Connect with us
Publicitate

BLAJ

Bărbat de 90 de ani din Alba, vindecat de coronavirus, la spitalul din Blaj. A luat virusul din focarul de la Săliștea Deal

Publicat

spital blaj

Un bărbat de 90 de ani, infectat cu noul coronavirus, a fost declarat vindecat la spitalul suport din Blaj. Este vorba despre un bătrân care a luat virusul din focarul de la Săliștea Deal. 

De asemenea, pe lângă bărbatul de 90 de ani, marți 19 mai, au mai fost declarate vindecate la Blaj încă două persoane de la Săliștea Deal: o femeie de 68 de ani confirmată pozitiv pe 30 aprilie și internată pe 1 mai și un bărbat de 64 de ani testat pozitiv pe 9 mai și internat în aceeași zi.

CITEȘTE ȘI: FOCAR de coronavirus în localitatea Săliștea Deal din Alba. 12 persoane INFECTATE, contacții lor, izolați la domiciliu

Mai mult, pe lângă cele trei persoane din Săliștea Deal, au mai fost declarate vindecate încă două persoane, un tânăr de 19 ani din Tătârlaua, internat pe 11 mai și un bărbat de 60 de ani din Cugir, confirmat și internat la spitalul din Blaj pe 4 mai.

În total, 5 persoane au fost declarate vindecate.

Bătrânul de 90 de ani, declarat vindecat, a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus pe 6 mai și tot atunci a fost internat la spitalul suport din Blaj.

Când a fost internat bărbatul prezenta mai multe simptome: tuse, astenie, inapetență, dispnee (lipsă de aer). Pe tomografia pulmonară a prezentat pneumonie tipică cu scor de severitate medie. Toate acestea pe un teren tarat, cu patologie asociată BPOC (bronșită cronica), cardiopatie și fibrilație arterială.

Evoluția bătrânului a fost favorabilă, starea de sănătate s-a imbunătățit considerabil și a fost declarat videcat după două teste care au ieșit negativ.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax