Connect with us
Publicitate

BLAJ

Bosch va investi 10 miliarde de euro în digitalizare și va face un parteneriat cu IBM în domeniul inteligenței cuantice

Publicat

Furnizorul german de componente, produse electrice și electronice Bosch, anunță că va investi 10 miliarde de euro pentru digitalizare și conectivitate, până în 2025.

Totodată grupul, care deține o fabrică și la Bla (Alba), face o mișcare interesantă: încheie un parteneriat cu IBM în domeniul informaticii cuantice.

Două treimi din investiția de 10 miliarde de euro va fi direcționată către dezvoltarea și extinderea noilor tehnologii promițătoare, cu accent pe sustenabilitate, mobilitate și Industrie 4.0, potrivit Economedia.ro.

„Pe lângă noi tehnologii promițătoare, vom investi în formarea și dezvoltarea profesională a angajaților noștri, deoarece aceștia sunt cheia tehnologiei care asigură „tehnică pentru o viață”, atât în prezent, cât și în viitor”, a spus Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație Bosch.

Bosch va avea acces la computerele cuantice ale IBM

De asemenea, Bosch a încheiat un parteneriat cu IBM în domeniul informaticii cuantice.

Ținta ar fi ca în următorii zece ani, compania să obțină simularea materialelor prin calcul cuantic, pentru a găsi înlocuitori pentru metalele prețioase și alte materiale rare.

În schimbul experienței în domeniul simulării materialelor, importante pentru utilizările industriale, Bosch va obține acces la flota IBM de peste douăzeci de computere cuantice avansate, disponibile prin cloud-ul IBM.

„Împreună, ducem simularea cuantică la următorul nivel și câștigăm un avantaj competitiv la nivel internațional”, a declarat Hartung.

Pe lângă materialele noi pentru celulele de combustibil, Bosch este interesată și de noi magneți pentru motoarele electrice, care sunt mai ușori, mai compacți, mai eficienți și mai ușor accesibili.

Grupul Bosch este prezent în România de 28 de ani și are în jur de 8.800 de angajați în șase entități.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax