Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PSD poate folosi și în Alba sloganul electoral „Mândri că suntem români”. Biroul Electoral Central a respins contestaţia PDL

Publicat

Biroul Electoral Central a admis, miercuri, contestaţia formulată de PSD Alba la decizia Biroului Electoral Judeţean Alba şi astfel social-democraţii pot utiliza în continuare sloganul electoral “Mândri că suntem români” în campania pentru alegerile electorale din 25 mai. Totodată, BEC a anulat decizia BEJ Alba şi a respins contestaţia formulată de PDL Alba prin care organizaţia cerea eliminarea acestui mesaj de pe afişele alianţei electorale PSD-UNPR-PC.

Reamintim că motivul invocat de democrat-liberali priveşte faptul că este interzisă de Constituţie incitarea la discriminare şi că acest mesaj “inoculează ideea că doar cetățenii care își vor exprima votul pentru candidații PSD-UNPR-PC se pot simți <mândri că sunt români>”.

BEC a dat însă câştig de cauză PSD Alba, iar astfel alianţa poate păstra afişele şi celelalte materiale electorale cu mesajul “Mândri că suntem români” şi “România puternică în Europa”. Decizii similare au fost date şi privind contestaţiile formulate de PDL în mai multe judeţe din ţară.

Citeşte AICI integral detalii din contestaţia PDL Alba.

În 11 mai, Biroul Electoral Central a dispus retragerea afișelor electorale folosite de Alianța PSD-UNPR-PC cu denumirea Uniunea Social Liberală sub forma acronimului “USL”. Decizia vizează județele Alba, Hunedoara, Braşov, Arad, Caraș-Severin, Dâmbovița, Vâlcea, Ilfov și Botoșani, ca urmare a sesizărilor în acest sens venite din partea organizaţiilor PNL.

Atunci, BEC motiva că PNL nu și-a dat acordul ca denumirea alianței USL sau Uniunea Social Liberală să fie păstrată în continuare de alianța respectivă în noua sa formă și, de asemenea, nu și-a dat acordul ca semnul electoral al acesteia să fie însușit sau utilizat de un competitor electoral.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax