Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat, trimis în judecată după ce a tăiat trei copaci, dintr-o arie protejată la Rimetea. Ce prejudiciu a cauzat

Publicat

Magistrații din Aiud au decis recent să trimită în judecată un bărbat care a tăiat trei copaci. Este vorba despre trei copaci care se aflau într-o arie protejată. 

Trimiterea în judecată a avut loc în data de 10 aprilie 2024. În dosar, partea vătămată este Primăria Rimetea deoarece pădurea se află pe teritoriul comunei. 

Fapta pentru care bărbatul va fi judecat s-a petrecut în data de 22 februarie 2023. Zona, pădurea, protejată de lege este numită popular, Kișkerde.

Cei trei copaci tăiați au cauzat un prejudiciu de aproape 400 de lei.

„La data de 22.02.2023, inculpatul s-a deplasat în pădurea situată în zona denumită popular Kișkerde de pe raza comunei Rîmetea, parcelă de pădure situată în aria naturală protejată de interes național, de unde, cu ajutorul unui motofierăstrău, a tăiat trei arbori de esență fag și un arbore de esență frasin, nemarcați de către organele silvice, prejudiciul total fiind în valoare de 395.90 lei, care depășește de 2,41 ori prețul mediu al unui mc de masă lemnoasă”, au notat magistrații.

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară și se va judeca pe rolul Juecătoriei Aiud. Momentan nu a primit un prim termen de judecată.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dinu

    luni, 15.04.2024 at 10:12

    Asa ii trebuie …. daca taia 20 de camioane nu avea nimeni treaba cu el.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax