Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Blat la votul moțiunii împotriva lui Tudorel Toader? CIFRELE de prezență arată absența Opoziției, cot la cot cu PSD

Publicat

parlament

Situație complicată la Camera Deputaților miercuri, unde Opoziția nu a reușit sau n-a vrut să își aducă în sală reprezentanții, deși inițiase o moțiune simplă împotriva lui Tudore Toader. Alba24 vă arată prezența la vot, care, dincolo de declarații, ar putea indica un blat.

La momentul votului pentru moțiunea inițiată de Opoziție împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, în sală se aflau doar 110 deputați, ceea ce nu exclude varianta unui posibil blat. Dintre aceștia, unul era Florin Iordache de la PSD.

Pentru a se trece la vot era nevoie de un cvorum de 164 de deputați, care însă nu a fost atins. Moțiunea a fost inițiată de PNL, USR și PMP. UDMR, deși n-a semnat documentul, a anunțat că nu îl mai susține pe Toader.

Deputații PNL de Alba, Florin Roman, Sorin Bumb, Corneliu Olar și Claudiu Răcuci au participat la ședință, colegii lor însă nu. Nici deputatul PSD de Alba nu a participat, dar acesta este un lucru normal având în vedere decizia de boicot luată de PSD.

În aceste condiții, votul moţiunii simple intitulate „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!”, iniţiată de PNL şi USR a fost amânat.

cdPrezența în sală

PNL- 68 deputați/prezenți-59/absenți – rămași 9

USR-27 deputați/prezenți-15/absenți – rămași 12

PMP-12 deputați/prezenți-8/absenți – rămași 4

UDMR-21 deputați/prezenți-13/absenți – rămași 8

ProRomânia/Ponta-20 deputați/prezenți-9/absenți – rămași 11

Minorități-17 deputați/prezenți – rămași 5


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 06.03.2019 la 21:25

    Pai d’aia e opozitie, sa se opuna la tot. Veniti voi in campanie si atunci cu ce slogane mai defilati ? Opozitie de rahat,va sta bine acolo unde sunteti.Nu meritati nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Şedinţă la Consiliul Local Alba Iulia. Zone de agrement în Cetatea Alba Carolina şi pe malul râului Mureş

Publicat

sedinta CL Alba Iulia

Consilierii locali din Alba Iulia sunt convocaţi vineri, 22 martie, de la ora 13.00, în şedinţă extraordinară, cu şapte proiecte pe ordinea de zi. Au de probat bugetul pe 2019, amenajarea zonei de agrement și debarcader pe râul Mureș în municipiul Alba Iulia şi alte proiecte. Ordinea de zi: 1. Aprobarea execuției bugetului general de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Halterofil la 13 ani. Robert Năstase, sportiv la CS Unirea Alba Iulia, pe podium la Campionatul Național

Publicat

Robert Nastase

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia a obținut primele clasări pe podium din acest an, prin sportivul Robert Ionuț Năstase, la Campionatul Național de Haltere și Cupa României de Juniori 1. Ionuț Robert Năstase a obținut trei locuri trei la Campionatul Național (la probele smuls, aruncat și total), respectiv un loc trei la Cupa României […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO ȘTIREA TA: Dezastrul dintre Zlatna și Trâmpoiele. ”Drum public, pericol public”

Publicat

zlatna

Drumul dintre Zlatna și Trâmpoiele este un pericol real pentru participanții la trafic, ne-a semnalat un cititor Alba24. Carosabilul a crăpat pe lungimea drumului, craterele formate fiind imense. Mașinile circulă cu mare dificultate, mai ales pe timpul nopții. ”Drum public, pericol public. Drumul care duce de la Zlatna la Trâmpoiele o ia la vale de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Acțiune a jandarmilor de ecologizare pe malul râului Ampoi la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

Publicat

actiune ecologizare ampoi jandarmi

Jandarmii din Alba au desfășurat vineri, 22 martie, o acțiune de ecologizare la Alba Iulia, pe malul râului Ampoi. Aceștia au vrut să atragă atenția asupra importanței menținerii unui mediu curat, cu atât mai mult a surselor de apă. Acțiunea a început vineri, 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, în jurul orei 10:30. La […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate