Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Sebeș, amendat pentru că nu a vrut să participe la recensământ din motive religioase. Cum și-a motivat gestul

Publicat

Un bărbat din Sebeș a fost amendat de Poliția Locală pentru că nu a vrut să ofere date recenzorului care i-a bătut de mai multe ori la ușă, în timpul recensământului. 

Bărbatul amendat a mers la Judecătoria Sebeș pentru a cere în instanță anularea amenzii. Acesta a motivat refuzul de a oferi date deoarece nu îi permite religia. 

În data de 6 martie 2023, judecătorii din Sebeș au dat o decizie în acest caz, iar motivarea instanței a devenit publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Mai exact, în perioada martie – iulie 2022 în mai multe etape s-a desfășurat recensământul populației. Cetățenii s-au putut autorecenza on line, au avut varianta de a merge la o instituție publică pentru a comunica datele, sau de a aștepta un recenzor la ușă.

A refuzat să furnizeze date și informații necesare recensământului

În motivarea instanței magistrații au reținut că ”în data de 29 iulie 2022, petentul a refuzat să furnizeze date și informații necesare recensământului populației șl locuințelor 2021”, se arată în documentul citat.

În fața instanței bărbatul a susținut că ”a refuzat furnizarea datelor cu caracter personal necesare pentru a pute fi recenzat din motive impuse de religie („credință„), însă petentul nu neagă demersurile făcute de recenzor pentru a fi recenzat”, se mai arată în motivarea instanței.

Recenzorul în cauză a spus că a fost de mai multe la locuința bărbatului, dar acesta nu i-a răspuns la ușă. De asemenea recenzorul a lăsat mai multe notificări și a luat legătura cu vecii acestuia pentru a-i comunica că trebuie să ofere datele cerute de recensământ.

Martora, recenzorul în cauză, ”s-a deplasat de mai multe ori la locuința petentului în vederea strângerii datelor pentru efectuarea recensământului, dar nu i s-a răspuns niciodată la ușă, context în care a lăsat mai multe notificări la ușa locuinței.

Martora arată că în cuprinsul acestor notificări a indicat și numărul personal de telefon, cu rugămintea de a lua legătura cu aceasta pentru a stabili o dată la care recenzorul se poate prezenta la locuința petentului pentru a efectua formalitățile de recenzare.

Martora mai arată că a luat legătura cu vecinii petentului care i-au comunicat că au luat legătura cu acesta, context în care a transmis că nu se va recenza întrucât sunt pocăiți, indiferent de sancțiunea aplicată”, se arată în motivarea instanței.

Amendat cu 1000 de lei pentru că a refuzat recenzarea

Polițiștii locali din Sebeș l-au amendat cu 1000 de lei pe bărbat pentru că a refuzat recenzarea.

Judecătorii din Sebeș au constatat că procesul verbal a fost legal întocmit și că bărbatul a încălcat legea când a refuzat comunicarea datelor către recenzor.

Drept urmare au respins cererea bărbatului de a-i fi anulată amenda primită.

Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 30 de zile de la comunicare.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax