Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Berbeceanu a fost transferat la București. Scrisoare din arest: „Stau după gratii în baza unui dosar , în baza unor vinovăţii inventate!”

Publicat

Din arest, fostul șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu  îşi susţine nevinovăţia: „Stau după gratii în baza unui dosar „fabricat”, în baza unor vinovăţii inventate!” sunt cuvintele comisarului  Berbeceanu, dintr-o scrisoare transmisă și difuzată de Antena 3.  Traian Berbeceanu a fost transferat în această luni dimineață la Bucuresti. Structura centrală a DIICOT  a preluat dosarul . Luni seara comisarul a fost audiat la DNA, probabil într-o anchetă care vizează aspecte de corupție semnalate în scrisoarea pe care a furnizat-o presei în momentul în care a fost reținut de procurorii DIICOT Alba. În acest moment fostul șefal BCCO Alba se află în arestul Inspectoratului de Poliție Bucuresti.
Înalta Curte a decis miercuri, 30 octombrie 2013, menţinerea lui Traian Berbeceanu în arest preventiv. Acesta este cercetat sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional  specializat în comerţ ilegal cu produse petroliere şi vizat de procurori pentru evaziune fiscală.

Berbeceanu susține că este victima unei mârșăvii pusă la cale de anumiți procurori DIICOT și un ofițer din conducerea BCCO Alba pe care acesta i-ar fi suspectat că sunt implicați în ”albirea” mai multor personaje cu greutate din mai multe dosare penale . În iulie 2013 comisarul șef a transmis la IGPR un raport în care sesiza mai multe nereguli la DIICOT Alba.  Reținerea și arestarea fostul comisar șef de la BCCO Alba a generat o mișcare pe siteurile de socializare care a reușit să strângă peste 16000 de susținători care cred în nevinovăția comisarului și consideră că Berbeceanu ar trebui cercetat în libertate.

Iată conținutul scrisorii trimisa de Traian Berbeceanu din arestul IPJ Alba:

„Cine conduce România?

Cine conduce această ţară în care un ofiţer superior al Poliţiei Române este reţinut şi arestat nevinovat?… această ţară în care familia îmi este umilită şi hărţuită zi de zi?… această ţară în care o echipă de elită a Poliţiei Române este „pusă la zid” pentru singurul motiv că au servit cu abnegaţie şi sacrificii deosebite, o societate aproape inertă?

 Stau după gratii în baza unui dosar „fabricat”, în baza unor vinovăţii inventate!

 Sunt luat de lângă familia mea minunată, pentru simplul fapt că nu am acceptat să tac, că nu am vrut să fiu „unul de-al lor”!

Sunt ţinut departe de echipa mea de profesionişti desăvârşiţi, pentru vina de a fi uniţi, puternici, neînduplecaţi… pentru că avem notorietate şi autoritate!

 În România zilelor noastre, NOTORIETATEA şi AUTORITATEA au fost transformate din virtuţi, în temeiuri de arestare!

 Nu mă mai interesează nicio sentinţă, în aceste momente cumplite!… singurul VERDICT care mă poate afecta este acela dat de oamenii pe care i-am servit 20 de ani, de colegii şi familia mea, de societatea civilă… iar dacă aceştia au hotărât să mă condamne mă supun necondiţionat, mă resemnez… dar atunci când scap de aici îmi izgonesc copilul într-o ţară normală! Măcar el să trăiască liniştit!

Iar dacă cei care contează pentru mine au încredere şi mă susţin, indiferent de riscuri şi greutăţi mă voi lupta până la capăt.

Din Arestul IPJ Alba, vă salut cu drag!

 

03.11.2013                                        cms.şef  Traian Berbeceanu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. cetatean

    luni, 04.11.2013 at 19:35

    pentru cultura voastra: Traian Berbeceanu încă deține gradul profesional de comisar șef, pentru moment nu mai ocupă funcția de șef al BCCOA Alba.

    • moderatorul de serviciu

      luni, 04.11.2013 at 20:08

      @cetatean, multumim. Am corectat. Scuze, n-am stiut, nu le prea avem cu funcțiile din politie.

  2. Conan

    luni, 04.11.2013 at 23:56

    RESPECT TRAIAN BERBECEANU!
    Ai aratat ca nu toti pleaca fruntea in fata minciunii si mafiei din institutiile statului.
    Putini au curaj sa se sacrifice si sa isi sacrifice familia in numele DREPTATII, LEGALITATII, DEMNITATII, cuvinte care par sa isi fi pierdut sensul IN TARA ASTA…
    Ce trebuie sa se mai intample in tara asta blestemata ca sa putem trai demni, noi si copii nostrii, fara sa ii mintim si sa ne mintim pe noi insine?
    Sunt destule cazuri in care institutiile statului sunt conduse de creaturi fara nici un Dumnezeu, perfide, loiale doar intereselor sau frustrarilor lor personale, care taie si spanzura, umilesc oameni, orbiti de puterea pe care cred ca o au.
    As vrea sa cred ca DNA o sa faca lumina si in cazul cms. sef Berbeceanu si o sa se uite cu mai multa atentie si in alte institutii ale statului…
    RESPECT TRAIAN BERBECEANU!

    QVO VADIS …???

    • cris nicola

      vineri, 08.11.2013 at 13:45

      lasa ba sa vada Berbeceanu cum e sa stai la bulau ca fabrici dovezi, fortezi sa dai declaratii dupa dictarea caraliilor si batalii daca nu faci ce zic ei pe arest. s-a intors tot impotriva lui. a facut cariera pe spatele la unii nevinovati.

  3. loca

    marți, 05.11.2013 at 10:36

    daca era nevinovat era liber,nu cred in EROUL BERBECEANU,astea sunt abureli,daca a gresit sa plateasca nu sa stea liber sa faca pe smecheru!

    • Român

      marți, 05.11.2013 at 20:53

      @loca… eu cred că tu trăiești pe altă lume …sau…zic,sau, ești și tu vreo firmă de blugi ca cei care l-au arestat pe Berbeceanu.Părerea mea,și cred că nu numai a mea, este să-ți tragi vreo două palme poate îți revii …și dacă nu-ți revii,împușcă-te,crede-mă că scapi lumea de încă un idiot.
      Respect cms.șef Traian Berbeceanu!!!

  4. Pingback: Traian Berbeceanu, audiat din nou la DNA București în calitate de denunțător, după ce a sesizat deficiențe în colaborarea cu DIICOT | Alba24

  5. Carcotasul

    vineri, 08.11.2013 at 12:37

    Berbecene, daca ai informatii si dovezi, folosestele, ca de bulau nu ai cum sa scapi, ca „ai sarit gardul” militiene! Ai dat ponturi si ai desconspirat perchezitii la derbedei! Ai trecut de cealalta parte a baricadei, ca si majoritatea caraliilor din Romania, ceilalti sunt numai cu cate un picior in „lumea interlopa”, iar acum te lamentezi ca s-a apropiat funia de par! Poate ca dosarul tau ii facut din razbunare, dar asta nu dovedeste ca nu sunt adevarate probele!

  6. Pingback: FOTO-VIDEO: Un nou protest pentru susţinerea comisarului şef Traian Berbeceanu, în faţa sediului DIICOT din Alba Iulia | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax