Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bosch, prima companie care cere salarii mai mari pentru profesori. Director: „Trebuie încurajați cu venituri mai atrăgătoare”

Publicat

Directorul general al Grupului Bosch în România, Mihai Boldijar a vorbit despre necesitatea unor salarii mai bune în Educație, în contextul grevei profesorilor.

Acesta a declarat, citat de Ziarul Financiar, că profesorii și cei din sănătate sunt două categorii de angajați care „trebuie încurajate cu venituri lunare mai atrăgătoare”.

Grupul Bosch este unul dintre cei mai mari jucători de pe plan local. Cu afaceri de peste 500 de milioane de euro şi aproape 10.000 de angajaţi, este primul investitor care cere venituri mai mari pentru profesori.

„O societate fără profesori bine pregătiţi şi un sistem sanitar solid nu este o societate care să se poată dezvolta sănătos. Există afinităţi de a lucra în învăţământ, menirea de a fi dascăl, nu neapărat pentru salariu. În învăţământ nu ai un salariu motivant, mediul privat este atrăgător acum. În trecut era mai atrăgător un job la stat.

Acum, cele două categorii trebuie încurajate cu venituri lunare mai atrăgătoare. Nu mai vorbesc de faptul că există un dezechilibru în societate – unele categorii au fost scutite de impozit, au fost ridicate salariile la un minim care a tot crescut. Dar profesorii nu au beneficiat de asta”, a spus Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. şi reprezentantul grupului Bosch în România, în contextul grevei din sistemul de învăţământ.

Potrivit sursei citate, Bosch este în România al doilea cel mai dorit angajator din industria auto şi printre cele mai căutate companii de pe plan local.

Compania are peste 9.800 de angajaţi în România, din care peste 1.500 în cercetare şi dezvoltare.

Reamintim faptul că pe 22 mai a fost declanșată greva generală în învățământ. Potrivit sindicaliștilor, aceasta va continua până când aceștia vor primi din partea Guvernului o soluţie credibilă. Guvernul le-a oferit până acum vouchere pe fonduri europene pentru cumpărarea de cărți și materiale didactice, ofertă respinsă de protestatari.

sursa: zf.ro

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax