Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Beach Volley gratuit şi în 2015, la Poarta I a Cetăţii din Alba Iulia. Protocolul cu primăria va fi prelungit pentru terenul de volei pe nisip

Publicat

teren beach volley volei nisip cetate Primăria Alba Iulia va prelungi protocolul de colaborare cu doi iniţiatori privaţi, privind amenajarea şi utilizarea unui spaţiu de 825 metri pătraţi lângă Poarta I a Cetăţii Alba Carolina ce va fi folosit drept teren de volei pe nisip la care locuitorii vor avea acces gratuit. Este vorba despre iniţiativa inclusă în proiectul „Reţea pilot focusată pe activităţi temporare ca instrumente de regenerare urbană” (TUTUR), programul european „The Urban Development Network Programme Urbact II 2007-2013”, derulat anul trecut şi care va continua şi în 2015.

Citeşte şi FOTO | Beach Volley în Cetatea Alba Carolina: Amenajarea unui teren public într-un spațiu abandonat de lângă Poarta I

În Alba Iulia există mai multe zone abandonate care au nevoie de o abordare strategică pentru includerea lor în peisajul urban ca spaţiu atât pentru potenţiali investitori, IMM-uri, ONG-uri, cât şi pentru serviciile publice, se arată în documentaţia proiectului. Pentru a evita o planificare urbană necorespunzătoare, includerea unor măsuri în strategia de termen lung a comunităţii locale şi identificarea noilor instrumente de restructurare urbană, s-a luat în calcul şi schimbul de experienţă cu municipalităţile Roma şi Bremen, în cadrul proiectului TUTUR, la care Municipiul Alba Iulia este partener.

(P) Asidași și haine sport pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri mari: Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Grupul de Suport Local, alcătuit din arhitecţi, factori de decizie, consilieri profesionali, studenţi, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, ONG-urilor, UAB şi altor instituţii din Alba Iulia a identificat spaţiul din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, în apropiere de Poarta I (825 mp), pentru amenajarea unui teren de volei pe nisip pentru publicul larg. Scopul este de a încuraja mişcarea, sportul şi activităţile în aer liber.

S-a încheiat un protocol între primărie şi iniţiatorii proiectului, Kalanyos Cristian şi Răzvan Moc, pentru amenajarea terenului, iar acesta a fost pus la dispoziţia cetăţenilor fără taxe de intrare, pe o perioadă determinată, până la finalizarea proiectului TUTUR, adică 31 martie 2015, cu posibilitate de prelungire.

Acum, cei doi iniţiatori privaţi solicită prelungirea acestuia până la 31 martie 2016.

În Alba Iulia a fost constituit un grup de inițiativă care a decis ca în acel spațiu să fie amenajat un teren de beach volley (volei pe nisip) pentru publicul larg, pentru a încuraja mișcarea, sportul și activitățile în aer liber în rândului tinerilor. Cheltuielile pentru acest obiectiv au fost finanțate integral prin proiect.

Terenul respectiv, nefolosit de mai mulţi ani, se afla într-o stare avansată de paragină, fiind împânzit de vegetaţie crescută necontrolat. Cu acordul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, cei doi iniţiatori ai proiectului au curăţat, iginienizat şi amenajat terenul pus la dispoziţie gratuit de primărie. Cu ajutorul unor voluntary, aceştia au adus 96 de tone de nisip şi au dat posibilitatea albaiulienilor să aibă acces la încă o variantă de petrecere a timpului liber.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax