Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbatul care a lovit maşina Poliţiei cu un Mercedes furat, condamnat definitiv la închisoare cu executare. Are pedeapsă mai mică, datorită legii mai favorabile


Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat definitiv în dosarul în care un bărbat din judeţul Cluj a fost judecat pentru furt şi distrugere. Acesta a fost prins după o urmărire ca-n filme pe străzile din Alba Iulia, anul trecut, după ce a lovit maşina Poliţiei. A fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, cu un an mai puţin faţă de decizia Judecătoriei Alba Iulia. În 14 ianuarie 2013, Daniel Iuga (33 de ani) nu a oprit la semnalul poliţiştilor de la rutieră, în zona Gării din oraş, iar oamenii legii au reuşit să-l imobilizeze doar după o acţiune spectaculoasă prin mai multe cartiere.

Soluţia pe scurt a Curţii de Apel Alba Iulia din 14 aprilie:

“Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi de partea civilă IPJ ALBA împotriva sentinţei penale nr. 23/27.01.2014, pronunţată de Judecătoria Alba Iulia în dosarul nr. 997/176/2013, pe care o desfiinţează:

– pe latura penală, doar în ceea ce priveşte intervenirea legii penale mai favorabile pentru infracţiunea de furt calificat şi în ceea ce priveşte soluţiile de achitare pentru infracţiunile de punere în circulaţie şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei;

– pe latura civilă, în ceea ce priveşte soluţia de respingere a acţiunii civile a părţii civile apelante.

Rejudecând în limitele de mai sus:

Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare în elementele ei componente, astfel:

– 3 ani închisoare pentru infracţiunea de furt calificat, 6 luni închisoare pentru infracţiunea de distrugere; stabileşte noua încadrare juridică a faptei de furt calificat; menţine soluţia de condamnare a inculpatului ID pentru infracţiunea de furt calificat prev. de art. 228 alin. 1 şi art. 229 alin. 1 lit. d din noul Cod penal şi reduce pedeapsa aplicată acestuia de la 3 ani închisoare la 1 an închisoare.

– în aplicarea art. 5 alin. 1 din noul Cod penal, menţine pedeapsa de 6 luni închisoare aplicată inculpatului pentru infracţiunea de distrugere prev. de art. 217 alin. 1 din Codul penal din 1969

– condamnă pe inculpatul Iuga Daniel pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, prev. de art. 85 alin. 2 din OUG 195/2002, în vigoare la data faptei, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare

– condamnă pe inculpatul ID pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie dacă accidentul s-a produs ca urmare a unei infracţiuni, fără încuviinţarea poliţiei, prev. de art. 89 alin. 1 din OUG 195/2002, în vigoare la data faptei, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare.

În aplicarea art. 5 alin. 1 din noul Cod penal, în baza art. 34 lit. b din Codul penal din 1969, contopeşte pedepsele de 1 an închisoare, 6 luni închisoare, 1 an şi 6 luni închisoare şi 1 an şi 6 luni închisoare în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare, pe care o sporeşte cu 6 luni, urmând ca inculpatul IUGA DANIEL să execute în final o pedeapsă rezultantă de 2 ani închisoare. (…)

În baza art. 397 alin. 1 din noul Cod de procedură penală şi art. 1349 şi art. 1357 din noul Cod civil, admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă IPJ ALBA şi, în consecinţă, îl obligă pe inculpatul ID să plătească acestei părţi civile suma de 4.758 lei cu titlu de despăgubiri civile. (…)”

Potrivit deciziei Judecătoriei Alba Iulia, tânărul, care este domiciliat în comuna Floreşti din Cluj a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru infracţiunile de furt şi distrugere. Instanţa a respins cererea acestuia de restituire a permisului auto. Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.

Reamintim că în 14 ianuarie anul trecut, pe Bulevardul Ferdinand I din Alba Iulia, poliţiştii Serviciului Rutier au încercat să oprească pentru verificări un autoturism Mercedes cu numere de înmatriculare de Germania. Şoferul a încetinit, însă nu a oprit, aşa că echipajul a pornit în urmărirea lui. După aproximativ doi kilometri, pe strada Nicolae Bălcescu din Alba Iulia, poliţiştii au ajuns în drept cu maşina respectivă, dar şoferul a virat brusc şi a lovit autospeciala de poliţie. După ce au reuşit să-l oprească, poliţiştii l-au identificat şi au constatat că maşina Mercedes fusese declarată furată din Cluj-Napoca, iar autoturismul avea plăcuţe de înmatriculare false. Tânărul a fost arestat preventiv.

AICI puteţi vedea mai multe fotografii din timpul acţiunii poliţiştilor.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Patru țări europene au format o „alianță” pentru un vaccin anti-COVID: Vrem să garantăm suficiente doze pentru Uniunea Europeană

Publicat

Franţa, Germania, Italia şi Ţările de Jos au convenit formarea unei „alianţe” care să asigure producerea unui potenţial vaccin anti-COVID-19 în Europa, au anunţat miercuri autorităţile olandeze, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Cele patru ţări „explorează în comun diverse iniţiative promiţătoare şi sunt în discuţii cu diverse societăţi farmaceutice”, a indicat Ministerul Sănătăţii Publice olandez într-un comunicat.

Obiectivul acestei alianţe este de a produce vaccinuri pe teritoriul european, acolo unde acest lucru este posibil, a adăugat ministerul citat.

„Germania, Franţa, Italia şi Ţările de Jos sunt convinse că un rezultat de succes presupune o strategie şi investiţii comune”, mai menţionează comunicatul.

Alianţa celor patru ţări îşi propune să garanteze că un număr suficient de doze de vaccin vor fi disponibile pentru Uniunea Europeană şi pentru ţări cu venituri reduse, în special din Africa.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Pista de biciclete aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia se degradează de la o zi la alta

Publicat

Pista de biciclete aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia, denumită și „Transalpina de Mamut”, pare să se degradeze de la o zi la alta. Porcii mistreți au făcut ravagii pe mai multe porțiuni, unde au răscolit solul și au împrăștiat pământul. În unele zone, din cauza aluviunilor aduse în urma ploilor, pământul a acoperit aproape complet trotuarul.

Nici locurile de joacă pentru copii nu au scăpat „neatinse”. Aceastea prezintă degradări și distrugeri care pot reprezenta un pericol pentru micuții care sunt lăsați nesupravegheați de părinți.

Un cititor Alba24 a surprins recent imagini de pe pista pentru bicicliști aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia. Pe mai multe porțiuni din aceasta, aleea pietonală este acoperită aproape în totalitate de pământ și vegetație iar rigolele sunt pline de frunze uscate, spune acesta.

De asemenea, locurile de joacă pentru copii reprezintă un pericol pentru cei mici. Unele elemente din ansamblurile de joacă au dispărut complet iar altele sunt rupte / deteriorate.

O parte din problema pământului care acoperă porțiuni din trotuar sau din pista de biciclete este generată de animalele sălbatice, respectiv de porcii mistreți care au brăzdat și răscolit solul în mai multe zone.

„În urmă câteva săptămâni am văzut o turmă de porci mistreți, cred că erau peste 20, cu mai mulți pui, la 10-15 metri de pista asfaltată de biciclete și la mai puțin de 200 de metri de Pavilion”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor pentru a pregăti deschiderea de pe 15 iunie

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri seara, despre stadiul epidemiei de coronavirus în România și despre măsurile care fi luate în perioada următoare. ”Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie” a spus Tătaru.

„Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi.

După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare. Ține de momentul în care îl depistăm. Decesele pe care le-am avut sunt la cei cu comorbidități.

În mijloacele de transport există un risc dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată.

Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie”, a anunțat Nelu Tătaru.

Sursă: B1 TV

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de la 1.500 lei la 3.000 lei de persoană pentru munca suplimentară ilegală: decizie finală în Camera Deputaților

Publicat

pensii bani

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la legea care modifică Codul muncii şi care se referă la sancţionarea nerespectării dispoziţiilor privind munca suplimentară.

Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Prin respingerea cererii de reexaminare, legea a rămas în forma sa iniţială. Aceasta prevede că „nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară să fie sancţionată contravenţional cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată”.

Preşedintele Iohannis a formulat o cerere de reexaminare pentru această lege din considerentul că „ar trebui să se clarifice dacă înăsprirea sancţiunii pentru încălcarea dispoziţiilor privind munca suplimentară vizează doar situaţia urmărită de iniţiatori – cea a prestării orelor suplimentare dincolo de limita legală prevăzută de art. 114 din Codul muncii – sau se referă/se aplică şi altor situaţii ce pot reprezenta încălcări ale Codului muncii”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate