Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat care a sechestrat o tânără într-un apartament din Alba Iulia, condamnat pentru proxenetism. Câți ani va sta după gratii

Publicat

Un bărbat a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia pentru proxenetism. Acesta a primit o condamnare de închisoare cu executare. Pedeapsa în primă instanță a fost dată pe 4 martie 2024. 

Este vorba despre un bărbat din Sibiu, Darius M.B., iar fapta pentru care a fost condamnat a fost descoperită după un scandal la Alba Iulia. 

Mai exact, acesta avea o relație cu o tânără, pe care o proteja în timp ce acesta practica prostituția.

Însă, într-o seară, în timp ce se aflau la Alba Iulia, bărbatul a făcut un scandal monstru într-un apartament de pe Bulevardul Transilvaniei. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a aplana scandalul.

După ce a fost arestat preventiv, anchetatorii și-au dat seama că bărbatul era proxenet.

Potrivit anchetatorilor, în apartamentul cu pricina, tânăra își primea clienții, iar bărbatului îi revenea o mare parte din bani.

Însă, în noaptea de 18 spre 19 septembrie 2023, după ce a pierdut o mare parte din bani la păcănele, Darius a mers nervos la apartament și a bătut-o pe tânără.

CITEȘTE ȘI: Bărbat arestat preventiv la Alba Iulia pentru proxenetism: Ar fi închiriat un apartament unde se practica prostituția

În locuință mai erau încă o femeie și un bărbat. A fost nevoie de intervenția în forță a polițiștilor pentru a o scoate pe fată din apartament.

De asemenea, tânăra a cerut un ordin de protecție pe numele bărbatului. Ordinul a fost admis până în luna martie a anului 2024.

Ce au transmis procurorii despre caz

La data trimiterii în judecată, procurorii din Alba Iulia au transmis date din anchetă.

Începând cu luna mai, anul 2022, persoana vătămată F. și inculpatul B. se află  într-o relație de concubinaj.

De aproximativ 1 an de zile, (perioada 09.2022 – 09.2023) persoana vătămată  a practicat prostituția pe raza mai multor localități din țară, cum ar fi Satu Mare,  Bistrița Năsăud, Deva și Alba Iulia, aceasta activitate fiind înlesnită de către inculpat prin aceea că asigura transportul între locații și asigura protecția, stând în altă cameră  în timp ce persoana vătămată întreținea relații sexuale contra cost cu diferite persoane.

De asemenea, în perioada de timp în care persoana vătămată a practicat  prostituția, inculpatul a obținut foloase de natură patrimonială de pe urma acestei  activități, în sensul că o parte din sumele de bani încasate rămâneau la acesta.

Prostituție în mai multe orașe

Împreună cu persoana vătămată F., mai practica prostituția și persoana  vătămată M., iar ultima locație în care cele 3 persoane au fost înainte de Alba Iulia a  fost mun. Deva.

Din municipiul Deva în municipiul Alba Iulia, transportul a fost asigurat de  către inculpatul B., cu autoturismul ce îi aparține. În Alba Iulia cele 2 persoane  au practicat prostituția timp de aproximativ 9 zile într-un apartament situat pe bld.  Transilvaniei.

Ce s-a întâmplat în noaptea scandalului

La data de 19.09.2023, în jurul orei 02:00, pe fondul pierderii unei sume  importante de bani la jocurile de noroc, inculpatul B. s-a întors din oraș în  apartamentul în care persoana vătămată F. practica prostituția, moment în care a  început să o lovească cu pumnii și picioare în zona feței și a corpului.

De asemenea,  acesta a lovit-o pe persoana vătămată cu capul de perete. În urma actelor de  agresiune persoana vătămată a suferit leziuni a căror gravitate a fost evaluată printr un număr de 20 – 25 de zile îngrijiri medicale.

Ulterior, inculpatul și-a îndreptat atenția către persoana vătămată M. și soțul  acesteia, A., și le-a cerut acestora să iasă afară din apartament.

Fata, bătută de bărbat

În momentul în care  cele 2 persoane părăseau apartamentul, inculpatul le-a lovit, respectiv pe persoana  vătămată M. a lovit-o cu pumnul în zona feței (cauzându-i leziuni a căror gravitate a  fost evaluată printr-un număr de 2-3 zile îngrijiri medicale), iar pe persoana vătămată  A. cu pumnul în zona coastelor.

După ce i-a scos afară pe soții A. și M., inculpatul a închis ușa cu cheia și a  continuat să exercite acte de agresiune asupra persoanei vătămate F., aceasta fiind  auzită cum țipă de durere din interiorul apartamentului.

A fost sechestrată în apartament

Astfel cum rezultă din declarația persoanei vătămate F., inculpatul i-a cerut  să nu părăsească apartamentul, iar aceasta, de frică, s-a conformat și nu a încercat să  iasă afară.

De asemenea, din aceeași declarație mai rezultă faptul că persoana  vătămată a rămas în apartament pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute, până  la sosirea organelor de poliție.

După sosirea organelor de poliție la fața locului acestea i-au solicitat  inculpatului să deschidă ușa și, întrucât acesta nu s-a conformat, s-a procedat la  chemarea unui echipaj de pompieri în sprijin, cu ajutorul cărora s-a reușit forțarea  ușii de acces.

De asemenea, în perioada de timp situată între momentul în care i-a scos  afară din apartament și forțarea ușii de acces, prin intermediul unui mesaj, inculpatul i-a amenințat cu moartea pe soții A. și M.

Pedeapsa primită de bărbat

În timpul anchetei, cei doi soți care se aflau în apartament alături de fata sechestrată și bătută, și-au retras plangerile. Drept urmare, Darius a fost judecat și condamnat pentru proxenetism și lipsire de libertate.

Pentru proxenetism a primit o pedeapsă de 3 ani, iar pentru lipsire de libertate un an și 6 luni de închisoare. Însă, bărbatul mai avea o condamnare cu suspendare la Sibiu, de un an și nouă luni.

Drept urmare, prin calcul judecătoresc a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani şi 3 luni închisoare, pe care inculpatul o va executa în regim de detenţie.

Momentan decizia nu este defintivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax