Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BMW reacționează în scandalul achiziției a 600 de autospeciale pentru Poliție. Prietenul președintelui nu mai are nici o funcție

Publicat

BMW reacționează în scandalul achiziției de automobile pentru Poliția Română și transmite că ”prietenul președintelui”, Michael Schmidt nu mai are funcții în cadrul subsidiarelor din România. 

Leonhard Georg Pfeffer, CEO și administrator al Automobile Bavaria, afirmă, într-un comunicat remis presei miercuri, că autospecialele BMW ofertate Poliției Române nu reprezintă mașini de lux, iar Michael Schimdt nu mai deține nicio funcție în cadrul companiilor din România.

Afacerea BMW: Cum explică șefii din Poliția Română nevoia de mașini cumpărate de la prietenul președintelui Iohannis

Reprezentanții concernului mai spun că nu este implicat în activitatea operațională a acestora și, prin urmare, „nu se pot face legături între viața personală a domnului Schmidt și activitatea acestor companii”.

În comunicat se menționează că, în România, autoritățile utilizează motociclete BMW începând din anii 1960, alături de alte 150 țări din lume, iar Automobile Bavaria este principalul furnizor de motociclete pentru autoritățile din țara noastră din ultimii 25 ani.

În anul 2009, Automobile Bavaria a livrat Poliției Române un prim lot de autospeciale BMW Seria 3.

„Autospecialele BMW 320ix ofertate IGPR nu reprezintă mașini de lux.

Acestea sunt inscripționate, dotate cu sisteme de avertizare optică și acustică, baterie suplimentară pentru echipamente speciale și set suplimentar de roți de iarnă. Sunt autovehicule special concepute pentru autorități și ofertate la un preț special.

Mai mult, pe întreaga durată a derulării contractului ne-am angajat să menținem prețul stabilit, chiar dacă pe piața auto ar putea avea loc schimbări care să determine o majorare a prețurilor de listă”, precizează compania.

„Fondatorul companiilor Automobile Bavaria și MHS Truck & Bus nu mai deține nicio funcție în cadrul companiilor din România și nu este implicat în activitatea operațională a acestora.

La nivelul Holdingului MHS înregistrat în Austria, business-ul din România reprezintă o parte a activității, alături de companii din Germania și Austria.

Având în vedere neimplicarea domniei sale în activitatea comercială sau în procesul decizional din cadrul companiilor înregistrate în Holding, nu se pot face legături între viața personală a domnului Schmidt și activitatea acestor companii”, susține compania.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax