Connect with us
Publicitate

BLAJ

BLAJ: Apel pentru locuitorii din municipiu să economisească apa. S-a produs o avarie la rețea

Publicat

Locuitorii din Blaj sunt atenționați să economisească apa, deoarece s-a produs o avarie la Stația de pompare de la Galda.

În funcție de perioada necesară pentru remedierea avariei, municipiul Blaj ar putea rămâne fără apă, dacă populația și agenții economici nu vor face economie la consumul de apă, deoarece nivelul în rezervoarele orașului este extrem de scăzut în aceste zile, anunță primăria.

Vezi și Seceta în România a trecut la alt nivel. Râurile s-au transformat în pârăiașe. Imagini îngrijorătoare cu râul Ampoi și lacul Oașa

Sucursala Blaj a SC APA CTTA Alba a oprit furnizarea apei potabile către localitățile aparținătoare Mănărade și Spătac, dar și către comunele de pe Târnava Mică și Târnava Mare.

Sucursala Blaj a SC APA CTTA Alba face apel la locuitorii și agenții economici din municipiul Blaj, cărora le solicită să utilizeze cât mai puțină apă în această perioadă, strict pentru nevoile menajere, să nu o folosească la udatul grădinilor sau spațiilor verzi și atrage atenția să nu se facă stocuri de apă, pentru că acest lucru ar duce la golirea și mai rapidă a rezervoarelor orașului.

SC Apa CTTA SA Alba a anunțat că furnizarea apei potabile este întreruptă joi, 28 iulie, între orele 06:00 – 18:00, în comunele Mihalț, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Sâncel, Șona, Jidvei, Cetatea de Baltă, Valea Lungă, Cenade, Cergău, Roșia de Secaș, cu satele aparținătoare, din cauza avariei produse, miercuri, la conducta de alimentare cu apă potabilă DN600, la Stația de pompare de la Galda.

Furnizorul județean de apă a anunțat că avaria s-a agravat și nu a putut fi ținută sub control și a fost nevoie de mai mult de 12 ore pentru remedierea acesteia.

De asemenea, din cauza gravității avariei s-a creat și o disfuncționalitate a întregului sistem de furnizare, care a avut ca rezultat creșterea turbidității pe aducțiunea de apă potabilă.

Având în vedere timpul necesar pentru încărcarea instalațiilor și a situațiilor generate de inerția și reechilibrarea sistemului, procesul de reluare a furnizării apei este posibil să se realizeze cu presiune scăzută în zonele afectate.

Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați Dispeceratului Alba Iulia la numarul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției. Rugam clientii nostri sa inteleaga situatia neprevazuta survenita, si ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Conducerea SC APA CTTA SA Alba

sursa foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax