Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Bărbat din Cugir, condamnat la închisoare în Belgia. A violat o femeie internată într-un centru psihiatric

Publicat

tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Un bărbat din Cugir care a violat o femeie internată într-un centru psihiatric din Belgia a fost predat autorităţilor din această ţară. Pe numele său a fost emis un mandat european de arestare la sfârșitul anului 2018. În urma faptei sale, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare.

Pe numele bărbatului, autorităţile judiciare din Belgia (Curtea de Apel Liege) au emis, în 19 noiembrie 2018, un mandat european de arestare, potrivit informaţiilor publicate de Curtea de Apel Alba Iulia. Prin acest document se solicită predarea bărbatului în vederea executării pedepsei de 3 ani închisoare, din care mai are de executat 1.095 de zile.

”Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi în consecinţă: În baza art. 103 alin. 5, alin. 6 şi art. 107 din Legea nr.302/2004 dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 19.11.2018 de autorităţile judiciare din Belgia – Parchetul General de pe lângă Curtea de Apel Liege în dosar nr. EX 337/18 al Curţii de Apel Liege şi predarea persoanei solicitate Palfi Iosif Daniel.

Ia act de consimţământul persoanei solicitate de a fi predată autorităţilor judiciare belgiene. În baza art.103 alin.10 şi alin.13 din Legea nr. 302/2004 dispune arestarea persoanei solicitate pe o durată de 30 de zile în vederea predării către autorităţile judiciare ale statului solicitant începând cu data de 2.02.2019 şi până la data de 3.03.2019. Constată că persoana solicitată a fost reţinută şi arestată provizoriu începând cu data de 19 decembrie 2018”, se precizează în decizia de la Curtea de Apel.

”Din cuprinsul acestuia (n.r. mandatului de arestare) rezultă că persoana solicitată, în data de 26.09.2014, în jurul orei 17.20, a întreţinut relaţii sexuale cu o persoană de sex feminin care se afla internată într-un centru de recuperare psihiatrică în parcul centrului, prin constrângere şi punerea acesteia în imposibilitate de a se apăra, faptă prevăzute de art. 375, 376 Cod penal belgian şi pedepsită cu închisoarea de maximum 15 ani”, se precizează în conţinutul deciziei de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit aceluiaşi document, instanţa mai reţine că bărbatul din Cugir are antecedente penale, fiind condamnat la o pedeapsă de 5 ani pentru săvârşirea infracţiunii de viol calificat, prin sentinţa penală din 2 octombrie 2018 a Tribunalului din Liege (Belgia), definitivă la 16 noiembrie.

Instanţa din Alba Iulia a considerat justificată luarea măsurii preventive a arestului faţă cugirean şi a dispus arestarea lui pe o durată de 30 de zile în vederea predării către autorităţile judiciare ale statului solicitant, începând cu data de 2 februarie 2019 şi până la data de 3 martie 2019. Iniţial, bărbatul din Cugir s-a opus predării şi a solicitat să execute pedeapsa în România.

La ultimul termen al procesului a revenit asupra cererii şi a fost de acord cu predarea către autorităţile belgiene.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019. Va cânta piesa „On a Sunday” la concursul de la Tel Aviv

Publicat

Ester Peony

Ester Peony cu piesa „On a Sunday” va reprezenta România la Eurovision 2019, concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv. Show-ul selecţiei naţionale s-a desfăşurat duminică seara, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Ester Peony cu piesa „On a Sunday” (65 de puncte), Bella Santiago cu „Army of Love” (50 de puncte) […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi acuzaţii de practici ilegale: intervenţii estetice la coafor. Colegiul Medicilor a sesizat Poliţia

Publicat

sweet-estetix

O clinică de înfrumuseţare a fost reclamată la Poliţie pe motiv că ar face intervenţii estetice, precum injectarea buzelor și a pomeților, cu acid hialuronic, într-un coafor. Reprezentanţii Colegiului Medicilor Suceava spun că s-au sesizat după ce au văzut mai multe reclame în mediul online prin care un coafor promova găzduirea unui tur naţional. La […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: EUROVISION ROMANIA 2019, finala. Va fi votată piesa pentru participarea la concursul din luna mai

Publicat

finala eurovision romania 2019

Reprezentantul României la Eurovision 2019 şi piesa prezentată în acest concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv, vor fi votate duminică, în cadrul show-ului selecţiei naţionale. Spectacolul de la Sala Polivalentă din Bucureşti va fi transmis în direct la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD şi online, pe TVR+, duminică, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

IGPR: Zeci de maşini cu defecţiuni tehnice majore, oprite în trafic. Aproape 6000 de amenzi date şoferilor, în 2 zile

Publicat

actiune politia RAR

Polițiștii și specialiștii R.A.R. au verificat în trafic, în două zile, peste 10.000 de autovehicule. Pentru defecțiuni la sistemele de frânare, direcție, iluminare sau alte nereguli care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, polițiștii au aplicat peste 5.700 de sancțiuni. Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 120 au fost pentru deficiențe ale sistemului de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate