Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia condamnat pentru trafic de droguri. A fost găsit inconștient, într-o mașină cu droguri și pastile

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia a fost condamnat recent pentru trafic de droguri, de către magistrații Tribunalului Alba. Procurorii DIICOT Alba Iulia care au anchetat cazul au reușit să probeze 64 de tranzacții făcute de bărbat cu mai mulți consumatori. 

În data de 18 septembrie 2023, bărbatul și-a aflat condamnarea în primă instanță, el fiind arestat preventiv la Penitenciarul Aiud. 

Din motivarea instanței resiese că bărbatul a fost găsit de două ori cu droguri la el, până când să fie arestat după o percheziție în data de 4 mai 2023.

Cu câteva luni înainte chiar a fost găsit inconștient, în mașina sa, într-o parcare din Alba Iulia. Atunci în autoturism s-au descoperit mai multe produse etnobotanice, dar și multe pastile cu efect psihoactiv.

Apoi, în luna noiembrie a anului 2022 a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri și din cauza faptului că era agitat a fost percheziționat, iar polițiștii au găsit droguri.

Abia la începutul anului 2023 acesta a intrat în atenția DIICOT. În luna martie a vândut droguri unui agent sub acoperire, iar în mai a avut loc percheziția.

În tot acest timp, de când a fost descoperit inconștient și până la momentul reținerii, bărbatul a vândut droguri consumatorilor din Alba Iulia.

Găsit inconștient la volan

Potrivit motivării instanței, în data de 05.09.2022, ora 1025, organele de poliție au fost sesizate prin SNUAU 112 cu privire la faptul că în fața unui service auto din Alba Iulia este parcat neregulamentar un autoturism, iar persoana aflată la volan pare să fie în stare de inconștiență.

Șoferul a fost identificat în persoana inculpatului. La controlul personal și al autovehiculului s-au identificat următoarele bunuri:

mai multe plicuri cu substanțe psihoactive, mai multe pastile care se vând doar pe bază de rețetă și care au efect psihoactiv, dar și un cântar electronic.

Găsit cu droguri, după un control de rutină al polițiștilor rutieri

În data de 18.11.2022, ora 0155, organele de poliție au oprit, pentru control pe o stradă din Alba Iulia, autoturismul marca Volkswagen Tiguan,condus de inculpat.

Întrucât inculpatul era agitat, s-a procedat la controlul corporal al acestuia, prilej cu care s-au găsit în portofelul său următoarele bunuri:

3 plicuri transparente care conțin o substanță de culoare albă, cristalină;

– substanță vegetală de culoare brună învelită în folie transparentă.

A vândut droguri unui agent sub acoperire

În data de 10.03.2023, inculpatul i-a vândut colaboratorului sub acoperire, trei recipiente cu formă conică din material plastic transparent ce conțin o substanță sub formă de cristal, contra sumei de 300 lei.

Percheziții domiciliare

În data de 4 mai 2023 casa și mașina acestuia au fost percheziționate. Atunci anchetatorii au ridicat mai multe probe și substanțe interzise dar și obiecte pe care au fost depistate urme.

DIICOT Alba Iulia a probat faptul că acesta a vândut droguri în oraș, încă din luna martie a anului 2022.

Decizia Tribunalului Alba

Magistrații Tribunalului Alba l-au găsit vinovat pentru trafic de droguri. Bărbatul a fost condamnat în prin primă instanță la 4 ani de închisoare cu executare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax