Connect with us
Publicitate

CUGIR

Bărbat din Cugir, condamnat la închisoare în Belgia. A violat o femeie internată într-un centru psihiatric

Publicat

tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Un bărbat din Cugir care a violat o femeie internată într-un centru psihiatric din Belgia a fost predat autorităţilor din această ţară. Pe numele său a fost emis un mandat european de arestare la sfârșitul anului 2018. În urma faptei sale, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare.

Pe numele bărbatului, autorităţile judiciare din Belgia (Curtea de Apel Liege) au emis, în 19 noiembrie 2018, un mandat european de arestare, potrivit informaţiilor publicate de Curtea de Apel Alba Iulia. Prin acest document se solicită predarea bărbatului în vederea executării pedepsei de 3 ani închisoare, din care mai are de executat 1.095 de zile.

”Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi în consecinţă: În baza art. 103 alin. 5, alin. 6 şi art. 107 din Legea nr.302/2004 dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 19.11.2018 de autorităţile judiciare din Belgia – Parchetul General de pe lângă Curtea de Apel Liege în dosar nr. EX 337/18 al Curţii de Apel Liege şi predarea persoanei solicitate Palfi Iosif Daniel.

Ia act de consimţământul persoanei solicitate de a fi predată autorităţilor judiciare belgiene. În baza art.103 alin.10 şi alin.13 din Legea nr. 302/2004 dispune arestarea persoanei solicitate pe o durată de 30 de zile în vederea predării către autorităţile judiciare ale statului solicitant începând cu data de 2.02.2019 şi până la data de 3.03.2019. Constată că persoana solicitată a fost reţinută şi arestată provizoriu începând cu data de 19 decembrie 2018”, se precizează în decizia de la Curtea de Apel.

”Din cuprinsul acestuia (n.r. mandatului de arestare) rezultă că persoana solicitată, în data de 26.09.2014, în jurul orei 17.20, a întreţinut relaţii sexuale cu o persoană de sex feminin care se afla internată într-un centru de recuperare psihiatrică în parcul centrului, prin constrângere şi punerea acesteia în imposibilitate de a se apăra, faptă prevăzute de art. 375, 376 Cod penal belgian şi pedepsită cu închisoarea de maximum 15 ani”, se precizează în conţinutul deciziei de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit aceluiaşi document, instanţa mai reţine că bărbatul din Cugir are antecedente penale, fiind condamnat la o pedeapsă de 5 ani pentru săvârşirea infracţiunii de viol calificat, prin sentinţa penală din 2 octombrie 2018 a Tribunalului din Liege (Belgia), definitivă la 16 noiembrie.

Instanţa din Alba Iulia a considerat justificată luarea măsurii preventive a arestului faţă cugirean şi a dispus arestarea lui pe o durată de 30 de zile în vederea predării către autorităţile judiciare ale statului solicitant, începând cu data de 2 februarie 2019 şi până la data de 3 martie 2019. Iniţial, bărbatul din Cugir s-a opus predării şi a solicitat să execute pedeapsa în România.

La ultimul termen al procesului a revenit asupra cererii şi a fost de acord cu predarea către autorităţile belgiene.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax