Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Blat la votul moțiunii împotriva lui Tudorel Toader? CIFRELE de prezență arată absența Opoziției, cot la cot cu PSD

Publicat

parlament

Situație complicată la Camera Deputaților miercuri, unde Opoziția nu a reușit sau n-a vrut să își aducă în sală reprezentanții, deși inițiase o moțiune simplă împotriva lui Tudore Toader. Alba24 vă arată prezența la vot, care, dincolo de declarații, ar putea indica un blat.

La momentul votului pentru moțiunea inițiată de Opoziție împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, în sală se aflau doar 110 deputați, ceea ce nu exclude varianta unui posibil blat. Dintre aceștia, unul era Florin Iordache de la PSD.

Pentru a se trece la vot era nevoie de un cvorum de 164 de deputați, care însă nu a fost atins. Moțiunea a fost inițiată de PNL, USR și PMP. UDMR, deși n-a semnat documentul, a anunțat că nu îl mai susține pe Toader.

Deputații PNL de Alba, Florin Roman, Sorin Bumb, Corneliu Olar și Claudiu Răcuci au participat la ședință, colegii lor însă nu. Nici deputatul PSD de Alba nu a participat, dar acesta este un lucru normal având în vedere decizia de boicot luată de PSD.

În aceste condiții, votul moţiunii simple intitulate „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!”, iniţiată de PNL şi USR a fost amânat.

cdPrezența în sală

PNL- 68 deputați/prezenți-59/absenți – rămași 9

USR-27 deputați/prezenți-15/absenți – rămași 12

PMP-12 deputați/prezenți-8/absenți – rămași 4

UDMR-21 deputați/prezenți-13/absenți – rămași 8

ProRomânia/Ponta-20 deputați/prezenți-9/absenți – rămași 11

Minorități-17 deputați/prezenți – rămași 5


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 06.03.2019 la 21:25

    Pai d’aia e opozitie, sa se opuna la tot. Veniti voi in campanie si atunci cu ce slogane mai defilati ? Opozitie de rahat,va sta bine acolo unde sunteti.Nu meritati nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: A început programul ”Rabla” la electrocasnice. Echipamentele eligibile și procedura de obținere a voucherelor

Publicat

electrocasnice

Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a lansat oficial. De astăzi, puteți solicita vouchere pe siteul Ministerului Mediului. Potrivit noului ghid, publicat de Ministerul Mediului, programul cuprinde acum mai multe tipuri de electrocasnice, faţă de cele trei de anul trecut. Aşadar, românii vor putea lua vouchere şi pentru televizoare sau maşini de spălat vase. Iar fondurile pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

VIDEO: Podul de 100 de ani de la Câmpeni. Spoială peste rugina timpului, în cinstea vizitei familiei regale în Apuseni

Publicat

pod campeni

Podul de fier care traversează Arieșul în Câmpeni și face legătura cu partea industrială a orașului s-a degradat și este un real pericol pentru cei care îl trec zilnic cu camioane de mare tonaj, dar și cu autoturisme. Grinzile de metal au ruginit și s-au șubrezit. Potrivit primarului din Câmpeni, Călin Andreș, administraţia locală a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Marcel Iureș la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia. Îndrăgostit de Cetate, contrariat de Monumentul Unirii

Publicat

Marcel Iureș joacă vineri seară în ”Moș Nichifor”, o nouă adaptare a poveștilor lui Ion Creangă, marca Alexandru Dabija. Prezent astăzi la o întâlnire cu jurnaliștii și cu publicul său, marele actor a povestit cât de mult îi place la Alba Iulia. A spus că s-a plimbat prin Cetate alături de fiul său, unde i […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Se înlocuiesc semafoarele la intersecția OMW – Stadion din Alba Iulia. Trafic îngreunat

Publicat

Trafic rutier este îngreunat vineri, în intersecția dintre Bulevardul Revoluției 1989, Bulevardul Republicii și strada Calea Moților din Alba Iulia. Muncitorii înlocuiesc semaforul vechi cu unul nou. Semaforul a fost scos din funcțiune încă de joi. Până la finalizarea lucrărilor, circulația rutieră este dirijată de polițiști. Reamintim faptul că în urmă cu două luni, unul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate