Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BILANȚ Anticorupție Alba: Peste 50 de persoane cercetate anul trecut. 36 au fost funcționari M.A.I.

Publicat

dga-21 Peste 50 de persoane, din care mai bine de jumătate funcționari M.A.I, au fost cercetate pe parcursul anului 2015 de Serviciul Județean Anticorupție Alba. În același an fost inculpate 6 persoane, din care doi angajaţi MAI.

În anul 2015, principalele obiective ale Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au fost prevenirea, combaterea şi cercetarea faptelor de corupţie în rândul personalului din unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor de pe raza judeţului Alba.

În cadrul activităţii de prevenire a corupţiei, au fost realizate 68 de activităţi cu caracter preventiv, la care au participat 1107 lucrători MAI, atât cu funcţii de conducere, cât şi cu funcţii de execuţie, transmite SJA Alba.

Au fost înregistrate şi soluţionate 16 petiţii şi au fost consiliate un număr de şapte persoane, care au fost îndrumate spre instituţiile competente pentru soluţionarea problemelor sesizate.

În anul 2015, au fost cercetate 53 persoane din care 29 pentru fapte de corupţie. De asemenea, 36 sunt funcţionari M.A.I. Au fost suspecte cinci persoane, dintre care trei funcţionari MAI. Au fost inculpate un număr de 6 persoane, din care 2 funcţionari M.A.I.

În dosarele instrumentate la nivelul serviciului, au fost reţinute trei persoane, din care un funcţionar M.A.I. şi arestate două persoane.

Unităţile de parchet au emis şase rechizitorii (Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba) și a fost încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Instanţele de judecată au pronunţat un număr de şase hotărâri din care două hotărâri sunt definitive, prin care au fost condamnate şase persoane din care un funcţionar M.A.I.

SJA dă ca exemple două cazuri de foşti poliţişti condamnaţi pentru fapte de corupţie.

Daniel Fănel Copil, fost agent şef principal de poliţie din cadrul IPJ Alba – Poliţia municipiului Aiud, Compartimentul de Poliţie Rutieră, a fost condamnat definitiv în 26 mai 2015, de Curtea de Apel Alba Iulia, la trei ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de 5 ani, constituind termen de încercare pentru condamnat.

Vezi şi Decizie a Tribunalului Alba: Poliţistul din Aiud judecat pentru fapte de corupție a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Florin Făgeţan, fost agent şef principal de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Blaj – Biroul Investigaţii Criminale, a fost condamnat definitiv în 14 decembrie 2015, de Tribunalul Alba la un an şi patru luni închisoare cu suspendare pe trei ani, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Citeşte şi Fost agent de poliţie din Blaj, acuzat că a luat MITĂ 450 de euro, condamnat la închisoare cu suspendare. Decizie la Tribunalul Alba

În vederea realizării obiectivelor D.G.A., Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba încurajează cetăţenii să sesizeze faptele de corupţie comise de către personalul M.A.I., prezentându-se, zilnic, la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba, str. Piaţa Ion I.C. Brătianu, nr. 4, judeţul Alba sau se pot înscrie în audienţă, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 12.00  – 15.00. Totodată, persoanele interesate pot sesiza fapte de corupţie la linia telefonică gratuită anticorupţie TelVerde a D.G.A. – 0800.806.806 sau la numărul de telefon 0258 / 806.161 int. 20229.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax