Connect with us
Publicitate

BLAJ

Șapte persoane reținute după scandalul din cartierul romilor, din Blaj. Una dintre ele pentru amenințări pe Facebook

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFJSlYsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Polițiștii din Blaj au reținut 6 persoane care sunt cercetate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Acestea ar fi provocat un scandal, pe stradă, în care au fost implicate, în cele din urmă, mai multe persoane. Au fost aplicate și 16 amenzi, din care 10 pentru nerespectarea ordonanțelor militare.

O altă persoană a fost reținută, pentru instigare publică, după ce a postat, pe o rețea de socializare, comentarii prin care încuraja la agresarea forțelor de ordine, au transmis sâmbătă, 2 mai, reprezentanții IPJ Alba. 

Reamintim că La data de 1 mai 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani (5 bărbați și o femeie), din Blaj, care sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

CITEȘTE ȘI: UPDATE/ VIDEO: Scandal de 1 Mai în cartierul de romi din Blaj, Barbu Lăutaru. Poliția și jandarmii au intervenit în forță

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de 1 mai 2020, în jurul orei 15,30, pe fondul consumului de alcool și al unor divergențe care au avut loc, pe strada Barbu Lăutaru, între două femei, la intervenția echipajelor de poliție și jandarmerie au avut un comportament recalcitrant și au tulburat liniștea publică.

În contextul incidentului, mai multe persoane din cartier au ieșit în stradă, fiind nevoie de suplimentarea forțelor de ordine publică, pentru restabilirea liniștii. La sediul poliției au fost conduse 15 persoane.

În cursul zilei de azi, 2 mai, cele 6 persoane reținute vor fi prezentate în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.000 de lei, pentru nerespectarea ordonanțelor militare și 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Tot în cursul zilei de ieri, 1 mai, polițiștii s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că un bărbat de 36 de ani, din Blaj, în contextul intervenției forțelor de ordine pentru restabilirea liniștii pe strada Barbu Lăutaru, ar fi postat, pe o rețea de socializare, comentarii prin care instiga cetățenii să săvârșească fapte de violență.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică, iar polițiștii l-au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 2 mai, să-l prezinte în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax