Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Berbeceanu, declaraţii la ieşirea din arest: „Nimeni nu trebuie să păţească ce am păţit eu. Voi face plângere penală pentru abuz în serviciu”


Publicat

După pronunţarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fostul şef al BCCO Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu a fost eliberat din arest, marţi după-amiaza. La ieşirea din arestul Poliţiei Capitalei, acesta a dat scurte declaraţii presei centrale. Berbeceanu a mulţumit pentru sprijinul acordat de comunitate, presă şi colegi şi a confirmat faptul că este nevinovat.

Declaraţii ale comisarului Berbeceanu la ieşirea din arest:

Am încredere deplină în justiţie, în ministrul nostru, ştiu exact ce am de făcut, sunt convins că o să se facă dreptate. Sunt nevinovat.

Vă rog să mă înţelegeţi, am foarte multe interdicţii pe care trebuie să le respect, sunt anchete în desfăşurare şi nu vreau să le împietez.

Sunt convins că se va dovedi nevinovăţia mea. Sper că acest sacrificiu pe care a trebuit să-l fac nu o să fie degeaba. O să vedeţi cum o să-mi construiesc apărarea, cert este că în mod categoric o să-mi dovedesc nevinovăţia indiferent ce s-ar putea întâmpla.

Vreau să mulţumesc colegilor mei, echipei mele, presei, sindicatului şi în mod deosebit colegului de la sindicat, o să mă dedic apărării drepturilor oricărui poliţist din ţara asta. Nimeni nu trebuie să mai păţească ceea ce am păţit eu.

O să mă duc acasă să-mi văd copilul, părinţii, soţia, ulterior o să-mi desfăşor activităţile în limitele impuse la momentul acesta.

Am fost toată viaţa poliţist şi sunt convins că o să fiu şi mai departe. Voi lupta să mă întorc acolo unde-mi este locul, la echipa mea, să mă reintegrez în mediul familial, social, profesional.

Fizic mă simt OK la momentul ăsta.

 

Transmit colegilor mei de la Crimă Organizată să fie aşa cum îi cunosc, orice s-ar întâmpla să nu lase capul jos. Niciodată demnitatea nu o să poată să ne-o ia nimeni.

„Acuzaţiile sunt neadevărate, sunt bazate pe probe ticluite. Am încredere în justiţie. Voi face tot ceea ce depinde de mine atât pentru ca dosarul în care sunt cercetat, cât şi dosarul în care am sesizat unele aspecte, să sprijin cercetarea. Privind anumite zvonuri, nu există nicio luptă între structuri. Au lucrat împreună, în echipă şi am obţinut rezultate extraordinare. Au fost sincope şi acum s-a ajuns la această situaţie nefericită pentru mine.

Aştept să ajung la familia mea, să petrec cât mai mult timp, având în vedere perioada care mi-a fost răpită din viaţă. Voi face o plângere penală vizavi de represiune nedreaptă şi abuz în serviciu (împotriva celor care au orchestrat dosarul – n.r.). Aştept cu încredere ca organele sesizate să cerceteze”, a declarat Berbeceanu, pentru Antena3.

Reamintim că marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat şi a admis recursul formulat de comisarul Traian Berbeceanu la decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost prelungit mandatul de arestare preventivă ce expira în 22 noiembrie. Astfel, fostul şef al BCCO Alba Iulia va fi cercetat în continuare sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional în stare de libertate, având însă interdicţia de a părăsi ţara şi de a comunica cu martori sau inculpaţi din dosar. Berbeceanu a stat în arest preventiv pentru aproximativ o lună.

Citeşte şi Comisarul BERBECEANU va fi cercetat în LIBERTATE: Înalta Curte a pronunţat sentinţa în cazul arestării preventive. Precizări de la IGPR

 

Comisarul Traian Berbeceanu a dat şi alte declaraţii, marţi după-amiaza, la emisiunea „100 de minute” cu Alessandra Stoicescu de la Antena3. A repetat de mai multe ori că nu doreşte că dea detalii în legătură cu cazul în care este cercetat, astfel că majoritatea întrebărilor s-au referit la „omul Traian Berbeceanu”.

A amintit că acum câţiva ani a suferit un preinfarct în timpul serviciului, că a fost dus la spital, la Timişoara, de colegii săi şi că „am fost atât de inconştient şi de dedicat activităţii, că m-am întors la serviciu după patru zile”

Şi-a exprimat deplina încredere în DIICOT. „Nu există război între instituţii, am lucrat în echipă”.

A subliniat că apreciază decizia instanţei (ÎCCJ – n.r.), „care a înţeles că nu reprezint pericol social” şi că nu va afecta desfăşurarea cercetărilor. ”Din păcate, trebuie să-mi dovedesc nevinovăţia”, a spus Berbeceanu.

A confirmat că vrea să se întoarcă în Poliţie: „cine merge la serviciu doar ca să meargă, nu face performanţă”.

Despre cele 33 de zile în arest a spus că a fost o perioadă dificilă. „Nici în cele mai urâte coşmaruri ale mele nu am crezut că mi se poate întâmpla aşa ceva”. A precizat că a stat într-o cameră (în arest – n.r.) despre care susţine că „mi-e greu să o descriu”, alături de alţi şase oameni despre care „nu ştiu dacă sunt sau nu vinovaţi”, dar că atitudinea lor l-a întărit, i-a perceput ca oameni, l-au încurajat şi susţinut.

A mai spus că „vom încerca să vindem apartamentul şi să ne mutăm, la părinţi”, după ce în locuinţă au avut loc descinderile colegilor săi din 23 octombrie.

„Vreau ca niciodată, niciun poliţist din România să fie nevoit să treacă prin aşa ceva. Sunt sentimente contradictorii. Vreau să merg la familia mea şi să recuperez cumva aceste zile”, a mai spus comisarul.

A preferat să nu răspundă la întrebarea „Cine v-a trădat?”, dar a confirmat că „îi ştiu” şi că „adevărul va fi probat”.

A spus că „nu urăsc pe nimeni; nu cred că ura este un sentiment demn pentru o persoană normală”, dar că „nu-l voi încuraja pe fiul meu să devină poliţist, nu am crezut că o să mi se întâmple vreodată aşa ceva”.

A vrut să mulţumească procurorilor DIICOT, pentru o colaborare excelentă, ministrului şi şi-a exprimat încrederea că şi „ministerul va lămuri, într-o eventuală anchetă, multe lucruri”.

„Provin din sistem, respect sistemul şi mereu voi respecta demnitatea funcţiei, chiar dacă nu şi persoana care are funcţia respectivă”, a precizat Berbeceanu.

Acesta a mai spus că „la momentul ăsta, nu-mi este frică de nimic. Cred că suntem pe un drum bun şi o să răzbim şi eu, şi colegii” şi a confirmat că este în stare să suporte situaţia şi că se află sub tratament medical.

Citeşte şi De ce a fost dus Berbeceanu din arest la spitalul din Alba Iulia. Declarațiile medicilor

A recunoscut că în această perioadă a plâns o singură dată: „când am vorbit cu copilul meu. A fost cumplit, foarte greu”.

sursa foto: arhivaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. gaga

  miercuri, 27.11.2013 at 09:33

  Esti un om terminat ,te-au garat pe dreapta!.Renunta daca iti iubesti cu adevarat familia , dar mai bine ia calea strainantatii, sa uiti de mocirla care stapaneste asa zisa tara!
  JUSTITIA O GLUMA BUNA IN SLUJBA PUTERII !

 2. deosebit

  miercuri, 27.11.2013 at 12:47

  Un om deosebit. Daca tara asta inca nu a disparut trebuie sa multumim acestor oameni, tot mai rari si tot mai oprimati din nefericire.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Președintele Iohannis a anunțat redeschiderea piețelor la sfârșitul săptămânii. Motivul: Scăderea numărului zilnic de infectări

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că de la sfârșitul acestei săptămâni vor fi redeschise piețele agroalimentare închise, motivând decizia prin scăderea numărului zilnic de infectări.

Iohannis a spus la Bacău că ”în ultimele săptămâni numărul de persoane nou infectate zilnic a scăzut semnificativ. E adevărat ca s-a testat un pic mai puțin de sărbători, dar scăderea e clară”.

Președintele a mai susținut că ”scăderea numărului de cazuri noi de se poate constata peste tot în Europa. Nu numai noi am luat măsurile juste, corecte. Scăderea e o realitate în Europa, din fericire și noi suntem pe tendința de scădere. Am discutat cu experții și specialiștii și am decis ca de la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschide piețele”.

Activitatea în piețele agroalimentare care funcționau în spații închise a fost interzisă la începutul lunii noiembrie, după ce premierul Ludovic Orban și președintele Iohannis au declarat că specialiștii le consideră focare de infecție cu Covid-19.

În ciuda anunțului oficial, multe dintre piețe au fost redeschise aproape imediat prin eliminarea pereților modulari sau de sticlă, acolo unde această soluție tehnică a fost posibilă. Alte piețe și-au mutat activitatea în aer liber, spre nemulțumirea vânzătorilor, care s-au plâns de condițiile meteo extrem de dure.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC: Top județe cu incidența cea mai mare a cazurilor COVID. ALBA, pe locul 9. Date oficiale din 2 decembrie

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis miercuri, 2 decembrie, situația incidenței cazurilor COVID pe județe, actualizată.

Este vorba despre coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Miercuri, 2 decembrie, au fost raportate 4.916 cazuri noi la nivel național.

TOP județe – incidența COVID la 14 zile – 2 decembrie – sursă GCS:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi / Incidența cazuri COVID la 14 zile:

Constanța – 17982 – 439 – 7,35

Ilfov – 15896 – 192 – 6,57

Sibiu – 14287 – 105 – 6,32

Cluj – 22175 – 270 – 5,96

Mun. București – 69054 – 707 – 5,69

Brașov – 19372 – 140 – 5,62

Arad – 11460 – 86 – 4,98

Argeș – 14295 – 185 – 4,96

Alba – 10096 – 76 – 4,61

Timiș – 19350 – 173 – 4,09

Prahova – 19502 – 150 – 3,88

Bihor – 14284 – 110 – 3,84

Satu Mare – 5686 – 50 – 3,75

Ialomița – 4814 – 81 – 3,54

Mureș – 12225 – 82 – 3,51

Tulcea – 3808 – 53 – 3,46

Hunedoara – 8982 – 81 – 3,42

Călărași – 4510 – 52 – 3,37

Galați – 10920 – 365 – 3,33

Dâmbovița – 11648 – 149 – 3,27

Brăila – 5810 – 58 – 3,12

Iași – 20523 – 241 – 3,12

Dolj – 12427 – 119 – 2,9

Giurgiu – 4168 – 49 – 2,88

Bistrița – Năsăud – 5887 – 45 – 2,87

Vâlcea – 8107 – 43 – 2,72

Maramureș – 8717 – 69 – 2,68

Bacău – 13307 – 158 – 2,67

Sălaj – 5561 – 10 – 2,64

Caraș – Severin – 4907 – 45 – 2,6

Mehedinți – 4035 – 35 – 2,52

Botoșani – 6291 – 77 – 2,41

Teleorman – 5633 – 59 – 2,35

Covasna – 4224 – 17 – 2,21

Buzău – 6658 – 57 – 2,17

Vaslui – 7856 – 49 – 2,07

Suceava – 13241 – 60 – 1,83

Neamț – 9447 – 52 – 1,79

Vrancea – 5606 – 85 – 1,58

Olt – 7463 – 27 – 1,44

Gorj – 4404 – 28 – 1,34

Harghita – 4697 – 11 – 1,27

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

4.916 cazuri COVID confirmate în România, în ultimele 24 de ore. 135 decese, 1.260 pacienți la ATI. Date oficiale, 2 decembrie

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 484.550, potrivit datelor transmise miercuri, 2 decembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 4.916 infectări noi, după 15.701 testări.

Sunt 135 decese noi, iar 1.260 pacienți sunt la ATI. 822 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Vezi și ALBA: 73 cazuri COVID, înregistrate în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele confirmate

Comparativ, până marți, la nivel național, erau raportate 479.634 cazuri (4.272 noi), 11.530 decese (199 decese noi), 360.934 pacienți vindecați, 4.122.192 de teste în total; 14.588 efectuate în ultimele 24 de ore, 9.551 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.037 la cerere; raportate și rezultatele a 37 de teste prelucrate anterior.

Situația cazurilor noi / numărul de testări din ultimele zile:

2 decembrie – 4.916 cazuri noi după 15.701 testări (4.137.893 de teste în total; 15.701 efectuate în ultimele 24 de ore, 11.455 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.246 la cerere)

1 decembrie – 4.272 cazuri noi după 14.625 testări (4.122.192 de teste în total; 14.588 efectuate în ultimele 24 de ore, 9.551 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.037 la cerere; raportate și rezultatele a 37 de teste prelucrate anterior)

30 noiembrie – 3.826 cazuri noi după 9.785 testări (4.107.567 de teste în total; 9.785 efectuate în ultimele 24 de ore, 7.039 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.747 la cerere)

29 noiembrie – 5.554 cazuri noi după 16.225 testări (4.097.782 de teste în total; 16.225 efectuate în ultimele 24 de ore, 9.877 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.348 la cerere)

26 noiembrie – 9.005 cazuri noi după 36.891 testări (4.011.887 de teste în total; 36.271 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.829 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.442 la cerere; raportate și rezultatele a 620 de teste prelucrate anterior)

25 noiembrie – 9.739 cazuri noi după 35.575 testări (3.974.996 de teste în total; 35.575 efectuate în ultimele 24 de ore, 22.524 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.051 la cerere)

19 noiembrie – 10.108 cazuri noi, după 36.963 testări (3.808.279  teste în total; 36.963 efectuate în ultimele 24 de ore, 20.954  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 16.009 la cerere)

18 noiembrie10.269 cazuri noi – record – după 37.906 teste (3.771.316 teste în total; 37.906 efectuate în ultimele 24 de ore, 23.269  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.637 la cerere)

6 noiembrie – 10.260 cazuri noi – după 38.627 testări (3.418.245 de teste în total; 38.389 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 21.568 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 16.830 la cerere; raportate și rezultatele a 238 de teste prelucrate anterior)

1 noiembrie – 5.324 cazuri noi după 21.556 teste (3.264.304 teste în total; 21.423 efectuate în ultimele 24 de ore, 12.014 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.409 la cerere; raportate și rezultatele a 133 de teste prelucrate anterior)

30 octombrie – 6.546 cazuri noi după 36.589 testări (3.206.567 teste în total; 36.335 efectuate în ultimele 24 de ore, 22.342 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.993 la cerere; raportate și rezultatele a 254 de teste prelucrate anterior)

30 septembrie – 2.158 cazuri, după 26.021 testări (2.419.691 de teste în total; 26.021 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere)

27 august – 1.504 cazuri după 25.052 testări (1.730.420 teste în total; 25.052 în ultimele 24 de ore, din care 14.151 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 10.901 la cerere).

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 2 decembrie – sursă INSP (ordonat în funcție de cazuri noi):

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi / Incidența cazuri COVID la 14 zile:

Mun. București – 69054 – 707 – 5,69

Constanța – 17982 – 439 – 7,35

Galați – 10920 – 365 – 3,33

Cluj – 22175 – 270 – 5,96

Iași – 20523 – 241 – 3,12

Ilfov – 15896 – 192 – 6,57

Argeș – 14295 – 185 – 4,96

Timiș – 19350 – 173 – 4,09

Bacău – 13307 – 158 – 2,67

Prahova – 19502 – 150 – 3,88

Dâmbovița – 11648 – 149 – 3,27

Brașov – 19372 – 140 – 5,62

Dolj – 12427 – 119 – 2,9

Bihor – 14284 – 110 – 3,84

Sibiu – 14287 – 105 – 6,32

Arad – 11460 – 86 – 4,98

Vrancea – 5606 – 85 – 1,58

Mureș – 12225 – 82 – 3,51

Hunedoara – 8982 – 81 – 3,42

Ialomița – 4814 – 81 – 3,54

Botoșani – 6291 – 77 – 2,41

Alba – 10096 – 76 – 4,61

Maramureș – 8717 – 69 – 2,68

Suceava – 13241 – 60 – 1,83

Teleorman – 5633 – 59 – 2,35

Brăila – 5810 – 58 – 3,12

Buzău – 6658 – 57 – 2,17

Tulcea – 3808 – 53 – 3,46

Călărași – 4510 – 52 – 3,37

Neamț – 9447 – 52 – 1,79

Satu Mare – 5686 – 50 – 3,75

Giurgiu – 4168 – 49 – 2,88

Vaslui – 7856 – 49 – 2,07

Bistrița – Năsăud – 5887 – 45 – 2,87

Caraș – Severin – 4907 – 45 – 2,6

Vâlcea – 8107 – 43 – 2,72

Mehedinți – 4035 – 35 – 2,52

Gorj – 4404 – 28 – 1,34

Olt – 7463 – 27 – 1,44

Covasna – 4224 – 17 – 2,21

Harghita – 4697 – 11 – 1,27

Sălaj – 5561 – 10 – 2,64

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 2 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 484.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

371.231 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.916 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 822 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

TOP localități din Alba după incidența cazurilor COVID înregistrate în ultimele 14 zile. Situația actualizată în 2 decembrie

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba a prezentat miercuri, 2 decembrie, situația actualizată a incidenței cazurilor de COVID-19 în județ, pentru perioada 18 noiembrie – 1 decembrie.

Este situația cazurilor noi în intervalul ultimelor 14 zile, raportate la mia de locuitori.

Vezi și ALBA: 73 cazuri COVID, înregistrate în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele confirmate

La nivelul județului Alba, incidența cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 4,61 (anterior 4,97), potrivit DSP.

În perioada 18 noiembrie – 1 decembrie, în județ s-au înregistrat 1.747 infectări noi cu coronavirus (anterior 1.884).

Situația pe orașe:

Cea mai mare incidență a cazurilor noi este la Blaj – 8,08 (anterior 9,33), urmat de Alba Iulia – 7,57 (anterior 7,97), Câmpeni – 6,01 (anterior 5,48), Cugir – 5,65 (anterior 6,15).

Sebeș are incidența 4,91 (anterior 5,69), Aiud4,34 (anterior 4,73), Baia de Arieș  – 4,16 (anterior 3,64).

Abrud are 3,20 (anterior 3,77), Teiuș2,46 (anterior 2,33), Ocna Mureș 2,21 (anterior 2,28) și Zlatna – 1,50 (anterior 1,75).

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri în perioada 18 noiembrie-1 decembrie – incidența cazurilor COVID-19

Blaj – 168 cazuri – 8,08 (anterior 9,33)

Alba Iulia – 581 cazuri – 7,57 (anterior 7,97)

Câmpeni – 45 cazuri – 6,01 (anterior 5,48)

Cugir – 146 cazuri – 5,65 (anterior 6,15)

Sebeș – 162 cazuri – 4,91 (anterior 5,69)

Aiud – 111 cazuri – 4,34 (anterior 4,73)

Baia de Arieș – 16 cazuri – 4,16 (anterior 3,64)

Abrud – 17 cazuri – 3,20 (anterior 3,77)

Teiuș – 18 cazuri – 2,46 (anterior 2,33)

Ocna Mureș – 31 cazuri – 2,21 (anterior 2,28)

Zlatna – 12 cazuri – 1,50 (anterior 1,75)

Mediul rural

Localitate – cazuri în perioada 18 noiembrie-1 decembrie – incidența cazurilor COVID-19

Cenade – 10 cazuri – 10,01 (anterior 10,01)

Ciugud – 31 cazuri – 9,49 (anterior 9,80)

Mihalț – 27 cazuri – 8,13 (anterior 8,43)

Bucium – 10 cazuri – 6,96 (anterior 6,96)

Șona – 27 cazuri – 6,15 (anterior 6,37)

Horea – 12 cazuri – 6,12 (anterior 8,16)

Cricău – 10 cazuri – 4,96 (anterior 5,45)

Valea Lungă – 15 cazuri – 4,70 (anterior 5,32)

Albac – 9 cazuri – 4,49 (anterior 4,49)

Ighiu – 31 cazuri – 4,38 (anterior 4,38)

Cergău – 7 cazuri – 4,29 (anterior, 3,68)

Meteș – 12 cazuri – 4,24 (anterior 4,59)

Pianu – 15 cazuri – 4,18 (anterior 4,46)

Vințu de Jos – 23 cazuri – 4,16 (anterior 4,70)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate