Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbatul suspectat de trafic de minori și exploatare prin muncă a acestora, la o fermă din Alba, rămâne în arest preventiv

arestat catuse

Publicat

S. Ionuț, bărbatul cercetat de procurorii DIICOT Alba pentru trafic de minori și exploatare prin muncă a unor copii, la o fermă din județ, rămâne în arest preventiv.

Judecătorii de la Tribunalul Alba au admis doar în parte cererea procurorului, de prelungire a măsurii preventive și bărbatul va mai rămâne timp de 15 zile în arestul de la IPJ Alba. 

De asemenea, decizia din data de 2 septembrie, nu este definitivă și poate fi contestată de către inculpat, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Reamintim că un posibil caz de trafic de minori și exploatare a acestora prin muncă, la o fermă din județul Alba, a fost descoperit de procurorii DIICOT Alba.

CITEȘTE ȘI: Anchetă DIICOT pentru exploatare de minori la o fermă din județul Alba. Proprietarul, arestat preventiv

Cazul este unul extrem de sensibil, deoarece bărbatul susține că nu i-a forțat pe minori să muncească și, mai mult de atât, o parte dintre banii obținuți de minori în urma muncii ar fi fost trimiși lunar părinților.

Pe de altă parte, din probele administrate, procurorii care anchetează cazul au suspiciunea că inculpatul i-a primit și adăpostit pe minori în scopul exploatării, abuzând de autoritatea pe care o avea asupra acestora.

Potrivit unui document obținut de Alba24, ”din probele administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul S. I. a săvârşit cinci infracţiuni de trafic de minori, respectiv că în perioada anilor 2016-2017, la ferma deţinută în H (..) jud. Alba, i-a primit şi adăpostit în scopul exploatării prin muncă pe minorii K., Z., M., B., A.

Critica inculpatului, prin care a susţinut că nu i-a forţat să muncească, urmează a fi clarificată în cursul procesului penal, dar din probele administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul i-a primit şi adăpostit pe minori în scopul exploatării, abuzând de autoritatea pe care o avea asupra victimelor, folosindu-i la munca din fermă, iar consimţământul acestora, potrivit art. 211 alin. 3 C. pen., nu constituie o cauză justificativă” precizează magistrații.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. oprea florica

    vineri, 06.09.2019 at 02:17

    As vrea ca acestei persoane care exploata minori sa i se dea ani multi de puscarie expl pentru altii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax