Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Benzina și motorina se vor ieftini cu un leu pe litru. Ministrul Finanțelor anunță reducerea la jumătate a accizei pe carburanți

Publicat

Liderii Coaliției de guvernare s-au înțeles cu privire la reducerea la jumătate a accizei la combustibil, cu 50%. Acest lucru înseamnă, potrivit ministrului de Finanțe Adrian Câciu, reducerea prețului la pompă cu aproximativ un leu pe litru. 

Anunțul ministrului Adrian Câciu a fost făcut marți, pe contul său de Facebook.

Citește și Ziua răzgândirilor: Guvernul renunță la înjumătățirea accizei la carburanți, la plafonarea RCA și la scăderea TVA la energie

”Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu.

Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii.

Am venit la guvernare să luăm măsuri care să protejeze populația și firmele românești de impactul crizei energetice.

Acesta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist manifestat la acest început de an” a scris ministrul Câciu, pe contul său de Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate