Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Teiuș, cu mandat european de arestare, prins de polițiști. Era căutat de autoritățile din Franța


Publicat

Un bărbat de 32 de ani, din Teiuș, căutat de autoritățile din Franța pentru infracțiuni contra persoanei, a fost prins de polițiști. Are mandat european de arestare.

Potrivit IPJ Alba, la data de 13 ianuarie 2022, poliţiştii din Teiuș, sprijiniți de polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au depistat, pe raza orașului Teiuș, un bărbat, de 32 de ani, din Teiuș, posesor al unui mandat european de arestare, emis de către autoritățile judiciare din Franța.

Bărbatul a fost prezentat autorității competente, respectiv Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care a dispus reținerea acestuia, pentru 24 de ore, urmând ca în data de 14 ianuarie 2022 să fie prezentat Curții de Apel Alba Iuia, pentru a dispune, conform competențelor.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ordonanța plafonării și compensării se amână. Liderii PNL și PSD nu se înțeleg pe termenul de aplicare

Publicat

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat marți că proiectul ordonanței de urgență pentru compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale nu va fi discutat în ședința de guvern programată marți, la ora 16:00.

PSD își dorește ca această ordonanță de urgență să cuprindă și facturile cu consumul din luna ianuarie. Pe de altă parte, ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că OUG nu se poate aplica retroactiv, adică de la 1 ianuarie. 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu și președintele PNL, Florin Cîțu s-au întâlnit marți după-amiază la Parlament pentru a discuta despre problema compensării facturilor la energie electrică și gaze naturale.

Întâlnirea dintre cei doi s-a încheiat brusc. Florin Cîțu a explicat că e

„O să luăm decizia mâine”, a spus Ciolacu când a fost întrebat de ziariști despre ordonanța anunțată de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Florin Cîțu: Nu văd sensul ca pentru 1 aprilie când intrăm în vară să reglementăm piaţa

„Am tot auzit în spaţiul public, că se încearcă după 1 aprilie o reglementare. Aş putea să spun că eu am venit cu soluţia de a spune că reglementăm piaţa, era pentru momentul de acum.

Nu văd sensul ca pentru 1 aprilie când intrăm în vară să reglementăm piaţa, până în octombrie, când vine iarăşi iarna. Cineva nu s-a gândit foarte bine când a venit cu această soluţie. Dacă vrem să facem ceva, să ne gândim pentru iarna viitoare”, a spus Florin Cîțu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a prezentat o parte din modificările propuse în domeniul energiei electrice şi gazelor naturale, prin ordonanța anunțată.

„Practic, pentru februarie şi martie mărim plafonul de la 300 kWh la 500 kWh la energie electrică, iar la gaze naturale de la 200 mc la 300 mc. Scădem plafonul pentru persoane fizice de la 1 leu cu toate taxele incluse, la 80 de bani pentru cei care consumă mai mul de 500 kWh.

Acordăm o compensare, practic pentru cei care consumă până în 500 kWh, undeva la 68 de bani. Cei care consumă până în 300 mc, îl ducem undeva la 22 de bani/kWh la gazul natural. Practic reaşezăm pentru ultimele 2 luni din această iarnă întreaga ordonanţă, având condiţii mult mai bune pentru cetăţeni”, a spus Virgil Popescu.

sursa: digi24.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Primăria Aiud a semnat contractul de concesiune a terenului pentru investiția Deltamed. Pas decisiv pentru noua fabrică din oraș

Publicat

Primăria Aiud a semnat marți contractul de concesionare a terenului de peste 13.000 de metri pătrați pentru investiția ”Deltamed” la Aiud. Producătorul de ambulanţe şi vehicule speciale este un business construit de patru antreprenori locali din Cluj și va deschide o nouă unitate de producţie la Aiud. 

”Firma Deltamed va edifica, într-o primă etapă, o hală de producție metalică, modernă, în suprafață de aproximativ 1500 mp și va amenaja platforma pentru creșterea capacității de producție cu încă o structură similară, în decursul următorilor 2 ani de la instalare.

Faptele preced mereu vorbele. Ceea ce am anunțat în urmă cu doar câteva luni a prins viață. Deltamed vine la Aiud!” a scris pe contul de Facebook, Oana Badea, primarul din Aiud.

”Deltamed” a luat ființă în 1997, în Cluj-Napoca, și este la acest moment cel mai mare producator de ambulanțe si vehicule pentru intervenție specială din Europa de Est.

În 2020, publicaţia Financial Times a inclus compania în Topul 1.000 al companiilor europene cu cea mai rapidă creştere. E vorba de ritmul din 2019 vs 2018. Deltamed ocupa locul 595 în top. În 2018 şi Primăria Capitalei a cumpărat 106 ambulanţe de la Deltamed, un contract de 8,7 mil. euro.

Presa locală din Cluj spunea în vara lui 2021 că Deltamed caută să se extindă pentru că a câştigat un contract cu Ministerul Apărării şi NATO.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

BENCOMP SRL caută firme din toată țara, interesate de colaborare pentru montaj și revânzare autorizată (P)

Publicat

BENCOMP SRL, cel mai mare producător de profile WPC (lemn compozit) din Sud-Estul Europei, caută firme din toată țara, interesate de colaborare pentru montaj.

Firmele cu experiență anterioară în montarea de pardoseli pentru terase, garduri, lambriuri exterioare pentru placări clădiri etc au prioritate. Acest lucru nu este însă obligatoriu, întrucât Bencomp asigură training în fabrica proprie, atât pentru montaj, cât și pentru înțelegerea particularităților materialului WPC (lemnul compozit).

BENCOMP SRL este în căutare și de firme din toată țara interesate să devină revânzător autorizat.

Avantaje pentru firmele care devin Montator și Revânzător (se poate și ambele în același timp!) pentru profilele WPC BENCOMP:

 • includerea în portofoliu a unui produs revoluționar, ecologic și cu un potențial de creștere remarcabil datorită eleganței împrumutate de la lemn și a rezistenței și durabilitățiiîn timp preluate de la plastic.
 • posibilitatea de creștere a cifrei de afaceri și implicit a profitului.
 • intrarea într-un parteneriat pe termen lung cu un producător din România, care va asigura know-how, suport, training și oportunitatea de dezvoltare continuă prin includerea de noi produse în portofoliul de producție.

Vă rugăm să transmiteți o prezentare scurtă a societății Dvs., care să conțină domeniul de activitate și experiența anterioară relevantă pentru scopul nostru, nr. de salariați etc la adresa de e-mail vanzari@wpcromania.ro, precum și datele de contact pentru a putea să luăm legătura cu Dvs.

Data workshop: 19 februarie 2022

Locație: la sediul fabricii, în Buzău – Aleea Industriilor nr. 5

Despre lemnul compozit

Lemnul compozit – Wood Plastic Compozit (WPC) – este un material hibrid care combinăcalitățile lemnului cu ușurința de prelucrare a materialului plastic și reușește să înlocuiască cu succes lemnul natural, fară a exista un compromis în ceea ce privește rezistența.

ompus din fibre lemnoase, respectiv deșeurile generate în urma proceselor de producție ale lemnului, în amestec cu materiale plastice reciclate, WPC se dovedește a fi revoluționar și prin faptul că este un material prietenos cu mediul, realizat 100% din materiale regenerabile, rumeguș și plastic reciclat.

Relativ necunoscut pentru piața din România, cu toate că în țările din Vestul Europei, dar și de pe alte continente, ajunsese la ”maturitate”, lemnul compozit a ”prins” și în România, datorită aspectului sau asemănător cu cel al lemnului și prețul extrem de scăzut.

Lemnul compozit a fost inventat în Japonia – în 1976 – în compoziția sa intrând făina de lemn (peste 50%) şi deşeuri de mase plastice, amestec stabilizat împotriva radiaţiilor ultraviolete, a mucegaiurilor şi insectelor.

Datorită structurii şi compoziţiei sale, WPC nu emite gaze toxice şi, spre deosebire de materialele fibrolemnoase care folosesc adezivi pe bază de formaldehidă, nu eliberează substanţe periculoase în mediu). WPC nu produce poluare secundară, deşeurile tehnologice putând fi reintroduse 100% în procesul de producţie.

Despre BENCOMP SRL

Fabrica BENCOMP – cel mai mare producător de profile WPC din Sud-Estul Europei și zona Balcanică – și-a început activitatea din dorința Bene Internațional SRL de a închide complet un circuit final de reciclare prin obținerea unor produse finite, care să adauge plus valoare pe mai multe niveluri:

 • protectia mediului prin reciclarea deșeurilor din lemn și a deșeurilor de plastic HDPE (n.red. – polietilenă de mare densitate) care, astfel, nu mai ajung la groapa de gunoi.
 • protecția mediului prin reducerea consumului energetic – știut fiind căproducția din reciclat economisește între 30 și 50% consumul energetic, ceea ce înseamnă că emisiile de CO2 scad
 • producție durabilă în timp

BENCOMP face parte dintr-un grup de firme cu tradiție în reciclarea și valorificarea deșeurilor de mase plastice, sticlă, electronice și ambalaje, acționarul majoritar Bene Internațional SRL activând în acest domeniu de peste 20 de ani.

Odată cu trecerea timpului, capacitatea de producţie a fabricii BENCOMP a crescut constant și, începând cu sezonul 2015, numărul deprofile WPC realizate a ajuns la peste 40:

 • 11 tipuri diferite de profile de pardoseală
 • 4 de lambriu exterior
 • peste 15 profile de gard – scânduri, traverse, stâlpi etc.
 • 3 tipuri de grinzi pentru pergolă
 • peste 20 de modele de accesorii pentru montajul acestor profile

Datorită calității ingredientelor folosite, dar şi tehnologiei de producţie, pot fi realizate profile de înaltă calitate, perfect similare celor produse în Europa de Vest.

BENCOMP SRL

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ITM Alba: O persoană găsită la muncă fără forme legale de angajare. Amenzi de 23.000 de lei și 19 avertismente, după controale

Publicat

itm alba

Inspectorii de muncă din Alba au dat, săptămâna trecută, două amenzi în valoare totală de 23.000 de lei și 19 avertismente. Au descoperit o persoană aflate în activitate fără forme legale de angajare.

Potrivit reprezentanțiilor ITM Alba, în perioada 17 – 21 ianuarie, în domeniul relaţiilor de muncă, au fost verificați 61 de agenți economici, cu un număr total de 432 de angajați.

Inspectorii au depistat 148 nereguli și au dat două amenzi în valoare totală de 23.000 de lei, dintre care una în valoare de 20.000 de lei pentru munca nedeclarată. De asemenea, au fost aplicate și cinci avertismente.

Principalele deficienţe constatate în controale:

 • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
 • primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în forma scrisă a contractelor individuale de muncă;
 • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
 • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;
 • dosarele personale nu conțin actele necesare angajării;
 • nu a fost întocmită programarea concediilor de odihnă pentru anul 2022;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlați 41 de angajatori și găsite 68 de nereguli. 12 agenți economici au fost sancționați.

Inspectorii au aplicat 14 avertismente.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

 • lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor
 • lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate
 • lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR
 • lipsa instruirii periodice a lucrătorilor
 • organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006
 • lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate
 • desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate