Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia, condamnat pentru trafic de migranți. Ce rol avea într-o rețea care transporta ilegal arabi în Europa

Publicat

mascati politie noaptea

Un bărbat de 48 de ani din Alba Iulia a fost ridicat de polițiști și dus la Penitenciarul Aiud unde va executa o pedeapsă. bărbatul făcea parte dintr-o grupare organizată specializată în trafic de migranți. 

Gruparea a activat în anul 2017, iar o condamnare în instanță a venit abia în 2023. Dosarul în care bărbatul din Alba Iulia, alături de alte patru persoane se ocupau de traficul de migranți a fost cercetat de DIICOT Timișoara. 

La un moment dat, gruparea a încercat să scoată din țară 111 migranți. Printre cei condamnați se afla și un polițist care asigura liniștea grupului. Bărbatul din Alba Iulia avea un rol foarte bine stabilit în interiorul grupării.

Acesta căuta șoferi care să conducă TIR-uri în care erau ascunși migranții. De cele mai multe ori migranții proveneau din țări arabe și aveau ca destinație țări din vestul Europei.

Transportau migranți în TIR-uri

De asemenea, bărbatul din Alba se deplasa cu un autoturism în fața TIR-ului care transporta migranții pentru a se asigura că nu sunt probleme pe traseu.

Însă mare parte din activitatea grupării era supravegheată de anchetatori.

La un moment dat, în data de 21 martie, bărbatul din Alba Iulia a s-a deplasat ”în fața ansamblului rutier de mari dimensiuni ce transporta 111 migranți, pe traseul de deplasare al acestui ansamblu rutier și anume de la ferma agricolă de pe raza comunei Sânandrei, loc unde au fost grupați și îmbarcați 111 migranți într-un ansamblu de tir – punctul de frontieră Nădlac – Ungaria, cu scopul de a asigura minimalizarea riscurilor de depistare a anasamblului rutier de mari dimensiuni ce urma a efectua un transport fraudulos de migranți, cu trecerea frauduloasă a frontierei de stat – transport ce a fost depistat în punctul de frontieră Nădlac”, au notat magistrații Tribunalului Timiș.

Pedeapsa dată de magistrați

Pentru faptele sale în data de 19 iulie 2023, bărbatul din Alba Iulia a fost condamnat la trei ani în regim de detenție. Alături de restul inculpaților a făcut apel iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Timișoara.

În data de 14 noiembrie 2023 magistrații au respins apelul, iar condamnarea a devenit definitivă.

Potrivit IPJ Alba, la data de 14 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, au depistat un bărbat de 48 de ani, din Alba Iulia, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 14 noiembrie 2023, de Tribunalul Timiș.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de trei ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de migranți.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax