Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bătălia ofertelor la Alba Iulia pentru spectacolele cu daci și romani. Primăria are pretenții minime în caietele de sarcini

Publicat

La Alba Iulia începe oficial bătălia ofertelor pentru spectacolele de reenactment din perioada daco-romană. Mai exact, primăria a lansat achiziția publică și caietul de sarcini pentru două evenimente: ateliere antice și spectacolul daco-roman, alături de gladiatori. 

Câștigătorul va fi desemnat pe principiul prețului cel mai scăzut: cine vine cu cea mai ieftină ofertă, câștigă. Primăria pune la bătaie, pentru 16 spectacole de reenactment, 56.000 de lei, fără TVA, iar pentru 11 ateliere antice, 33.000 de lei fără TVA. 

Caietul de sarcini întocmit de reprezentații Primăriei Alba Iulia este unul extrem de minimalist: mai pe scurt, Primăria Alba Iulia nu are cerințe legate de nivelul calitativ al echipamentelor ce vor fi folosite și nu specifică un minim nivel de experiență și vechime în domeniul reenactmentului.

CITEȘTE ȘI: Bătălia ofertelor pentru show-ul cu daci și romani de la Alba Iulia: Achiziție directă pentru spectacolul de reenactment istoric

Trei cerințe minime pentru evenimente istorice care vor fi văzute de turiștii ce ajung în Alba Iulia

Fiecare achiziție publică are doar trei cerințe:

Garda Romană

– Fiecare spectacol va prezenta un moment/eveniment istoric bine documentat din punct de vedere istoric (n.r. – însă nu se intră în detalii în ceea ce privește calitatea recuzitei și a obiectelor folosite în spectacole). Prezentarea echipamentelor va fi un segment repetabil de la o reprezentație la alta, iar informațiile esențiale vor fi transmise publicului pentru înțelegerea contextului.

– Minimum un prezentator va avea studii de specialitate în istorie, absolvite cu o diplomă de licență în domeniul istorie.

– Ofertantul va asigura sonorizarea spectacolului cu un sistem audio pentru o capacitate de circa 200 de persoane.

Spectacolele vor fi legate de viața romană din castrul Apulum. Artiștii, minim 20 vor interpreta diverse roluri: soldați romani, aristocrați, sclavi, gladiatori, războinici și nobili daci. Spectacolele vor avea o durată de minim 40 de minute și se vor desfășura în fiecare zi de vineri de la ora 19.00.

Perioada de implementare a spectacolelor va fi 25 iunie – 8 octombrie 2021.

Caietul de sarcini poate fi vizualizat AICI

Ateliere antice

Atelierele antice vor fi de meșteșugărit antic, olărit, fierărie, prelucrare os, jocuri antice, mini expoziții de machete, plante folosite în antichitate. La fiecare reprezentație vor participa minim 12 reenactori, cu un program interactiv, de minim cinci ore, în intervalul orar 11.00 – 16.00, în fiecare sâmbătă.

În cadrul fiecărui spectacol se va susține și prezenta tematici diverse, de la viața cotidiană romană și dacică, la istoria militară a Imperiului Roman, a Daciei pre-romane și romane și la istoria orașului Apulum. Dacă este cazul se vor organiza ghidaje la obiective antice din interiorul Cetății.

– Minimum un prezentator va avea studii de specialitate în istorie, absolvite cu o diplomă de licență în domeniul istorie.

– Ofertantul va asigura sonorizarea spectacolului cu un sistem audio pentru o capacitate de circa 200 de persoane.

Caietul de sarcini poate fi vizualizat AICI

În urmă cu câteva zile, reprezentații primăriei au declarat pentru alba24.ro, că momentan există depuse două oferte de la două entități diferite pentru serviciile de reenactment.

Potrivit surselor alba24.ro, o ofertă este a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, prin asociațiile care se ocupă de reenactmentul din Alba Iulia, iar o a doua ofertă ar fi din partea unei firme care ar deține și autobuzul electric ce face tururi ghidate prin Cetatea Alba Carolina.

Cei doi ofertanți vor primi invitații directe, au precizat reprezentații primăriei. Pentru depunerea ofertelor, cei interesați au la dispoziție trei zile, până în data de 18 iunie, la ora 12.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax