Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Beniamin Todosiu, președintele USR Alba: Victorie USR în lupta pentru salvarea pădurilor României

Publicat

Beniamin Todosiu la vot

Uniunea Salvați România a obținut, miercuri, o victorie importantă în Parlamentul României reușind să treacă în Camera Deputaților proiectul de lege privind înființarea „DNA-ului Pădurilor”, structură care va lupta împotriva infracțiunilor silvice și de mediu. Proiectul a fost inițiat de deputații USR Stelian Ion, Silviu Dehelean și Cornel Zainea și senatorii USR George Dircă, Allen Coliban și Mihai Goțiu.

Noua lege prevede crearea unei structuri, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM), care va funcționa în cadrul Parchetului General și va fi condusă de un procuror șef, numit de Președintele României.

Citește și DNA-ul Pădurilor, adoptat în Camera Deputaților. DIIM va fi axată pe mafia lemnului

„Victoria de astăzi din Camera Deputaților este dovada că lupta lansată de USR pentru salvarea pădurilor României poate fi câștigată, iar în acest demers a contat enorm sprijinul de care s-a bucurat inițiativa în rândul românilor.

În acest context, Uniunea Salvați România – Filiala Alba face un apel public către cei doi senatori ai județului, Alexandru Pereș (PNL) și Daniel Breaz (PSD), să voteze legea privind înființarea DNA-ului Pădurilor, lege care urmează să ajungă în Senatul României, care este cameră decizională”, a transmis joi președintele USR Alba, Beniamin Todosiu. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax