Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbatul care a mers pe jos din Basarabia la Alba Iulia, de Centenarul Unirii, numit cetățean de onoare al localității natale

Publicat

Bărbatul din Basarabia care în urmă cu cinci ani a mers pe jos 600 de kilometri, din Bălți în Alba Iulia a fost numit cetățean de onoare al localității din care se trage. 

Este vorba despre Ion Mărgineanu, care în 2018, la 78 de ani, a plecat pe jos pentru a celebra Centenarul Marii Uniri din Alba Iulia. 

Recent, acesta a fost numit cetățean de onoare al localității  Fundurii-Vechi, un sat din orașul Bălți, Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: La 78 de ani, vine pe jos la Alba Iulia. Călătorie de 600 de kilometri, din dragoste pentru România Mare

Cu ocazia Centenarului din 2018, Ion Mărgineanu a plecat pe jos din Basarabia și timp de o lună a parcurs în jur de 20 de kilometri pe zi, până a ajuns în Alba Iulia.

YouTube video

Ion Mărgineanu este unul dintre primii deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova, semnatar al declaraţiei de independenţă a ţării.

În 2018, ”Bunelul”, cum este numit Ion Mărgineanu de membrii familiei, și-a început călătoria din fața Poștei din Bălți, unde acum o sută de ani Zemstva județului vota Unirea cu România, fiind prima administrație din Basarabia care semna un astfel de document.

CITEȘTE ȘI: 600 de kilometri pe jos, până la Alba Iulia. Un fost deputat moldovean de 78 de ani a plecat pe Drumul Unirii

Printre cei care au venit să îl susțină a fost și un preot din cadrul Mitropoliei Basarabiei, care l-a binecuvântat, se arată într-o înregistrare video postată de președintele Uniunii Cineaștilor din Republica Moldova, Virgiliu Mărgineanu, fiul lui Ion Mărgineanu. Preotul i-a binecuvântat călătoria și i-a transmis mesajul din partea Episcopului Antonie de Bălți.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax