Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

BAREMELE şi SUBIECTELE la Matematică, simulare Evaluare Naţională 2018, clasa a VIII-a, publicate de minister

Publicat

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat subiectele şi baremele de corectare a probei scrise de Matematică, sesiunea de simulare a examenului de Evaluare Naţională 2018, clasa a VIII-a.

Rezultatele vor fi comunicate în 16 martie, însă acestea nu vor fi trecute în catalor, fiind doar analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare, precizează Ministerul Educaţiei.

Citeşte şi SUBIECTE Simulare Evaluare Naţională 2018: Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a, la Matematică

Subiecte şi bareme la Matematică – simulare Evaluare naţională 2018, clasa a VIII-a – publicate de Ministerul Educaţiei:

Barem: EN_matematica_2018_bar_simulare_LRO

Subiect: EN_matematica_2018_var_simulare_LRO

Obiectivul simulării este familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor susţine la finalul celor două cicluri de învățământ, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la examenele propriu-zise.

Examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a se va desfăşura, în acest an, în perioada 11-14 iunie. Înscrierea pentru susţinerea probelor este în perioada 4-8 iunie. Primele rezultate vor fi cunoscute în 14 iunie, iar cele finale, pe 19 iunie.

Desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2017-2018 este reglementată prin OMEN nr. 4793/31.08.2017.

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial, potrivit ministerului.

Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul să susțină examenul fără taxă.

Media obținută la EN VIII este un criteriu decisiv pentru admiterea în învățământul liceal.

Citeşte şi Modele de SUBIECTE pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat în 2018, publicate de MEN

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: Reguli pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, probele din iunie. Modele de subiecte

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax