Connect with us
Publicitate

CUGIR

Bărbat din Cugir, închis în Spania pentru agresiune sexuală asupra fetiței sale, adus după 8 ani într-un penitenciar din România

Publicat

Un bărbat din Cugir condamnat în Spania, la aproape 18 ani de închisoare cu executare pentru agresiuni sexuale asupra minorilor și violență în familie, a fost transferat într-un penitenciar din România, pentru a-și executa sentința.

Faptele pentru care bărbatul a fost condamnat, s-au petrecut între anii 2005 – 2009. În decursul anilor, bărbatul și-a supus propria fiică la mai multe perversiuni sexuale. De asemenea, când fiica a mai crescut, bărbatul a continuat cu agresiuni sexuale și amenințări cu moartea dacă îi va spune mamei ce se întâmplă. 

Citește și Om de afaceri din Alba Iulia, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciu de 15 milioane de lei

Mai mult, până a fost arestat de autoritățile spaniole, în 2009, bărbatul și-a agresat atât soția, cât și copii minori. 

B.M. I., condamnat definitiv în 2011, a executat aproape jumătate din sentință în închisorile spaniole. În luna iulie 2019, Curtea de Apel Alba Iulia, a admis trasnferul bărbatului din Cugir, într-un penitenciar din România, transfer solicitat de către autoritățile din Spania. 

Potrivit legislației spaniole, bărbatul ar trebui să fie eliberat din închisoare abia în anul 2027. 

Vezi și Noaptea groazei pentru o fată și un băiat. Au fost sechestrați, bătuți și umiliți de șapte tineri. Cinci dintre ei sunt din Aiud

În actele de recunoaștere a hotărârii sentinței din Spania, care au fost depuse la dosarul ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, sunt descrise ororile comise de bărbatul domiciliat în Cugir. 

”În fapt s-a reținut că în perioada 2005 – sfârșitul lunii august 2009, la  domiciliul familial situat în Paraje de las Gonzalas, persoana transferabilă profitând de momentele în care soția sa nu se afla acasă a comis, prin violențe și amenințare,  mai multe acte sexuale orale asupra fiicei sale minore născută la 29 aprilie 2000.

De asemenea s-a reținut că în mai multe rânduri, împins de intenții sexuale a săvârșit asupra aceleiași fiice, de când aceasta avea în jur de 5 ani continue atingeri pe piept și în zona organelor genitale, încercând totodată de mai multe ori să îi introducă degetele în vagin; ca să își atingă scopul condamnatul exercita violențe asupra victimei și o amenința cu alte acte de violență sau cu moartea pentru a nu relata mamei sale cele întâmplate”, se arată în motivarea instanței. 

Citește și Apel la 112: O femeie a pus pe ”jar” 30 de polițiști, din două județe, pentru a se ascunde de iubitul ei în casa unui alt bărbat

Persoana transferabilă le-a supus atât pe soția sa, cât și pe cele două fiice ale sale minore,  în special după nașterea acesteia din urmă, unor continue agresiuni atât fizice cât și psihice, împingându-le, lovindu-le peste corp, proferând expresii jignitoare la adresa soției și amenințări cu moartea, controlând ieșirile și relațiile acesteia cu prietenii și rudele situație ce a generat soției sale sentimente de vinovăție, nesiguranță, subapreciere, pierderea respectului de sine, tulburări de anxietate, stres.

Aceste continue agresiune fizice și psihice au avut loc până la data de 31 august 2009 când inculpatul aflat la domiciliul său a lovit-o de mai multe ori peste corp pe fiica minoră în vârstă de doi ani și jumătate, care plângea deoarece mama ei plecase la muncă” se mai arată în motivarea instanței. 

Bărbatul a fost arestat în data de 02 septembrie 2009.

”Pentru faptele comise aceasta a fost condamnat la pedeapsa totală de 17 ani și 8 luni închisoare ( a se vedea p. nr. 3 din hotărârea prin care s-a decis transmiterea executării sentinței în România), pedeapsă compusă din următoarele pedepse: 14 ani închisoare pentru agresiune sexuală în formă continuată, 2 ani închisoare pentru infracțiunea de violență în formă continuată în mediul familial, și câte 10 luni de închisoare pentru infracțiunea de rele tratamente în mediul familial și pentru amenințare minoră în mediul familial.

Cu privire la pedeapsă se arată că durata totală a pedepsei stabilită în sarcina condamnatului este de 6440 de zile de  închisoare din care  a executat până la data de 08. 04.2019 un număr de 3501 de zile.

  Se precizează de asemenea că persoana este în prezent supusă regimului privativ de libertate în detenție, iar pedeapsa conform dreptului intern al statului emitent va fi executată complet la 20.04.2027” se mai precizează în decizia Curții de Apel Alba Iulia. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax