Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bugetarii își vor primi salariile mai devreme cu câteva zile în luna august. Când vor intra banii pe card

Publicat

impozite bani taxe

Bugetarii vor primi salariile mai devreme cu câteva zile în luna august. Angajații din sectorul public vizați de măsură sunt cei care au ziua normală pentru plata salariului cuprinsă între datele de 10 și 15. 

Ziua de luni, 14 august, va fi zi liberă, astfel că bugetarii vor avea parte de o mini-vacanță, între weekend și marți, 15 august, zi de sărbătoare legală – Adormirea Maicii Domnului.

În acest sens, Ministerul Finanțelor a emis Ordinul nr. 2241/2023 privind stabilirea unor măsuri pentru plata salariilor aferente lunii iulie 2023, care a intrat în vigoare în 26 iulie.

Potrivit documentului, prin derogare de la prevederile art. 2 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005 pentru reglementarea datei plăţii salariilor la instituţiile publice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 108 din 2 februarie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, plata salariilor aferente lunii iulie 2023, achitate în luna august 2023, se realizează după cum urmează:

a) în cazul ordonatorilor principali de credite şi al instituţiilor publice din subordinea acestora pentru care data plăţii salariilor prevăzută în anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005, cu modificările şi completările ulterioare, este data de 10, plata se efectuează în data de 9;

b) în cazul ordonatorilor principali de credite şi al instituţiilor publice din subordinea acestora pentru care data plăţii salariilor prevăzută în anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005, cu modificările şi completările ulterioare, este data de 12, respectiv 13, plata se efectuează în data de 10;

c) în cazul ordonatorilor principali de credite şi al instituţiilor publice din subordinea acestora pentru care data plăţii salariilor prevăzută în anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005, cu modificările şi completările ulterioare, este data de 14, respectiv 15, plata se efectuează în data de 11.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax