Connect with us
Publicitate

BLAJ

Bărbat din Alba, trimis în judecată pentru instigare publică, după comentarii pe Facebook împotriva forțelor de ordine

Publicat

Un bărbat a fost trimis în judecată pentru instigare publică, după ce a postat, pe Facebook, comentarii prin care încuraja la agresarea forțelor de ordine. Cazul are legătură cu scandalul izbucnit pe o stradă din Blaj de 1 mai, pentru aplanarea căruia a fost nevoie de intervenția a zeci de polițiști și jandarmi.

Atunci, 15 persoane au fost ridicate de pe stradă și duse la sediul Poliției Blaj. Scandalul a izbucnit după o ceartă între două femei, altercație în care au fost implicate și alte persoane. Au fost reținute șase dintre ele, cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani (5 bărbați și o femeie), din Blaj, care sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice. Ulterior, au fost eliberate sub control judiciar.

CITEȘTE ȘI: Șapte persoane reținute după scandalul din cartierul romilor, din Blaj. Una dintre ele pentru amenințări pe Facebook

Tot în 1 mai, ”polițiștii s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că un bărbat de 36 de ani, din Blaj, în contextul intervenției forțelor de ordine pentru restabilirea liniștii pe strada Barbu Lăutaru, ar fi postat, pe o rețea de socializare, comentarii prin care instiga cetățenii să săvârșească fapte de violență”, informa IPJ Alba.

Vezi și UPDATE/ VIDEO: Scandal de 1 Mai în cartierul de romi din Blaj, Barbu Lăutaru. Poliția și jandarmii au intervenit în forță

Potrivit sursei citate, ”pe numele său a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică, iar polițiștii l-au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore”. A fost eliberat și el, sub control judiciar.

La Judecătoria Blaj a fost înregistrat în 11 august, la trei luni după incident, dosar pentru instigare publică, pe numele bărbatului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax