Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Bărbat din Cugir, condamnat la închisoare în Belgia. A violat o femeie internată într-un centru psihiatric

Publicat

tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Un bărbat din Cugir care a violat o femeie internată într-un centru psihiatric din Belgia a fost predat autorităţilor din această ţară. Pe numele său a fost emis un mandat european de arestare la sfârșitul anului 2018. În urma faptei sale, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare.

Pe numele bărbatului, autorităţile judiciare din Belgia (Curtea de Apel Liege) au emis, în 19 noiembrie 2018, un mandat european de arestare, potrivit informaţiilor publicate de Curtea de Apel Alba Iulia. Prin acest document se solicită predarea bărbatului în vederea executării pedepsei de 3 ani închisoare, din care mai are de executat 1.095 de zile.

”Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi în consecinţă: În baza art. 103 alin. 5, alin. 6 şi art. 107 din Legea nr.302/2004 dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 19.11.2018 de autorităţile judiciare din Belgia – Parchetul General de pe lângă Curtea de Apel Liege în dosar nr. EX 337/18 al Curţii de Apel Liege şi predarea persoanei solicitate Palfi Iosif Daniel.

Ia act de consimţământul persoanei solicitate de a fi predată autorităţilor judiciare belgiene. În baza art.103 alin.10 şi alin.13 din Legea nr. 302/2004 dispune arestarea persoanei solicitate pe o durată de 30 de zile în vederea predării către autorităţile judiciare ale statului solicitant începând cu data de 2.02.2019 şi până la data de 3.03.2019. Constată că persoana solicitată a fost reţinută şi arestată provizoriu începând cu data de 19 decembrie 2018”, se precizează în decizia de la Curtea de Apel.

”Din cuprinsul acestuia (n.r. mandatului de arestare) rezultă că persoana solicitată, în data de 26.09.2014, în jurul orei 17.20, a întreţinut relaţii sexuale cu o persoană de sex feminin care se afla internată într-un centru de recuperare psihiatrică în parcul centrului, prin constrângere şi punerea acesteia în imposibilitate de a se apăra, faptă prevăzute de art. 375, 376 Cod penal belgian şi pedepsită cu închisoarea de maximum 15 ani”, se precizează în conţinutul deciziei de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit aceluiaşi document, instanţa mai reţine că bărbatul din Cugir are antecedente penale, fiind condamnat la o pedeapsă de 5 ani pentru săvârşirea infracţiunii de viol calificat, prin sentinţa penală din 2 octombrie 2018 a Tribunalului din Liege (Belgia), definitivă la 16 noiembrie.

Instanţa din Alba Iulia a considerat justificată luarea măsurii preventive a arestului faţă cugirean şi a dispus arestarea lui pe o durată de 30 de zile în vederea predării către autorităţile judiciare ale statului solicitant, începând cu data de 2 februarie 2019 şi până la data de 3 martie 2019. Iniţial, bărbatul din Cugir s-a opus predării şi a solicitat să execute pedeapsa în România.

La ultimul termen al procesului a revenit asupra cererii şi a fost de acord cu predarea către autorităţile belgiene.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Magazinele vor fi obligate să vândă doar telefoane mobile ce pot primi mesaje RO-ALERT. Proiect MAI

Publicat

RO ALERT

Magazinele vor fi obligate să vândă doar telefoane mobile capabile primească mesajele sistemului național de avertizare în situații de urgență – RO-ALERT. Celelalte terminale de acest fel vor trebui retrase de la vânzare. Un proiect cu aceste prevederi a fost pus în dezbatere publică de către Ministerul Afacerilor Interne. Este vorba despre un proiect de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

MESAJE DE FLORII: Urări haioase și felicitări în rime pentru prieteni dragi și pentru celelalte ”flori” din viața ta

Publicat

mesaje

 Mesaje de Florii: Vrei să îi impresionezi pe cei dragi din viața ta care de Florii îți serbează ziua numelui? Vă oferim câteva sugestii de mesaje amuzante sau chiar mesaje în rime, dacă ați rămas fără inspirație . Firește, le puteți îmbunătăți cu versuri noi pentru a fi cât mai funny, sau le puteți trimite […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Duminica Floriilor sau Duminica Patimilor. Ce NU este bine să faci în această zi

Publicat

floriile

Puțini sunt cei care știu că există o serie de tradiții și superstiții care trebuie respectate chiar înainte de Florii. Tradiția spune că nu e bine să plantezi pomi înainte de Sărbatoarea Intrării Domnului în Ierusalim. Puieții care sunt băgați în pământ în această săptămână nu vor da roade. Indicat este să plantăm flori în săptămâna […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Tradiții de obiceiuri de Paștele Catolic: Se merge la „stropit” și de dăruiesc ouă

Publicat

Paştele catolic este sărbătorit în duminica Floriilor la ortodocşi. Anul acesta, catolicii sărbătoresc Paştele pe 21 aprilie. VEZI: URĂRI DE PAŞTE 2019 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători Unul dintre obiceiurile catolicilor de Paşte este stropitul. Acest obicei îşi are originea în Germania, iar majoritatea românilor din Ardeal […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate