Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BASCHET (FOTO): CS Universitatea Alba Iulia și-a prezentat echipa. Obiectiv îndrăzneț, transferuri pe măsură

Publicat

CS Universitatea Alba Iulia a prezentat în cadru oficial, marţi, lotul de jucătoare. Dintre cele 12 baschetbaliste, doar 11 au fost prezente, Elisabeta Crecan lipsind din motive medicale. Cele șase achiziții ale Universității sunt Cristina Grama (Galactica Brașov), Eniko Tarța (SCM Craiova), Luminița Manta (Nova Vita Târgu Mureș), dar și cele trei straniere: Tanisha Harisson, Nadia Parker (jucătoare americance) și Ekaterina Abramson.

Obiectivul echipei va fi clasarea în primele opt echipe ale Diviziei A la baschet feminin, iar, în acest sens, CS Universitatea şi-a consolidat forţele. ”Obiectivul echipei va fi clasarea în primele opt echipe, am făcut câteva transferuri pentru a ne putea îndeplini obiectivul, am reușit să atragem câțiva sponsori care să ne susțină financiar, avem sprijinul Consiliului Județean, al Primăriei. Universitatea nu se implică  numai în baschet, iar noi am încercat să ne implicăm în toate domeniile sociale, de la sport, cultură, știință și așa mai departe. Sportul promovează imaginea și e important să avem o imagine pozitivă”, a declarat Moise Achim, președintele CS Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Antrenorul Thomas Bilek: ”Am nevoie să învăț campionatul”

Sosit de puțin timp la Alba Iulia, antrenorul ceh Thomas Bilek este conștient de faptul că va avea nevoie să cunoască tot ce înseamnă competițiile românești, referitoare la baschet. ”Știu că e un campionat bun, dar am nevoie să învăț campionatul românesc. Toată lumea care joacă baschet are neovie să studieze, dar se joacă același baschet ca și în Cehia. Despre România ar fi bine să mă întrebați după trei săptămâni. Echipa este în regulă, putem comunica. Eu sunt aici de trei zile, orașul e frumos, staff-ul e perfect, echipa e în regulă ”, a declarat Thomas Bilek.

Suflu străin pentru îndeplinirea obiectivului

Echipa de baschet a făcut în premieră trei transferuri de jucătoare străine. Este vorba de cele două americance – Tanisha Harrison și Nadia Parker – și de israelianca Ekaterina Abramson. Chiar dacă nu știu prea multe despre țara noastră și n-au auzit de Hagi sau despre alte personalități, noile sportive ale Universității speră să contribuie la îndeplinirea obiectivului. ”Am ales să joc în  România pentru că echipa e frumoasă. Doar am putut să vin să joc și sper să o fac cât mai bine. Nu știu nimic despre campionatul românesc, dar sper să învăț. Îmi place orașul, e frumos”, a declarat Tanisha Harrison.

Totuși, Nadia Parker are gânduri mai îndrăznețe la sosirea în orașul Unirii. ”Pot spune că va trebui să muncim mult pentru ca în sezonul viitor să arătăm cât mai bine. Gândurile mele sunt pentru noua echipă și sperăm să câștigăm competiții. Vom avea nevoie să învățăm campionatul, dar asta nu e o problemă”, a declarat Nadia Parker. La rândul ei, Ekaterina Abramson speră ca echipa să între în ”zodia norocului”. ”Sunt sigură că putem fi o echipă bună și sperăm să avem noroc. Nu ştiu nimic despre România, despre fotbaliștii de aici sau despre altceva”, a spus israelianca.

Luminița Manta: ”Venirea la Alba Iulia nu e un pas înapoi, ci mulți înainte”

Sosită de la Nova Vita Târgu Mureș, Luminița Manta nu consideră sosirea la Alba Iulia un pas înapoi în ceea ce privește cariera. Baschetbalista de aproape doi metri înălţime consideră benefică venirea la CS Universitatea. ”Sunt sigură că pentru mine o să fie mai mulți pași înainte faptul că am sosit la Alba Iulia și nu unul înapoi. La Târgoviște a fost o perioadă bună pentru că am avut cu cine mă pregăti. Mă bucur foarte mult că mă aflu aici. Obiectivul echipei este unul foarte simplu, având în vedere că echipa este foarte bună, iar noi sperăm să ajungem cât mai sus”, a declarat Luminița Manta.

Celelalte două sportive, Eniko Tarța și Cristina Grama sosite în această vară la Alba Iulia au ales ambele CS Universitatea pentru planurile de viitor pe care le are echipa. ”Sunt multe motive pentru care am ales Alba Iulia, am înțeles că se construiește un proiect ce durează mai mulți ani și este de muncit, dar dorim să se facă performanță”, a declarat Cristina Grama, în vreme ce Eniko Tarța a fost influențată și de venirea lui Petre Eleș la Alba Iulia. ”În primul rând, am ales Alba Iulia pentru că echipa este tânără, de perspectivă, dornică de muncă. A contat foarte mult prezența domnului Petre Eleș, sper să pot ajuta echipa foarte mult. Sper să ocupăm un loc în fruntea clasamentului. Fetele sunt OK, sunt foarte drăguțe, sper să ne înțelegem și în teren și în afara terenului, mă bucur să mă aflu aici”, a spus Eniko Tarța, sportivă sosită de la SCM Craiova.

Se vor introduce biletele de acces la meciurile de baschet

O veste mai puțin plăcută, dar bine argumentată de Moise Achim a fost introducerea tichetelor de acces la meciurile Universității. ”Orice lucru făcut bine trebuie să-i dai un preț, cât de mic. Altfel lumea nu va simți că va veni la spectacol și eu zic că va fi spectacol pe terenul de baschet. Prețul va fi derizoriu, spre exemplu 2 lei pentru elevi, studenți și 5 lei pentru adulți. Am făcut demersuri pentru instalarea a 600 de locuri, ne vom mări capacitatea sălii de sport”, a mai spus Moise Achim. Acesta sprijină foarte mult echipa, pentru că dorește ca Universitatea să se implice în cât mai multe proiecte care să promoveze numele orașului și a Universității albaiuliene. ”Un alt scop al echipei este atragerea tinerilor către sport și umplerea tribunelor de la meciurile Universității. ”Eu sper că vom avea o audiență din ce în ce mai mare la meciuri. Va fi un spectacol frumos pe care să-l savurăm cu toții, ce-mi doresc eu e ca tinerii să vină cât mai aproape de sport. Să atragem tinerii către sport pentru că sportul înseamnă educație, respect, decență și un mod de a întemeia o carieră frumoasă”, a adăugat președintele echipei de baschet, Moise Achim.

Din lotul staff-ul prim-divizionarei nu mai face parte Nicușor Marcu. Acesta se va ocupa de echipa de liga secundă a Universității, dar, conform rectorului, va rămâne în angrenajul echipei.

Lotul echipei în noul sezon va fi alcătuit din: Oana Precup, Elena Dincă, Corina Ceaușu,  Bianca Voica, Tanisha Harrison, Eniko Tarța, Elisabeta Crecan, Ekaterina Abramson, Nadia Parker, Carmen Negru și  Cristina Grama.

Echipa va pleca marţi la Pianu pentru un teambuilding, pentru ca fetele să se cunoască și să se familiarizeze. Pregătirea va începe vineri dimineață.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax