Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Suspect REŢINUT în cazul CRIMEI din Lunca Mureşului. Fostul primar, Ioan Rusu, ucis acum 14 zile cu mai multe lovituri de cuţit

Publicat

IMG_9493Duminică, 11 decembrie, la două săptămâni de la oribila crimă petrecută în Lunca Mureşului, căreia i-a căzut victimă fostul primar al comunei, Ioan Rusu, anchetatorii l-au găsit pe principalul suspect: un bărbat de 58 de ani, din aceeaşi localitate. Barsony Gligor a fost reţinut şi va fi prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul nu și-a recunoscut vina. 

Potrivit unor surse, suspectul are antecedente penale. A mai fost condamnat pentru fapte cu violenţă, viol şi furt. A stat, în total, 25 de ani după gratii.

YouTube video

„La data de 11 decembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei Operaţiuni Speciale şi ai Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Poliţiei Române, au identificat un bărbat, de 58 de ani, din Lunca Mureşului, bănuit de comiterea infracţiunii de omor, din data de 27 noiembrie, a cărei victimă a fost un bărbat, de 64 ani, din aceeaşi localitate.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba care a luat, faţă de acesta, măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă”, a transmis IPJ Alba.

Marius Ungureanu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, a precizat pentru Alba24 că principalul suspect în acest caz a fost identificat după administrarea probelor de către procurorii criminalişti care efectuează urmărirea penală în dosar.

Ioan Rusu Lunca MuresuluiReamintim că victima ar fi fost ucisă cu opt lovituri de cuţit, dintre care patru în zona gâtului. Fostul primar al comunei Lunca Mureşului, Ioan Rusu, ar fi plecat de acasă în 26 noiembrie, după-amiază, pentru a-i duce bani unui cunoscut, dar nu s-ar fi întâlnit cu persoana respectivă. Soţia a fost cea care a anunţat poliţia, după ce a văzut că nu se mai întoarce la domiciliu. Corpul neînsufleţit a fost găsit duminică dimineaţa, 27 noiembrie, în jurul orei 4.00, în şezut, lângă maşina personală a fostului primar, o Dacia Duster. Ioan Rusu avea 64 de ani.

Asupra bărbatului a fost găsită suma de 1.000 de lei, iar motivaţia crimei pentru jaf a fost eliminată.

Potrivit unor surse, zona în care a fost găsit este un drum la marginea comunei, la mică depărtare de dispensarul din localitate, cale de acces către o moară, cu activitate doar vinerea, într-un câmp.

Ioan Rusu a fost primar al comunei în perioada 2012 – 2016. A fost inginer agronom, cu doctorat în domeniu şi a avut funcţia de preşedinte al Asociaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din Alba. Ca primar, a candidat şi a câştigat în 2012 din partea USL, el fiind la vremea respectivă membru PSD. În 2016, Ioan Rusu nu a mai candidat la funcţia de primar. El era consilier local din partea PSD.

Vezi şi Verdict, CRIMĂ: A fost stabilită oficial cauza morţii fostului primar din Lunca Mureşului, Ioan Rusu. Detalii din dosarul de omor

Vezi şi Fostul PRIMAR al comunei Lunca Mureşului, Ioan Rusu, găsit cu GÂTUL TĂIAT pe un câmp, lângă mașina personală

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax