Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bărbat din Alba, condamnat la DOI ANI de ÎNCHISOARE cu suspendare pentru o șpagă de 100 de lei la Casa de Pensii

Publicat

casa de pensii alba

Încă un bărbat din județul Alba care a pus 100 de lei în dosarul pentru pensionare și l-a înmânat funcționarilor Casei de Pensii Alba a fost condamnat pentru dare de mită. 

Procedeul prin care darea de mită a fost probată de către ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Alba este identic cu cel prezentat de alba24.ro, la sfârșitul anului 2019. 

La fel ca și în primul caz judecat și soluționat, bărbatul a fost filat audio video și prins în flagrant în timp ce primea banii înapoi.

CITEȘTE ȘI: Povestea incredibilă a unei șpăgi de 100 de lei la Casa de Pensii Alba. Flagrant la un pensionar care își primea mita înapoi

Mai exact, potrivit motivării instanței care a judecat cazul de mită bărbatul în vârstă de 60 de ani, din Câmpeni, la sfaturile unui prieten a pus între documentele necesare dosarului de pensii o bancnotă de 100 de lei. Potrivit anchetatorilor pritetenul l-ar fi sfătuit pe bărbat că în acest fel dosarul va fi soluționat mai repede.

În data de 13 iunie 2019, bărbatul a mers la Casa de Pensii Alba și a lasat dosarul în care se afla și bancnota de 100 de lei.

O angajată a instituției a luat dosarul și când l-a deschis a observat banii. Apoi aceasta i-a spus unei alte colege, ”și împreună cu aceasta au mers în biroul sefului de servicii stabiliri  unde se mai afla director adjunct și șeful de serviciu plăți  cărora le-a relatat situația. După ce martora a adus situația și la cunoștința directorului împreună cu acesta a luat decizia de a anunța organele de poliție”, se arată în motivarea instanței.

Cum a fost probată mita dată de bărbat

La cererea bărbatului s-a prezentat, în data de 16 iulie 2019, la Casa de Pensii Alba, iar din discuția avută cu angajata instituției (discuția înregistrată în mediul ambiental), rezultă că inculpatul a pus suma de 100 de lei în dosarul de pensie, fiind învățat de un prieten . Angajata i-a restituit suma de bani, pe care bărbatul a luat-o și a ieșit din biroul funcționarului.

La ieșirea din birou, acesta a fost oprit de către organele de poliție. Pe tot parcursul procesului de restituire a sumei de 100 de lei, bărbatul a fost supravegheat audio video de autorități.

Ce decizie au luat magistrații Tribunalului Alba 

La aproape doi ani de la filaj, judecătorii Tribunalului Alba, pentru o mită de 100 de lei, l-au condamnat pe bărbat la 2 ani de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității. De asemenea au confiscat bancnota de 100 de lei și l-au obligat să plătească 1000 de lei cu titlul cheltuieli de judecată.

Deciza judecătorilor din 26 ianuarie 2021 a fost atacată de bărbat, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia, unde magistrații vor da o decizie definitivă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 15.02.2021 at 16:43

    Aici e baiul. Se judeca aia cu sume mici, rechinii cu sume mari asteapta prescrierea, ca fac parte din categoria acoperitilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax