Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Ocna Mureş cercetat de poliţiştii din Cluj pentru evaziune fiscală cu autoturisme second-hand

Publicat

pol

masina politie Marţi, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de 33 de persoane, printre care şi un bărbat de 36 de ani din Ocna Mureş, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

S.D din Ocna Mureş, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, aducea maşini din străinătate şi le vindea în ţară fără acte.

Din investigaţii a reieşit că persoanele în cauză, în calitate de reprezentanţi ai 14 agenţi economici din Cluj-Napoca, în perioada 2012-2014, nu ar evidenţiat în contabilitate achiziţii intracomunitare de autoturisme second-hand, pe care le-ar fi comercializat pe teritoriul României. Neînregistrarea tranzacţiilor s-ar fi efectuat în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului prin nevirarea T.V.A.-ului şi a impozitului pe profit a fost estimat la 45.125.000 de lei.

În vederea recuperării pagubei produse, până în acest moment, s-a dispus sechestru asiguratoriu asupra 3.150.000 lei, constând în bunuri ale societăţilor comerciale implicate.

Cercetările continuă faţă de cele 33 de persoane, cu vârste cuprinse între 22 şi 45 de ani, din judeţele Cluj şi Alba, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Citeşte şi Percheziţii în Alba, Cluj şi Prahova, la persoane care au achiziționat mașini second-hand din UE. Evaziune de 10 milioane de euro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax