Actualitate
Beneficiile unui condiment folosit în bucătăria românească. Vindecă multe boli şi poate înlocui sarea
Răspândit pe arii largi în emisfera nordică, tarhonul este parte din cele patru ierburi fine ale francezilor, alături de pătrunjel, asmăţui şi arpagic. Se găseşte din abundenţă şi la noi în ţară, însă din nefericire bucătăria româneacă nu îi fructifică îndeajuns.
Dacă gospodinele ce se inspiră din bucătăra vestică îl mai folosesc, puţină lume ştie că ceaiul de tarhon este un remediu bun la toate, fiind un tratament naturist exceptional în lupta cu numeroase boli sau infecţii.
Tratează afecţiunile digestive
Băut regulat, ceaiul de tarhon este un aliat veritabil al sănătăţii sistemului digestiv. Este de un real ajutor în combaterea constipaţiei, a balonării şi a dispepsiei şi ajută la reglarea metabolismului, prin stimularea secreţiei de sucuri digestive şi activarea unor enzime speciale.
Tratează problemele ginecologice
Prieten al sistemului reproducător feminin, ceaiul de tarhon reglează ciclul menstrual şi ovulaţia, luptând astfel împotriva infertilităţii. În plus, infuzia din aceasta plantă aromatică reprezintă un calmant natural al simptomelor sindromului premenstrual.
Alungă afecţiunile stomatologice
Substanţele active găsite în tarhon au un efect calmant rapid asupra durerilor gingivale şi dentare şi previn apariţia cariilor. Ceaiul preparat din acest condiment poate fi folosit atât ca antiseptic, cât şi ca agent anestezic în stomatologie.
Întăreşte imunitatea organismului
Iarbă aromatică medicinală cu puternice proprietăţi imunostimulatoare, datorită antioxidanţilor, a compuşilor activi şi a conţinutului ridicat de vitamina C, tarhonul are proprietatea de a întări imunitatea organismului, protejându-l de infecţii, conform dcnews.ro.
Tratează insomnia
Ceaiul de tarhon are proprietăţi calmante, ajutând la relaxarea nervilor şi la calmarea stării de agitaţie. Astfel, combate oboseala şi ajută la inducerea stării de somn.
sursa: realitatea.net
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News