Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

”Bătălia” pentru show-ul cu daci și romani de la Alba Iulia a luat sfârșit. Cine a câștigat achiziția publică și pe ce sumă

Publicat

”Bătălia” pentru spectacolul cu daci și romani, dar și pentru atelierele antice din Cetatea Alba Carolina, a luat sfârșit, marți, 22 iunie.

Mai exact, în urma achiziției directe lansate de Primăria Alba Iulia pentru cele două evenimente au fost făcute mai multe oferte, iar în cursul zilei de marți, pe principiul prețului cel mai scăzut s-au desemnat câștigătorii. 

Pentru spectacolul de reenactment istoric (prezentare trupe romane, daci și gladiatori) a fost depusă o singură ofertă din partea Asociația Culturală pentru Istorie Vie (asociația Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia).

CITEȘTE ȘI: Bătălia ofertelor la Alba Iulia pentru spectacolele cu daci și romani. Primăria are pretenții minime în caietele de sarcini

Pentru atelierele antice au fost depuse două oferte: una din partea reprezentaților muzeului, (Asociația Culturală pentru Istorie Vie) și firma Visit Alba Iulia SRL.

Cine a câștigat

Ambele oferte au fost câștigate de reprezentații muzeului: achiziția publică pentru spectacolul de reenactment istoric la care primăria a pus un prag de 56.000 de lei a fost câștigată de Asociația Culturală pentru Istorie Vie, cu suma de 55.595 lei.

De asemenea pentru atelierele antice, primăria a pus la bătaie 33.000 de lei fără TVA, iar asociația muzeului a câștigat achiziția cu 31.900 lei.

Fiecare achiziție publică are trei cerințe:

 Garda Romană

– Fiecare spectacol va prezenta un moment/eveniment istoric bine documentat din punct de vedere istoric (n.r. – însă nu se intră în detalii în ceea ce privește calitatea recuzitei și a obiectelor folosite în spectacole). Prezentarea echipamentelor va fi un segment repetabil de la o reprezentație la alta, iar informațiile esențiale vor fi transmise publicului pentru înțelegerea contextului.

– Minimum un prezentator va avea studii de specialitate în istorie, absolvite cu o diplomă de licență în domeniul istorie.

– Ofertantul va asigura sonorizarea spectacolului cu un sistem audio pentru o capacitate de circa 200 de persoane.

Spectacolele vor fi legate de viața romană din castrul Apulum. Artiștii, minim 20 vor interpreta diverse roluri: soldați romani, aristocrați, sclavi, gladiatori, războinici și nobili daci. Spectacolele vor avea o durată de minim 40 de minute și se vor desfășura în fiecare zi de vineri de la ora 19.00.

Perioada de implementare a spectacolelor va fi 25 iunie – 8 octombrie 2021.

Ateliere antice

Atelierele antice vor fi de meșteșugărit antic, olărit, fierărie, prelucrare os, jocuri antice, mini expoziții de machete, plante folosite în antichitate. La fiecare reprezentație vor participa minim 12 reenactori, cu un program interactiv, de minim cinci ore, în intervalul orar 11.00 – 16.00, în fiecare sâmbătă.

În cadrul fiecărui spectacol se va susține și prezenta tematici diverse, de la viața cotidiană romană și dacică, la istoria militară a Imperiului Roman, a Daciei pre-romane și romane și la istoria orașului Apulum. Dacă este cazul se vor organiza ghidaje la obiective antice din interiorul Cetății.

– Minimum un prezentator va avea studii de specialitate în istorie, absolvite cu o diplomă de licență în domeniul istorie.

– Ofertantul va asigura sonorizarea spectacolului cu un sistem audio pentru o capacitate de circa 200 de persoane.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax