Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bilete de tratament balnear 2022: Guvernul a aprobat regulamentul. Câte bilete pentru pensionari vor fi acordate în acest an

Publicat

Membrii Guvernului au decis ca în 2022, în România, să fie distribuite aproximativ 100.000 de bilete de tratament balnear.

O hotărâre de guvern aprobată miercuri stabilește regulamentul privind acordarea prestațiilor sub forma biletelor de tratament balnear pentru pensionari pentru anul în curs, prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice.

Bugetul alocat este de 200.000 de milioane de lei.

„Sunt aproximativ 100.000 de bilete de tratament balnear care vor fi asigurate anul acesta, după ce guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, suma totală prevăzută în legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru acest an, cu această destinație fiind de 200 de milioane de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Cine poate solicita bilete de tratament balnear

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii.

Cel mult 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Distribuirea biletelor de tratament balnear și decontarea costurilor acestora se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

În anul 2021, bugetul alocat a fost tot de 200.000.000 lei, fiind contractate 97.626 de bilete de tratament, în valoare de 185.506.085,08 lei, iar din acestea au fost valorificate 92.096 de bilete, potrivit MMSS.

sursă: Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    joi, 03.03.2022 at 11:00

    PATRU intrebari, mister Carbunaru : 1) In ce statiuni balneare ? ; 2) In ce perioade, deja suntem in luna martie ?? ; 3) Pentru persoanele cu dizabilitati ( cu handicap-uri locomotorii ) se vor mai da bilete ” cu prioritate ” ??? ; 4) Cat vor costa ( procente din pensie, sau pret fix ) ???? Fara raspunsurile astea, doar Stirea cu cei 200.000 milioane lei, care ar insemna 200.000.000.000 = 200 miliarde lei, pentru ” aproximativ ” > Intrebarea nr. CINCI : ” aproximativ ” cat ” va fi ” in realitate ????? de pensionari, ESTE Mult Prea VAGA !!!!!! Ii face pe pensionari sa ” se viseze intr-o statiune balneara ” si doar atata, Neicusolu-LE Budai ” MMSS ” PSD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax