Connect with us
Publicitate

AIUD

Bărbat din Alba condamnat la închisoare pe viață, ELIBERAT CONDIȚIONAT din Penitenciarul Aiud. A ucis și tâlhărit un minor

aiud penitenciar

Publicat

Un bărbat din județul Alba, Robert T., a fost eliberat condiționat din Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud. Acesta era în executarea unei pedepse pe viață, pentru o fapă gravă pe care a comis-o la sfârșitul anilor 90”. 

După 25 de ani petrecuți în mai multe penitenciare din România, magistrații Judecătoriei Aiud au admis cererea deținutului de eliberare din închisoare. 

Robert este din Cugir și a fost condamnat pentru omor deosebit de grav și tâlhărie de magistrații Tribunalului Alba, în 1999. Victima acestuia a fost un minor, pe care l-a ucis, apoi l-a tâlhărit.

Deținut condamnat pe viață, eliberat condiționat din Penitenciarul Aiud

Bărbatul a făcut mai multe cereri de eliberare condiționată de-a lungul timpului. Însă, până în luna iulie a anului 2024 toate acestea au fost respinse.

În data de 3 iulie 2024, magistrații Judecătoriei Aiud au admis cererea bărbatului. Potrivit motivării instanței, bărbatul a început executarea pedepsei la data de 09 februarie 1999, urmând să expire în termen la data de 23 august 2096.

Însă, potrivit Codului Penal, acesta poate fi eliberat dacă a executat minim 25 de ani de închisoare. Bărbatul din Alba, la verificarea condițiilor avea executate 9276 zile în detenție. Mai avea încă aproape 1000 de zile considerate executate datorită condiiților în care a fost închis, dar și pentru că a muncit.

VEZI ȘI: Un deținut închis pe viață la Penitenciarul Aiud vrea să fie eliberat după 24 de ani. Consideră că și-a schimbat comportamentul

Potrivit motivării instanței acesta a fost sancționat în cei 25 de ani de închisoare de 6 ori, dar pentru fapte minore.

De asemenea ”a absolvit 2 cursuri de calificare profesională, a urmat clasele a VII-a și a VIII-a, precum și anii I, II și III de școală profesională. Totodată, petentul a absolvit 9 programe educative, 2 programe de asistență socială, 6 programe de asistență psihologică”, au notat magistrații Judecătoriei Aiud.

Judecătorii au concluzionat că Robert T., condamnat la închisoare pe viață și care a executat 25 de ani de detenție poate fi eliberat condiționat.

Drept urmare au dispus eliberarea condiționată din Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud. Decizia nu a fost definitivă, iar în data de 5 iulie 2024 a fost făcut un apel la decizia magistraților, însă momentan nu a fost fixat un prim termen de judecată.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate