Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Berbeceanu, declaraţii la ieşirea din arest: „Nimeni nu trebuie să păţească ce am păţit eu. Voi face plângere penală pentru abuz în serviciu”

Publicat

După pronunţarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fostul şef al BCCO Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu a fost eliberat din arest, marţi după-amiaza. La ieşirea din arestul Poliţiei Capitalei, acesta a dat scurte declaraţii presei centrale. Berbeceanu a mulţumit pentru sprijinul acordat de comunitate, presă şi colegi şi a confirmat faptul că este nevinovat.

Declaraţii ale comisarului Berbeceanu la ieşirea din arest:

Am încredere deplină în justiţie, în ministrul nostru, ştiu exact ce am de făcut, sunt convins că o să se facă dreptate. Sunt nevinovat.

Vă rog să mă înţelegeţi, am foarte multe interdicţii pe care trebuie să le respect, sunt anchete în desfăşurare şi nu vreau să le împietez.

Sunt convins că se va dovedi nevinovăţia mea. Sper că acest sacrificiu pe care a trebuit să-l fac nu o să fie degeaba. O să vedeţi cum o să-mi construiesc apărarea, cert este că în mod categoric o să-mi dovedesc nevinovăţia indiferent ce s-ar putea întâmpla.

Vreau să mulţumesc colegilor mei, echipei mele, presei, sindicatului şi în mod deosebit colegului de la sindicat, o să mă dedic apărării drepturilor oricărui poliţist din ţara asta. Nimeni nu trebuie să mai păţească ceea ce am păţit eu.

O să mă duc acasă să-mi văd copilul, părinţii, soţia, ulterior o să-mi desfăşor activităţile în limitele impuse la momentul acesta.

Am fost toată viaţa poliţist şi sunt convins că o să fiu şi mai departe. Voi lupta să mă întorc acolo unde-mi este locul, la echipa mea, să mă reintegrez în mediul familial, social, profesional.

Fizic mă simt OK la momentul ăsta.

 

Transmit colegilor mei de la Crimă Organizată să fie aşa cum îi cunosc, orice s-ar întâmpla să nu lase capul jos. Niciodată demnitatea nu o să poată să ne-o ia nimeni.

„Acuzaţiile sunt neadevărate, sunt bazate pe probe ticluite. Am încredere în justiţie. Voi face tot ceea ce depinde de mine atât pentru ca dosarul în care sunt cercetat, cât şi dosarul în care am sesizat unele aspecte, să sprijin cercetarea. Privind anumite zvonuri, nu există nicio luptă între structuri. Au lucrat împreună, în echipă şi am obţinut rezultate extraordinare. Au fost sincope şi acum s-a ajuns la această situaţie nefericită pentru mine.

Aştept să ajung la familia mea, să petrec cât mai mult timp, având în vedere perioada care mi-a fost răpită din viaţă. Voi face o plângere penală vizavi de represiune nedreaptă şi abuz în serviciu (împotriva celor care au orchestrat dosarul – n.r.). Aştept cu încredere ca organele sesizate să cerceteze”, a declarat Berbeceanu, pentru Antena3.

Reamintim că marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat şi a admis recursul formulat de comisarul Traian Berbeceanu la decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost prelungit mandatul de arestare preventivă ce expira în 22 noiembrie. Astfel, fostul şef al BCCO Alba Iulia va fi cercetat în continuare sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional în stare de libertate, având însă interdicţia de a părăsi ţara şi de a comunica cu martori sau inculpaţi din dosar. Berbeceanu a stat în arest preventiv pentru aproximativ o lună.

Citeşte şi Comisarul BERBECEANU va fi cercetat în LIBERTATE: Înalta Curte a pronunţat sentinţa în cazul arestării preventive. Precizări de la IGPR

 

Comisarul Traian Berbeceanu a dat şi alte declaraţii, marţi după-amiaza, la emisiunea „100 de minute” cu Alessandra Stoicescu de la Antena3. A repetat de mai multe ori că nu doreşte că dea detalii în legătură cu cazul în care este cercetat, astfel că majoritatea întrebărilor s-au referit la „omul Traian Berbeceanu”.

A amintit că acum câţiva ani a suferit un preinfarct în timpul serviciului, că a fost dus la spital, la Timişoara, de colegii săi şi că „am fost atât de inconştient şi de dedicat activităţii, că m-am întors la serviciu după patru zile”

Şi-a exprimat deplina încredere în DIICOT. „Nu există război între instituţii, am lucrat în echipă”.

A subliniat că apreciază decizia instanţei (ÎCCJ – n.r.), „care a înţeles că nu reprezint pericol social” şi că nu va afecta desfăşurarea cercetărilor. ”Din păcate, trebuie să-mi dovedesc nevinovăţia”, a spus Berbeceanu.

A confirmat că vrea să se întoarcă în Poliţie: „cine merge la serviciu doar ca să meargă, nu face performanţă”.

Despre cele 33 de zile în arest a spus că a fost o perioadă dificilă. „Nici în cele mai urâte coşmaruri ale mele nu am crezut că mi se poate întâmpla aşa ceva”. A precizat că a stat într-o cameră (în arest – n.r.) despre care susţine că „mi-e greu să o descriu”, alături de alţi şase oameni despre care „nu ştiu dacă sunt sau nu vinovaţi”, dar că atitudinea lor l-a întărit, i-a perceput ca oameni, l-au încurajat şi susţinut.

A mai spus că „vom încerca să vindem apartamentul şi să ne mutăm, la părinţi”, după ce în locuinţă au avut loc descinderile colegilor săi din 23 octombrie.

„Vreau ca niciodată, niciun poliţist din România să fie nevoit să treacă prin aşa ceva. Sunt sentimente contradictorii. Vreau să merg la familia mea şi să recuperez cumva aceste zile”, a mai spus comisarul.

A preferat să nu răspundă la întrebarea „Cine v-a trădat?”, dar a confirmat că „îi ştiu” şi că „adevărul va fi probat”.

A spus că „nu urăsc pe nimeni; nu cred că ura este un sentiment demn pentru o persoană normală”, dar că „nu-l voi încuraja pe fiul meu să devină poliţist, nu am crezut că o să mi se întâmple vreodată aşa ceva”.

A vrut să mulţumească procurorilor DIICOT, pentru o colaborare excelentă, ministrului şi şi-a exprimat încrederea că şi „ministerul va lămuri, într-o eventuală anchetă, multe lucruri”.

„Provin din sistem, respect sistemul şi mereu voi respecta demnitatea funcţiei, chiar dacă nu şi persoana care are funcţia respectivă”, a precizat Berbeceanu.

Acesta a mai spus că „la momentul ăsta, nu-mi este frică de nimic. Cred că suntem pe un drum bun şi o să răzbim şi eu, şi colegii” şi a confirmat că este în stare să suporte situaţia şi că se află sub tratament medical.

Citeşte şi De ce a fost dus Berbeceanu din arest la spitalul din Alba Iulia. Declarațiile medicilor

A recunoscut că în această perioadă a plâns o singură dată: „când am vorbit cu copilul meu. A fost cumplit, foarte greu”.

sursa foto: arhiva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gaga

    miercuri, 27.11.2013 at 09:33

    Esti un om terminat ,te-au garat pe dreapta!.Renunta daca iti iubesti cu adevarat familia , dar mai bine ia calea strainantatii, sa uiti de mocirla care stapaneste asa zisa tara!
    JUSTITIA O GLUMA BUNA IN SLUJBA PUTERII !

  2. deosebit

    miercuri, 27.11.2013 at 12:47

    Un om deosebit. Daca tara asta inca nu a disparut trebuie sa multumim acestor oameni, tot mai rari si tot mai oprimati din nefericire.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax