Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbatul din Alba suspectat că și-a omorât mama în bătaie, dat în urmărire națională. Când l-au ”pierdut” polițiștii

Publicat

O. Paul Gerhard, bărbatul din Alba suspect că și-a ucis mama în bătaie, a fost dat în urmărire națională, au declarat pentru Alba24.ro surse judiciare. 

Acesta se afla sub control judiciar, dar din 22 mai polițiștii din Alba, dar și din țară nu mai știu nimic de acesta. 

Este pentru a doua oară când bărbatul este dat în urmărire. Prima dată a fost dat în urmărire națională și internațională, când era căutat pentru a fi anchetat în cazul decesului mamei sale. Acesta a fost prins de autoritățile austriece și trimis în România. Acum, bărbatul a fost pierdut de polițiști.

CITEȘTE ȘI: Suspect de crimă din Alba, dispărut în timp ce se afla sub control judiciar. Anchetatorii spun că a încercat să fugă din țară

Pentru că și-a încălcat obligațiile din controlul judiciar, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au propus înlocuirea măsurii, iar magistrații de la Tribunal au admis cererea, care a rămas definitivă, deoarece decizia nu a fost contestată.

Potrivit unor surse din anchetă, mandatul de urmărire a fost trimis către polițiștii din București, mai exact la Sectorul 2, deoarece acolo este ultimul domiciliu în acte al bărbatului, dar aceleași surse au declarat pentru Alba24.ro că bărbatul, pe toată perioada controlului judiciar, a locuit în Alba Iulia.

Mai mult, sursele susțin că acesta ar fi încercat să plece din țară, în Germania, dar a fost întors de la graniță.

Bărbatul se afla sub control judiciar de la sfârșitul lunii ianuarie, când judecătorii de la Tribunalul Alba l-au eliberat din arest preventiv. Acesta se afla în arest preventiv de la sfârșitul lunii octombrie 2019, la Penitenciarul-Spital București Jilava.

Context

La sfârșitul lunii martie 2019, într-o casă, dintr-un sat din comuna Gârbova a fost descoperit cadavrul unei bătrâne, care prezenta multiple urme de violență.

La trei luni de la macabra descoperire, procurorii de pe lângă Parchetului Tribunalului Alba au cerut arestarea preventivă în lipsă a fiului bătrânei găsite omorâte, acesta fiind considerat suspect de violență în familie sub forma omorului și furt de carduri bancare.

CITEȘTE ȘI: Moarte învăluită în mister într-o localitate din Alba: o femeie a fost omorâtă în bătaie. Suspect, fiul ei care a fugit din țară

După faptă, bărbatul a fugit din țară cu cardurile asupra sa. Paul s-ar fi deplasat prin Franța, Spania, Italia, Belgia, Elveția și Germania, fără un motiv bine stabilit, spun anchetatorii. În Germania, Franța și Spania, bărbatul a folosit cele două carduri furate, până când fiica victimei a cerut blocarea lor.

În octombrie, O. Paul G. a fost depistat pe teritoriul Austriei și predat autorităților din România, pe Aeroportul Otopeni.

Din octombrie și până la sfârșitul lunii ianuarie 2020, Paul s-a aflat în arest preventiv, dar la sfârșitul lunii acesta a fost eliberat și plasat sub control judiciar.

Ancheta procurorilor de la Tribunalul Alba este în desfășurare și, pentru a continua, aceștia așteaptă rezultatul unei expertize de la București.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax