Connect with us
Publicitate

CUGIR

Beniamin Todosiu (USR): Unii liberali nu vor să accepte că societățile de armament de la Cugir nu sunt pușculița de partid (P)

Publicat

”Măsurile recente ale ministrului Economiei, Claudiu Năsui, menite să elimine sinecurile și să eficientizeze industria românească de armament, au creat fibrilații unor colegi din PNL.

Deși sunt oameni care susțin valorile europene și performanța, aceștia nu vor să accepte faptul că vremea sinecurilor bine plătite a trecut, iar Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir nu pot fi la nesfârșit „pușculița partidului”.

Atacurile lansate recent împotriva ministrului Năsui sunt o dovadă că pentru partenerii de la guvernare nu contează interesul național, ci interesul politic.

Îi avertizez public pe colegii liberali din Alba să nu includă în lupta internă pentru conducerea organizației județene Uzina Mecanică și Fabrica de Arme.

Dacă vor un subiect de dezbatere, le recomand să îi lase din brațe pe administratorii speciali, plătiți cu salarii de mii de euro, și să se aplece asupra problemelor angajaților care își riscă viața muncind în condiții grele, pe salarii mizere.

Administratorii speciali ai UM Cugir și ai Fabricii de Arme Cugir au fost revocați din funcție pentru că activitatea lor a fost dezamăgitoare, iar funcția care trebuie să asigure o tranziție spre privatizarea acestora a fost folosită pentru căpușele de partid, totul pe banii cetățenilor.

Revocarea acestora înseamnă aproximativ 300.000 de lei economisiți de statul român, bani care pot fi direcționați, spre exemplu, pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru.

Cetățenii din Alba au observat recent cum, după un somn de aproape 30 de ani, dintr-odată au apărut ”salvatorii” industriei de armament și acum pozează în oameni interesați de fabricile de la Cugir.

Acești doi salvatori s-au trezit să vorbească despre contractul privind producerea pistoalelor Beretta, care s-a atribuit de către Romarm în anul 2020 către o nouă fabrică, în Mehedinți, și care a fost o promisiune a ministrului liberal, Virgil Popescu, colegul de partid al domnilor respectivi.

Această fabrică nu există în momentul de față, iar cei doi salvatori încearcă să inducă opiniei publice faptul că această oportunitate este ratată de către fabricile din Cugir, din cauza actualului ministru al economiei.

Deși ambii știu că adevărul este altul, folosesc acest subiect în speranța că vor avea de câștigat capital politic în lupta internă din PNL Alba.

Un alt lucru care merită să fie știut de către cetățeni este acela că doamna Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, numit de către PNL, a fost recent în vizită la aceste fabrici și care laudă conducerea liberală, mi-a răspuns la o întrebare oficială faptul că Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme Cugir dispun de echipamente și tehnologii învechite, astfel încât prețul de producție al pistoalelor ar fi la un nivel ridicat și, în același timp, nu poate onora un contract pentru pistoalele de calibru 9mm către MAPN, termenul de execuție fiind la finalul anului 2020.

De asemenea, este menționat faptul că Fabrica de Arme Cugir are în derulare contracte externe și nu poate prelua alte comenzi externe.

Atunci ne întrebăm ce doresc domnii Bumb, Hava și primarul din Cugir să salveze?

Influența politicului în companiile de stat trebuie să înceteze, aceste companii trebuie puse pe picioare și atunci vor fi atractive pentru investitori.

Industria de armament este foarte importantă pentru strategia de apărare a țării, însă nu trebuie căpușată politic și folosită drept o sursă de venit pentru membrii de partid.

Revoluția bunei guvernări va continua în perioada următoare, când se vor organiza concursuri pentru managementul companiilor de stat, aceasta fiind direcția normală pentru TOATE companiile de stat.

Vremea sinecurilor și pușculițelor de partid a trecut!!!

Beniamin Todosiu, Deputat USR de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax