Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Birou de informare despre energia durabilă, la sediul ADR Centru din Alba Iulia

Publicat

Începând cu luna septembrie 2011, în cadrul ADR Centru vor funcționa două birouri de informare pe tema energiei durabile. Un centru de informare se află la Alba Iulia, iar celălalt la Sfântu Gheorghe.  Astfel, doritorii pot primi informații despre programele de finanțare în domeniul energiei, precum și sprijin pentru întocmirea Planurilor de Acțiune pentru Energia Durabilă (SEAP).

Reprezentanţii ADR Centru spun că vor organiza prin intermediul celor două birouri acțiuni de informare a populației pentru a ridica gradul de conştientizare a populației cu privire la necesitatea reducerii consumului de energie, a emisiilor de CO2 (dioxid de carbon) și utilizarea surselor regenerabile de energie.

Biroul din Alba Iulia va funcţiona în sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru. Personalul de aici va oferi săptămânal informații, sprijin pentru comunitățiile locale. Totul se datorează proiectului ENESCOM, care se va derula pe perioada a doi ani și 6 luni. Acesta a debutat în iunie 2010 și se va finaliza în luna noiembrie 2012. Bugetul total al proiectului este de 1.825.877 de euro din care suma alocată de ADR Centru este de 131.610 euro.

La proiect se pot înscrie primăriile, acestea putând adera la Convenția Primarilor, care reprezintă angajamentul acestora în ceea ce privește politica energetică a Uniunii Europene. Reprezentanții primăriilor trebuie să știe că, în termen de 1 an de la data semnării Convenției, autoritatea locală se angajează să elaboreze un Plan de Acțiune pentru Energie Durabilă și să-l pună în practică utilizând resurse proprii sau atrase.

Până în momentul de față au aderat la această Convenție orașe precum Cugir, Zlatna sau Aiud. Cei care vor să adere la Conveție se pot adresa biroului de informare din Alba Iulia, pentru lămuriri. De asemenea, la Convenție se pot înscrie și firme.

„Prin intermediul birourilor noastre de informare vom continua să susținem aceste primării din regiune în pregătirea planurilor de acțiune pentru energie durabilă și să dezvoltăm acțiuni de conștientizare în legătură cu mediul, cu schimbările climatic, cu reducerea emisiilor de CO2, practice pentru utilizarea rațională a energiei. Birourile de informare vor colabora cu agențiile locale ale energiei și structuri similar înființate în localitățile din regiunea noastră. O primă colaborare de acest gen va avea loc la Alba Iulia, la începutul lunii octombrie, prin participarea cu stand propriu de prezentare în cadrul celei de-a patra ediții a Târgului <ALEA 2011-Energie din surse regenerabile, Târg de echipamente și soluții complete>. În cadrul acestei manifestări vom organiza activități interactive cu cetățenii”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax