Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbatul care i-a aplicat fratelui său mai multe lovituri de briceag, sub CONTROL JUDICIAR timp de 60 de zile

Publicat

instanta judecata Instanța a respins cererea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba de arestare preventivă a lui Vasile Isăilă, bărbatul care i-a aplicat fratelui său mai multe lovituri de briceag în zona brațului stâng. În cazul său s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

VEZI: Bărbat de 55 de ani din Lupu, găsit decedat. A primit mai multe lovituri de briceag chiar de la fratele său. Agresorul a fost reținut

Judecătorii au respins cerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Albade de arestare preventivă. Bărbatul va sta în control judiciar timp de 60 de zile.
Soluția pe scurt
„În baza art. 227 Cod procedură penală respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Isailă Vasile. În baza art. 227 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 211 Cod procedură penală şi art. 202 Cod procedură penală ia faţă de inculpatul ISAILĂ VASILE …. măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 22.02.2016 şi până la 21.04.2016.

În baza art. 215 alin. 1 Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul Isailă Vasile trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la Organul de Poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de programul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală impune inculpatului Isailă Vasile ca pe durata controlului judiciar să nu depăşească limita teritorială a României. Desemnează ca organ de supraveghere a respectării măsurii controlului judiciar, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba – Biroul Supravegheri Judiciare.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Isailă Vasile, de sub puterea Ordonanţei de Reţinere nr. 149/P/2016 din data de 21.02.2016, dacă nu este privat de libertate în altă cauză. În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. (3) C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, iar onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 130 lei, va fi virat în contul Baroului Alba, din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 22 februarie 2016, ora 14:30.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  27/2016  22.02.2016” scrie pe portalul instanței.

Reamintim că Vasile Isăilă  a fost reținut duminică seara, pentru 24 de ore, cu propunerea de arestare preventivă.

Acesta a fost acuzat de lovituri cauzatoare de moarte după ce i-a aplicat fratelui său, un bărbat de 55 de ani, mai multe lovituri de briceag, iar bărbatul a decedat. Legiștii au constatat că moartea bărbatului ar avea legătură cu loviturile, chiar dacă după ce a fost rănit acesta a plecat acasă pe picioare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax