Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Planurile lui Mircea Hava pentru zona Cetății : Turistul plătește, localnicul intră cu buletinul, garda Cetății trece la program de seară


Publicat

Primarul Mircea Hava a declarat în cadrul talk-show-ului TESTUL DE SINCERITATE că intenționează să caute soluții pentru ca zona istorică a municipiului Alba Iulia, să nu fie doar un loc de promenadă, ci și o oportunitate de a aduce venituri albaiulienilor.

Întrebat de jurnalistul Dan Lungu despre ce ar trebui făcut pentru a atrage turiştii în Alba Iulia, să rămână peste noapte şi implicit să producă venituri pentru zona noastră, primarul a răspuns, iniţial, ironic: „Să mă apuc să construiesc un hotel, eu, personal”. A explicat că „locurile de cazare sunt foarte puţine şi nu cred că vrea lumea să stea la două stele, una pe cer şi una în cameră. Încă avem o problemă cu ceea ce înseamnă cazare. Trebuie să creăm ceva ca să stea lumea nu o zi, ci două-trei. La lucrurile astea ne gândim. O să am o întâlnire peste o săptămână, două cu oameni care pot crea ceva pentru Alba Iulia, dar nu poveşti”.

Primarul a dezvăluit că, după ce a stat de vorbă şi cu alte persoane pe această temă, o idee ar fi să fie mutat ceremonialul de schimbare a Gărzii Cetăţii, seara. „Avem foarte mulţi turişti, însă vin, văd şi pleacă. Tot ce înseamnă spectacol, gardă în Cetate îl costă foarte mult pe partener şi o să înceapă să ne coste pe noi, pentru că nu mai poate suporta miliarde din buzunarul lui pentru gloria oraşului. Va trebui să suportăm noi, încă nu ştim sub ce formă. Trebuie să avem zona publică, iar la evenimente să se intre cu taxă. O să vedem, albaiulianul să poată intra cu buletinul. Turiştii, obligatoriu trebuie să plătească dacă vor să vadă în Alba Iulia. Lucrurile pentru albaiulieni vreau să fie publice, desigur, asta va hotărî Consiliul Local.”

În opinia primarului, „dacă dorim să avem această gardă, care ne-a făcut interesanţi, trebuie să plătim. O să încerc să conving, avem deja majoritatea politică în CL”. Acesta a precizat că ar putea fi vorba de peste 300 de milioane de lei pe lună, costuri de întreţinere a Gărzii. Vezi declarația despre Cetate din talk-show începând de la minutul 18,21

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. Dorina Borcau

  luni, 17.09.2012 at 23:10

  Acuma,sunt doar propuneri…dar mi se pare normal sa existe o taxa mica,ca peste tot unde exista turism,exista si taxe.Nu poate fi totul gratuit!!!Programul de seara al Garzii va permite albaiulienilor sa isi vada aceasta atractie mai des,ca la amiaz,multi sunt la lucru,si,tot la amiaz,te topesti,daca e vara.Iar accesul gratuit al celor care stau aici e firesc.E o prostie sa platesti pentru a vedea un obiectiv turistic din orasul in care stai!

 2. mda

  marți, 18.09.2012 at 10:27

  Cetatea trebuie sa fie luminata nocturn. Este superba, in acest mod, dar daca mergi pe langa terenurile de tenis catre spatiile ryma, te sperii…

 3. Adi

  marți, 18.09.2012 at 13:40

  Gata banutii lui Sabau? Prietenul la nevoie se cunoaste.

 4. Konami15

  marți, 18.09.2012 at 16:29

  Buna ideea aceasta cu mutarea schimbului de garda undeva mai spre seara.

 5. Maryo

  marți, 18.09.2012 at 22:21

  Buna idee,dar ca sa pastram asa frumusete de cetate trebuie paza,pt. ca vandalii de romani”unii” cei tineri si nelinistiti……..in doi trei ani e distrusa
  Trebuie mai intai educatie!

 6. Marius P

  joi, 27.09.2012 at 10:50

  Un raspuns de cocalar. Nu ma refer la ideeile lui Hava, ci la modul in care le comunica: este total nepoliticos si lipsit de tact din partea d-lui primar sa denigreze hotelierii din oras, si prin asta sa sperie deja potentialii turisti declarand ca nu sunt locuri de cazare.

  Daca vrea oras turistic trebuie sa fie mai atent la imagine si la comunicare. Nu se mai poatre comporta ca un primar de comuna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

CUGIR

Pe mâna cui lași orașul Cugir, după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar și ordinea pe buletinul de vot

Publicat

Duminică 27 septembrie, după ora 9 seara, vom afla rezultatele alegerilor locale la Cugir şi vom şti cine va fi primarul orașului în următorii 4 ani. 

Orașul este condus în prezent de un primar PNL, Adrian Teban.

Citește și Pe mâna cui lași ALBA IULIA după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar, în ordinea de pe buletinul de vot

Cuvântul final în privința celui care câștigă alegerile de la Cugir, îl au însă cetățenii care merg la vot.

Aici, pe Alba24, afli prima dată cine a câştigat la alegeri locale 2020 pentru Primăria Cugir.

Primele rezultate ale alegerilor locale 2020 pentru Primăria Cugir vor fi anunţate duminică 27 septembrie după ora 21:00, când se închid urnele în toată ţara.

Alegeri locale, 27 septembrie: Cine candidează în 2020 la Primăria Cugir:

Sorin Vasile – PRO România

Mircea Augustin Trifan – PSD

Daniel Herlea – ALDE

Adrian Teban – PNL

Lucian Buta – PMP

Gheorghe Dorin Scînteie – AUR

Flavius Serdiuc – USR – PLUS

Citește și ALEGERI PRIMAR 2020- LISTE OFICIALE: Cine candidează în cele 11 orașe și municipii din Alba. Numele și locul pe buletinul de vot

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Imagini revoltătoare la periferia unui cartier din Alba Iulia. Saci cu deșeuri, abandonați pe marginea drumului

Publicat

Mai mulți saci plini cu deșeuri zac aruncați la periferia unui cartier din Alba Iulia. Un cetățean a publicat vineri imagini revoltătoare cu grămezi de saci menajeri plini de gunoaie, abandonați în zona Micești. 

Din cauza deșeurilor aruncate cu nepăsare de oameni certați cu bunul simț, zona a ajuns să arate precum o groapă de gunoi.

„Nu ai ce face, gunoiul tot gunoi rămâne și niciodată nu va fi om. Zona din spatele crescătoriei de păsări de la Micești”, a scris un cetățean care a publicat imaginile pe rețeaua de socializare Facebook. 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Pe mâna cui lași BAIA DE ARIEȘ, după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar și ordinea pe buletinul de vot

Publicat

Duminică 27 septembrie, după ora 9 seara, vom afla rezultatele alegerilor locale la BAIA DE ARIEȘ şi vom şti cine va fi primarul orașului în următorii 4 ani. 

Orașul este condus în prezent de un primar PNL, Traian Pandor. Cuvântul final în privința celui care câștigă alegerile de la Baia de Arieș, îl au însă cetățenii care merg la vot.

Citește și Pe mâna cui lași ALBA IULIA după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar, în ordinea de pe buletinul de vot

Aici, pe Alba24, afli prima dată cine a câştigat la alegeri locale 2020 pentru Primăria Baia de Arieș.

Primele rezultate ale alegerilor locale 2020 pentru Primăria Baia de Arieș vor fi anunţate duminică 27 septembrie după ora 21:00, când se închid urnele în toată ţara.

Alegeri locale, 27 septembrie: Cine candidează în 2020 la Primăria Baia de Arieș:

Traian Pandor – PNL

Ileana Pandor – PRO Romania

Gheorghe Bora – ALDE

Ioan Nemeș – PSD

Filip Vasile Holobuț- PMP

Citește și ALEGERI PRIMAR 2020- LISTE OFICIALE: Cine candidează în cele 11 orașe și municipii din Alba. Numele și locul pe buletinul de vot

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

Pe mâna cui lași orașul Câmpeni după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar și partidele din care fac parte

Publicat

Duminică 27 septembrie, după ora 9 seara, vom afla rezultatele alegerilor locale la Câmpeni şi vom şti cine va fi primarul orașului în următorii 4 ani. 

Orașul este condus în prezent de un primar PSD, Călin Andreș. Cuvântul final în privința celui care câștigă alegerile de la Câmpeni, îl au însă cetățenii care merg la vot.

Citește și Pe mâna cui lași ALBA IULIA după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar, în ordinea de pe buletinul de vot

Aici, pe Alba24, afli prima dată cine a câştigat la alegeri locale 2020 pentru Primăria Câmpeni.

Primele rezultate ale alegerilor locale 2020 pentru Primăria Câmpeni vor fi anunţate duminică 27 septembrie după ora 21:00, când se închid urnele în toată ţara.

Alegeri locale, 27 septembrie: Cine candidează în 2020 la Primăria Câmpeni:

Călin Precupas – PRM

Cristian-Dan Pașca – PNL

Dragomir Morcan – Pro Romania (acesta a anunțat că se retrage din cursă și îl susține pe candidatul PNL, Dan Cristian Pașca).

Ioan-Calin Andreș – PSD

Maria-Elena Oprea – ALDE

Nicolae-Gigel Haiduc – PLUS

Nicolaie-Ion Fortuna – PMP

Teritoriul administrativ cuprinde, în afară de orașul Câmpeni, 21 de localități aparținătoare: Boncești, Borlești, Botești, Certege, Coasta Vâscului, Dănduț, Dealu Bistrii, Dealu Capsei, Dric, Fața Abrudului, Florești, Furduiești, Mihoiești, Motorăști, Peste Valea Bistrii, Poduri, Sorlița, Tomușești, Valea Bistrii, Valea Caselor, Vârși.

Suprafața totală a orașului cu satele aparținătoare este de 86,7 kmp.

Orașul se află la o altitudine de 618 m față de nivelul mării, iar numărul locuitorilor este de 8.080, potrivit siteului Primăriei Câmpeni.

Citește și ALEGERI PRIMAR 2020- LISTE OFICIALE: Cine candidează în cele 11 orașe și municipii din Alba. Numele și locul pe buletinul de vot

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate