Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Baza de agrement din spatele Bazinului Olimpic Alba Iulia rămâne doar pe hârtie. Primăria vrea să acceseze fonduri europene

Publicat

bazine exterioare baza agrement alba iulia Ideea unei baze de agrement moderne, cu bazin de relaxare, tobogan, loc de joacă pentru copii, terasă și altele, rămân doar pe hârtie. Deși terenul a fost cumpărat în spatele Bazinului Olimpic și proiectul are avizele, cel mai important lucru lipsește. Primăria nu are bani în momentul de față pentru o astfel de investiție și așteaptă un noi proiect de finanțare europeană.

„Încercăm să ne orientăm și să vedem dacă vom putea scrie un proiect și să obținem niște bani pentru construcția lui. Dacă nu, să fiți convinși că este ultimul an fără ștrand în Alba Iulia, pentru că facem toate eforturile din bugetul local. Deci nu s-a renunțat, ștrandul va trebui făcut, fără discuție. Din păcate, lucrurile nu sunt foarte clare referitor la posibilitatea de finanțare și să sperăm că vom reuși să obținem și niște bani europeni pentru acea investiție”, a declarat viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

proiect baza de agrement bazinViceprimarul a precizat că proiectul a rămas cel prezentat în urmă cu 2 ani, în care erau prevăzute trei bazine de înot (bazin înot, bazin relaxare, bazin tobogan), loc de joacă pentru copii, terasă și punct alimentar tip fast food, teren sportiv multifuncțional. Suprafața pentru amenajarea acestei baze de agrement este de 4000 mp.

VEZI: VIDEO: Cum va arăta BAZA de AGREMENT de lângă Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Spaţii de relaxare, piscine, teren de sport

„Anul trecut, fiind an preelectoral și anul acesta an electoral, toată lumea își face niște studii. Este foarte multă lume care își dorește ștrand la Alba Iulia și atunci nu poți să nu depui toate eforturile să încerci să faci această investiție, pe care toată lumea o dorește. Eu sper că până la sfârșitul anului va porni investiția”, a mai declarat viceprimarul Gabriel Pleșa.

Pentru construirea bazei de agrement, Primăria Alba Iulia a cumpărat terenul de 4000 mp, în completarea celui de 8000 mp deţinut deja în zonă, astfel încât, la momentul finalizării proiectului, complexul sportiv şi de agrement se va întinde pe mai mult de 12.000 mp şi va fi amenajat inclusiv cu locuri de parcare, alei şi căi de acces.

Investiţia pentru cumpărarea terenului a fost de aproximativ 200.000 de euro.

Valoarea inițială a proiectului a fost estimată la 6,7 milioane lei, însă, după elaborarea proiectului zonei de agrement, se va face o nouă estimare a costurilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax