Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bugetarii ar putea primi vești proaste. Nu vor mai putea fi cumulate pensiile cu salariile

Publicat


bani

Un proiect de lege care va limita situațiile din prezent în care se cumulează pensia cu salariul în sistemul bugetar a fost elaborate de Ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Inițiativa legislativă ar urma să fie transmisă premierului Orban şi membrilor Guvernului, pentru a decide dacă va fi promovat în mod oficial la nivel de act normativ, au declarat surse oficiale, citate de profit.ro.

Citește și Pensionarii angajați la stat vor trebui să aleagă, în termen de 15 zile, unul dintre cele două venituri. Modificările la OUG 114

Un proiect de lege care prevede reglementarea cumulării pensiei cu salariul, propus din februarie, a fost adoptat tacit de Senat, iat votul final va fi la Camera Deputaților. Propunerea legislativă are în vedere reglarea câştigurilor exagerate ale celor care, deşi au ieşit la pensie, pot cumula salariul cu pensia, aşa că ajung să câştige mult mai mult decât o persoană tânără, care activează pe piaţă muncii, potrivit adevărul.ro.

Un astfel de proiect, sub formă de ordonanţă de urgenţă, a fost promovat de Guvernul Boc, când angajaţii din sistemul public au fost puşi să aleagă între pensie şi salariu. Atunci, cumulul pensiei cu salariul plătit de stat a fost permis doar pentru pensiile în valoare de până la 1.500 lei, persoanelor care depăşeau acest plafon fiindu-le interzis cumulul celor două venituri.

În septembrie 2014, Parlamentul a abrogat acele prevederi ale Legii 329/2009, proiectul legislativ fiind iniţiat de aleşi ai PSD şi susţinut de Guvernul de atunci.

sursă: adevărul.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. dan

    sâmbătă, 07.12.2019 la 17:49

    Nu vi se pare normal sa nu fi platit de doua ori de la stat. Daca esti la pensie inseamna ca nu mai poti face fata la stres si program, Stai acasa sau dute putoare la privat,Tinerii trebuie sa plece din tara ca sa poata toti balaurii sa huzureasca.

  2. *****

    luni, 09.12.2019 la 10:28

    D-le Orban da rapid lege sa nu mai fie cumulata pensia cu salar la stat,ca nemernicii nu se mai satura de bani…..D-le FLORIN ROMAN initiaza o lege prin care toti cei ce desfasoara la domicilii activitati din care castiga bani…,sa fie obligati sa aive pe poarta casei >firma < pentru a fi prinsi cei ce desfasoara diferite activitati la negru si nu dau 1 leu la stat !!!!!!!Unii fac pe electicienii,macelarii ,altii repara masimi-autoturisme,altii fac zugraveli si instalatii in case,fac manichiura,croitorie la bloc….etc,etc si nimeni nu plateste un ban din castig!!!!!!!Fa ceva d-le Florin ca smecheria e mare !!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiune nocturnă de amploare a polițiștilor din Alba Iulia pentru combaterea consumului de alcool și droguri

Publicat

Polițiștii rutieri din Alba Iulia au organizat sâmbătă noaptea o acţiune de amploare pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.  Acțiunea a început în jurul orei 22.30, de pe Bulevardul Încoronării, din zona parcării de la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan dar s-a derulat în mai multe puncte din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alba Iulia NECUNOSCUTĂ. Topul curiozităților legate de fortificația orașului, care a dăinuit peste un mileniu

Publicat

De la întemeierea oraşului de către romani, în urmă cu aproape două mii de ani, şi până în zilele noastre, Alba Iulia a trecut prin tot atâtea transformări, încât este aproape imposibil ca cineva să-i cunoască toate secretele. Ca toate oraşele vechi, Alba Iulia păstrează, pe lângă clădirile-simbol şi mici secrete, lucruri mai puţin cunoscute. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

HAOS pe Aeroportul din Cluj-Napoca: Sute de oameni aşteaptă. Cursele sunt anulate din cauza ceţii

Publicat

Mai multe curse aeriene sunt anulate, redirecţionate pe Aeroportul Sibiu sau întârziate la și de la Cluj-Napoca, din cauza ceții. Sute de oameni stau sâmbătă seara în aeroport și așteaptă, transmite Mediafax. Potrivit informațiilor de la Aeroportul Cluj-Napoca, două curse către Valencia și Liverpool au fost anulate sâmbătă seara. Cele două avioane urmau să plece […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unei evadări ca în filme din Penitenciarul Aiud. Doi deținuți au săpat un tunel de 11 metri în patru luni

Publicat

aiud penitenciar

Printre evadările sau tentativele de evadare din Penitenciarul Aiud (care nu au lipsit, de-a lungul timpului), una atrage atenția din cauza planului elaborat care a stat în spatele ei. Exact ca în filme, doi deținuți au săpat timp de patru luni un tunel de 11 metri, cu ajutorul căruia au reușit să treacă dincolo de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate