Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bilanț Poliția Alba Iulia: 33 de accidente grave, peste 600 permise reținute și mai multe furturi din mașini, anul trecut

Publicat

sediu ipj

Anul trecut, în Alba Iulia au fost 33 de accidente grave de circulație, polițiștii au reținut peste 600 de permise și au fost înregistrate mai multe fapte de amenințare și furturi din mașini, curți și anexe, anul trecut față de 2018, potrivit statisticilor Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit IPJ Alba, din analiza datelor statistice înregistrate la nivelul Poliţiei Municipiului Alba Iulia rezultă că, în anul 2019, în municipiul Alba Iulia și în localităţile rurale arondate au fost înregistrate cu 4,3% mai puţine sesizări de infracțiuni decât în anul 2018.

Criminalitatea contra persoanei a scăzut în municipiul Alba Iulia și în localitățile rurale arondate cu 7%, iar numărul de infracțiunilor contra patrimoniului a scăzut cu 4,6%.

Dintre infracțiunile contra persoanei, ponderea cea mai mare o deţin faptele de lovire sau alte violenţe, care faţă de anul 2018 au înregistrat o scădere cu 11,5% (de la 406 la 359 de fapte). Au crescut, în schimb, cu 11%, numărul faptelor de ameninţare.

Faţă de anul 2018, infracţiunile contra patrimoniului au a scăzut cu 4,6%. Furturile reprezintă 45,2% din totalul infracţiunilor contra patrimoniului, indicator în scădere faţă de anul 2018, cu 9%.

Au fost mai puţine furturi stradale (-27), din societăți comerciale (-15) din buzunare (-21) și din locuințe (-1). În schimb a crescut numărul furturilor din autovehicule (+5) și a celor din curți și anexe (+21).

În ceea ce priveşte infracționalitatea stradală, din analiza indicatorilor statistici, se constată că în anul care a trecut, în stradă, au fost înregistrate, cu 13% mai puţine infracțiuni, marea lor majoritate fiind furturi (84%).

În ceea ce privește siguranţa traficului rutier, în anul 2019 au fost înregistrate 33 de accidente grave de circulație, soldate cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 36 de persoane și rănirea ușoară a 17 persoane.

Citește și TRAGEDII pe șoselele din Alba. Zeci de vieți pierdute în accidente rutiere grave, petrecute în 2019

Poliţiştii de la rutieră, împreună cu cei de la ordine publică, au aplicat 10.895 de sancţiuni contravenţionale, din care 42% pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au reţinut, în vederea suspendării 614 permise de conducere şi au retras 295 de certificate de înmatriculare.

Din analiza indicatorilor statistici rezultă menținerea trendului descendent al infracționalității, înregistrate în ultimii 3 ani, în municipiul Alba Iulia și în localitățile rurale arondate.

În anul 2020, poliţiştii din Alba Iulia vor urmări, cu precădere, creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, creșterea siguranței stradale și creșterea siguranței rutiere, transmite IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax