. Numele său este Alin Achim Țârlea, în vârstă de 35 de ani, din Cugir. Provine dintr-o familie cu un trecut violent. În 2011, fratele său, Lucian, a omorât o femeie de 40 de ani în parcarea unei firme din oraș, deoarece el considera că femeia nu l-a ajutat într-o problemă legată de locul de muncă.

Lucian a fost diagnosticat cu schizofrenie paranoică și s-a constatat că nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Citește și: Criminalul din Cugir scapă de închisoare: Lucian Ţârlea suferă de schizofrenie paranoică

Mama lui Alin obișnuia cu ani în urmă să facă curățenie prin casele oamenilor din Cugir, printre care și în casa familiei lui Cătălin.

Femeia avea o relație bună cu bunica și cea din urmă nu ezita să o ajute pe femeie, cunoscând situația fiului ei, Lucian.

Se pare că, prin ajutorul familiei, Alin Țârlea a ajuns să muncească în Germania, la un fast-food deținut de soțul mătușii lui Cătălin. Agresorul lucra ca bucătar și prepara salate, dar se pare că într-un acces de furie a provocat un scandal și l-a bătut pe un angajat. În urma conflictului, el a fost dat afară și s-a întors în țară.

La prima vedere, acesta ar fi și motivul agresiunii asupra lui Cătălin și bunicii sale, răzbunare pentru că a fost dat afară de la locul de muncă din Germania.

Cazul a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Alba Iulia și în data de 20 iunie 2018 a fost arestat preveniv pentru 30 de zile.

În data de 6 iulie 2018, la verificarea măsurilor de arestare preventivă, judecătorul de caz de la Judecătoria Alba Iulia a respins „ cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu”, formlată de către avocatul lui Alin Târlea și a dispus eliberarea acestuia și judecarea sa în stare de libertate.

„În baza art. 242 alin. (1) C.pr.pen revocarea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul ŢÂRLEA ALIN ACHIM, …, prin încheierea nr. 910/CC/2018 pronunţată de Judecătoria Alba Iulia la data de 20.06.2018 în dosar nr. 4381/176/2018. Dispune punerea în libertate, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 7/UP/2018 emis la data de 20.06.2018 de Judecătoria Alba Iulia, dacă nu este arestat în altă cauză. Respinge cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă camerei de consiliu, azi, 06.07.2018”, se arată în minuta deciziei instanţei.

Procurorul de caz, fiind plecat în concediu, nu a făcut contestație la decizia judecătorului, în termen de 48 de ore de la pronunțarea deciziei.

Contactați de Alba24, reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au declarat că dosarul a fost trimis cu rechizitoriu și că faza de urmărire penală s-a terminat. În privinţa acuzatului, fiind la prima abatere, s-a hotărât că poate fi cercetat în stare de libertate.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Vika

    marți, 10.07.2018 at 15:50

    Oare nu vor sa ii ofere si cazare la domiciliul judecatorului, „onorata” instanta? J****i in frunte cu Ciordache al lor si cu alalalt h********t lingvistic, numit Tudorel Toader. Peste de la cap se impute si instanta asta de **** te lasa fara grai prin deciziile atat de „corecte”. Infractorii in libertate, deviza statului roman! „Barbarii” arabi poate ca il executau pe asta pentru toate nelegiuirile lor, iar noi „societatea moderna” ii oferim conditii umane. Ti se face greata!

  2. Nico

    marți, 10.07.2018 at 16:54

    „agresorul poate fi cercetat în stare de libertate.”
    Pe bune?!? Aproape că a omorât doi oameni fără niciun motiv și judecătoria a decis ca poate fi cercetat în stare de libertate… Incredibil în ce lume trăim. Doamne ferește să se fi întâmplat asemenea nenorocire în familia judecătorului care a dat sentința că deja respectivul agresor avea mulți ani buni de petrecut acolo unde deja ar trebui să fie!
    Defapt…nu mă mai mira chiar nimic.. Lăsați criminali în libertate și avansații în grad. Românie, când te trezești?! 😞

  3. phobos

    joi, 12.07.2018 at 00:34

    Alin la munca silnica pe viata, judecatorul si avocata tot la munca silnica minim 3 ani!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax