Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Berea la halbă va fi mai ieftină. Amendament pentru TVA de 9 la sută şi pentru acest produs, adoptat de Parlament

Publicat

bere halba Berea la halbă s-a putea ieftini după ce parlamentarii au aprobat, miercuri, ordonanţa de urgenţă ce prevede scăderea TVA de la 24% la 9% pentru alimente, cu amendamentul ce include şi acest produs. Motivul ar fi încurajarea turismului, având în vedere că berea la halbă se consumă în special vara, la terase, în oraşe sau staţiuni.

“Este un test. Dacă majorarea consumului de bere ca urmare a reducerii TVA va aduce mai multe încasări la buget, atunci putem lua în calcul din toamnă reducerea TVA şi la băuturile alcoolice, cum se întâlplă în alte ţări cu tradiţie în turism. În Grecia TVA-ul la mâncarea din restaurante este zero, iar la băuturile alcoolice este 9%”, spune Adrian Merke, deputat al minorităţii slovace, citat de zf.ro.

Doar berea vândută la draft beneficiază de TVA redus pentru că ea se vinde în localuri specializate, comercializarea ei presupune existenţa unor instalaţii special, iar creşterea consumului pe acest segment va antrena mai multe angajări.

Citeşte şi TVA de 9% la ALIMENTE. LISTA bunurilor vizate şi exemple de calcul pentru produse, pachete şi servicii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax