Connect with us
Publicitate

Uncategorized

În lipsa Opoziţiei, Traian Băsescu a cerut moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului

Publicat

UPDATE: Ora 15,30

În plenul celor două camere parlamentare, preşedintele Traian Băsescu a cerut un moratoriu reprezentanţilor politici pentru deblocarea activităţii Parlamentului, insistând că acesta este pe termen limitat, până la sfârşitul anului şi are drept scop ieşirea României din criză. Obiectivele enumerate de preşedinte sunt adoptarea Legii salarizării unice, a Legii pensiilor, a Legii bugetului de stat pe 2011, diminuarea arieratelor, îmbunătăţirea cheltuielii de resurse publice, încadrarea într-un deficit maxim de 4,4% din PIB şi prioritizarea investiţiilor deja începute. Luând în considerare că aceste obiective coincid şi cu solicitările FMI în acordul cu România, preşedintele a subliniat că „ratarea ducerii până la capăt a acordului duce la deprecierea masivă a credibilităţii ţării pe pieţele financiare” şi că „obiectivul principal al acordului cu FMI a fost evitarea derapajului. România nu mai poate cheltui mai mult decât produce”.

Pe lângă apelul adresat politicienilor, Traian Băsescu a şi atras atenţia asupra importanţei pe care o atribuie deblocării situaţiei din Parlament: „Drumul pe care se va merge rămâne la latitudinea dumneavoastră. Prin atitudinea voastră România poate merge spre mai bine sau mai rău. Sper că veţi lua decizia corectă”. Preşedintele a făcut referire şi la Odonanţa 50/2010, privind creditele, spunând că aceasta „trebuie să ducă la protejarea drepturilor consumatorilor”.

Traian Băsescu a susţinut mesajul său în faţa celor două Camere ale Parlamentului, timp de un sfert de oră, în lipsa reprezentanţilor Opoziţiei, care au contestat astfel faţă prezenţa Robertei Anastase la conducerea Camerei Deputaţilor. Au fost însă prezenţi premierul Emil Boc şi alţi membri de Cabinet.

Preşedintele Traian Băsescu a primit confirmarea pentru participarea la şedinţa comună a Parlamentului, marţi, de la ora 15.00, în care acesta s-a adresat parlamentarilor privind unele subiecte de politică internă. Solicitarea preşedintelui în acest sens, transmisă luni, a fost aprobată de forul legislativ cu 11 voturi „pentru” şi 8 „împotrivă”. Reprezentanţii Opoziţiei au anunţat că nu vor participa la această şedinţă, din cauza faptului că Roberta Ananstase, preşedintele Camerei Deputaţilor, conduce în continuare lucrările acesteia, astfel că preşedintele se va adresa doar membrilor Puterii. „Dacă azi Traian Băsescu îşi face datoria faţă de ţară şi de români, nu faţă de propriul său partid şi dă drumul deblocării Parlamentului, prin numirea unui alt preşedinte la Camera Deputaţilor şi prin respectarea regulamentelor şi a Constituţiei privind reprezentarea în Parlament a grupurilor politice conform voinţei electoratului, noi, cei din PSD, dorim, vrem şi suntem pregătiţi să participăm la toate discuţiile privind Legea educaţiei, Legea salarizării unice şi Legea bugetului”, a declarat, legat de acest subiect, preşedintele PSD, Victor Ponta. Aceeaşi atitudine de neacceptare a participării la şedinţa comună a Parlamentului au arătat-o şi reprezentanţii PNL, care au afişat, în locul lor, în sala forului legislativ, steguleţe şi bannere cu mesaje de evidenţiere a nemulţumirilor legate de scandalul voturilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax