Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Blocarea angajărilor la stat, pe ordinea de zi a Guvernului. Ocuparea posturilor vacante se suspendă până în 31 decembrie

Publicat

palatul victoria guvern Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi se află proiectul de Ordonanță de Urgență prin care se suspendă până la 31 decembrie 2017 ocuparea prin concurs a posturilor vacante din autoritățile și instituțiile publice centrale.

Guvernul Tudose a justificat măsura prin realizarea unei analize privind necesarul de personal și eficiența managmentului resurselor umane.

Executivul vorbește despre raționalizarea cheltuielilor publice, prin blocarea posturilor din administrația publică până la 31 decembrie 2017.

„Pentru derularea corespunzătoare a acestui proces de analiză a funcțiilor din administrația publică și a pregătirii instituțiilor publice pentru aplicarea măsurilor de reformă, este necesară alocarea unui interval de timp (până la 31 decembrie 2017) în care concursurile pentru ocuparea funcțiilor din autoritățile administrației publice centrale să fie suspendate, pentru a putea asigura evidența corespunzătoare a tuturor funcțiilor publice din administrația publică centrală, după finalizarea analizei organizării instituționale și a resurselor umane din administrația publică centrală, urmând a se lua măsurile care se impun”, anunța Guvernul, în proiectul publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale.

Proiectul prevede și câteva excepții, domenii în care ar urma să se poată face angajări până la sfârșitul anului: sistemul judiciar, diplomație și atragerea de fonduri europene. Posturile de înalți funcționari publici nu sunt nici ele vizate de interdicție.

De asemenea, pentru posturile pentru care s-au demarat deja procedurile vor fi continuate demersurile de angajare.

La finalul şedinţei coaliţiei de guvernare de săptămâna trecută, premierul Tudose a declarat că blocarea angajărilor în sistemul de stat are ca scop eficientizarea actului din administraţia publică, deoarece se doreşte crearea unui stat puternic şi „prietenos cu cetăţeanul onest”.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice, erau angajate la stat, în luna mai, aproape 1,2 milioane de persoane. Dintre acestea, 504.000 persoane lucrau în administrația publică centrală, iar 595.000 de persoane în administrația publică locală.

surse: realitatea.net, romaniatv.net

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax