Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

”Bloc NATO” la Alba Iulia: Primăria va preda 15 locuințe ANL către Armată. HG aprobată de Guvern

Publicat

”Bloc NATO” la Alba Iulia: Municipiul Alba Iulia va preda 15 locuințe ANL construite pe Strada Lalelelor, către Ministerul Apărării Naționale. O hotărâre de guvern în acest sens, inițiată de MApN, a fost aprobată în ședința de miercuri. 

Predarea-preluarea imobilului se face pe bază de protocol încheiat între Ministerul Apărării Naţionale şi Municipiul Alba Iulia, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Adică primăria trebuie să le predea în următoarele 2 luni.

De menționat că terenul pe care au fost ridicate ANL-urile a aparținut MApN. Acolo funcționa UM 01684, iar terenul a fost transmis prin Hotărâre de Guvern către municipiul Alba Iulia, în 2010.

Printr-un protocol de colaborare semnat un an mai târziu, în 2011, prezentat anterior AICI de Alba24, primăria se obliga să retransmită către MApN minimum 40% din locuințele construite acolo.

Adică 15 din cele 36 de locuințe.

Până acum au fost construite 2 blocuri. Unul dintre ele a fost deja repartizat solicitanților civili din Alba Iulia. 15 apartamente din cele 18 existente în cel de-al doilea bloc vor ajunge la militari (pentru a respecta procentul de 40%).

Precizarea notei de fundamentare a HG: 

”Ministerul Apărării Naţionale a iniţiat prezentul proiect de act normativ, privind transmiterea unui imobil constituit din construcții din domeniul privat al statului în domeniul public al acestuia, înscrierea imobilului constituit din teren și construcții în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, declararea ca bun de interes public național și darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naționale” – precizează nota de fundamentare a hotărârii, consultate de Alba24.

Apartamentele care vor ajunge la Armată nu vor putea fi vândute, dar vor putea fi folosite drept locuințe de serviciu pentru care militarii nu vor plăti chirie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate