Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bugetarii ar putea primi vești proaste. Nu vor mai putea fi cumulate pensiile cu salariile

Publicat

bani

Un proiect de lege care va limita situațiile din prezent în care se cumulează pensia cu salariul în sistemul bugetar a fost elaborate de Ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Inițiativa legislativă ar urma să fie transmisă premierului Orban şi membrilor Guvernului, pentru a decide dacă va fi promovat în mod oficial la nivel de act normativ, au declarat surse oficiale, citate de profit.ro.

Citește și Pensionarii angajați la stat vor trebui să aleagă, în termen de 15 zile, unul dintre cele două venituri. Modificările la OUG 114

Un proiect de lege care prevede reglementarea cumulării pensiei cu salariul, propus din februarie, a fost adoptat tacit de Senat, iat votul final va fi la Camera Deputaților. Propunerea legislativă are în vedere reglarea câştigurilor exagerate ale celor care, deşi au ieşit la pensie, pot cumula salariul cu pensia, aşa că ajung să câştige mult mai mult decât o persoană tânără, care activează pe piaţă muncii, potrivit adevărul.ro.

Un astfel de proiect, sub formă de ordonanţă de urgenţă, a fost promovat de Guvernul Boc, când angajaţii din sistemul public au fost puşi să aleagă între pensie şi salariu. Atunci, cumulul pensiei cu salariul plătit de stat a fost permis doar pentru pensiile în valoare de până la 1.500 lei, persoanelor care depăşeau acest plafon fiindu-le interzis cumulul celor două venituri.

În septembrie 2014, Parlamentul a abrogat acele prevederi ale Legii 329/2009, proiectul legislativ fiind iniţiat de aleşi ai PSD şi susţinut de Guvernul de atunci.

sursă: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. dan

    sâmbătă, 07.12.2019 at 17:49

    Nu vi se pare normal sa nu fi platit de doua ori de la stat. Daca esti la pensie inseamna ca nu mai poti face fata la stres si program, Stai acasa sau dute putoare la privat,Tinerii trebuie sa plece din tara ca sa poata toti balaurii sa huzureasca.

  2. *****

    luni, 09.12.2019 at 10:28

    D-le Orban da rapid lege sa nu mai fie cumulata pensia cu salar la stat,ca nemernicii nu se mai satura de bani…..D-le FLORIN ROMAN initiaza o lege prin care toti cei ce desfasoara la domicilii activitati din care castiga bani…,sa fie obligati sa aive pe poarta casei >firma < pentru a fi prinsi cei ce desfasoara diferite activitati la negru si nu dau 1 leu la stat !!!!!!!Unii fac pe electicienii,macelarii ,altii repara masimi-autoturisme,altii fac zugraveli si instalatii in case,fac manichiura,croitorie la bloc….etc,etc si nimeni nu plateste un ban din castig!!!!!!!Fa ceva d-le Florin ca smecheria e mare !!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax